Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 42 148
  • 721
  •   1
Отговори
# 195
Надала, и аз усещам такава тежест долу ниско, не постоянно, но вечер се засилва усещането. И почти непрекъснато ми се пишка, дори веднага след като съм пишкала. Според мен е нормален симптом, аз първите 3 месеца буквално ставах по 7-8 пъти през нощта до тоалетната, сега поне са само 2-3 пъти 😂

Момичета, секциото е по-опасно и по-рисково. И е по-лошият вариант за бебето. И знам, че там също не се разминаваш с болката от контракциите, които всъщност са най-болезненото нещо. Аз лично се ужасявам от това да ми режат корема😱 А при естествено ще настоявам за епидурална - не една жена е споделяла, че след поставянето на епидурална ставало песен.

# 196
  • Пловдив
Раждала съм естествено, без упойка.
За мен подгатовката е чисто психическа. Много следях темата във форума. Знаех какво ме очаква, кое след кое следва. И се молих да не се обърка нещо и да ме режат. Вървях си из болницата с документа от офтамолога. Сама си следях контракциите /за да може максимално късно да ми включат окситоцина/, като станаха на 2-3 минути минах през тоалетната /естествено ти се прихожда, не съм правила нещо специално/. Потърсих лекаря /водите ми бяха изтекли предната нощ, бях като експонат за лекарите, как толкова часове, с изтекли води, топ тонове на бебето е без контракции/, установи 5см разкритие, поставиха ми системата, е това е неприятно наистина. 40 минути, след изтичането ѝ си държах сина. Имах разкъсвания на шийката и имах усещане, че шиенето продължи повече от раждането.
4 часа след раждането с детето бяхме вече заедно и всичко сама съм си правила, та и гости посрещах в болницата 😂 има някаква остатъчна болка, но не е такава да не чоже да мръднеш/станеш и т.н.

# 197
Здравейте! Hug

Да се похваля, много съм доволна, защото се престраших и направихме първата покупка за бебето- количка 3 в 1, с кошница, зимен и летен кош с всякакви аксесоари. Втора употреба, от Малки съкровища, всичко е идеално запазено, даже дойде в оригиналния кашон. Количката е Tutis viva life, бях я харесала и сега се сдобих с нея много изгодно. Grinning Heart Eyes

Всичко прибрахме, но съм я снимала и само си гледам снимките.

Аз раждах в Тина Киркова преди 12 години почти. Беше трудно, без да влизам в подробности. След много часове чакане, окситоцин и т.н., я извадиха със секцио. Доволна съм, тогава нямах големи очаквания от болницата като условия и отношение, така че останах доволна.
Каквато и болка да е раждането, всичко се забравя и си струва. Дори казват, че мозъка на жената е устроен да го забрави, за да иска деца пак и пак. Минава и заминава, така че не го мисля много-много, не си позволявам да се плаша. Много по-силни сме, момичета и сме създадени, за да го преживеем.

Сега много искам да родя естествено, за да не отделят бебка за дълго от мен, докато съм в реанимация след секцио. Но се опасявам, че в болницата и доктора, които избрах секциото е повече на почит.  Софиямед, д-р Нецов. Не съм повдигала още този въпрос, но има време и да размисля. Познавам болницата, лежала съм в отделението и харесах условията, персонала. Пък имам близък, който работи там и ще помага.

Аз също често имам тежест и дори болки ниско в корема. От разтягане на сухожилие било, на англ. Го наричат round ligament pain. Нормално било, но ще питам доктора.
Другата седмица съм 16-та седм, имам преглед при хематолог, ендокринолог, АГ, който ще направи ФМ- д-р Корсачки. Изследвания пак ще пуснем. Дано всичо е наред.

Иначе и аз броя калории- около 2000, понякога повече или по- малко на ден. Ходя пеша около 5-7000 крачки, упражнявам се вкъщи 3-4 пъти на седм. С  леки тежести... Като цяло внимавам, защото се задъхвам бързо, пада ми кръвното, особено като вървя се случва.

Каката много се радва, вчера много ми помага с количката, двете я разучихме и огледахме.

Много ви се радвам, бъдете здрави, щастливи и позитивни. Flowers Hibiscus

# 198
  • София
Аз съм раждала във Вита сега пак смятам да е там. Към кои лекари сте се насочили?

Аз се колебая между д-р Китанова, Дойчиновски и Гагова, като засега клоня към д-р Китанова. Имаш ли някакви наблюдения и препоръки?

# 199
Моите близнаци са родени секцио , въпреки , че бяха и девет е бебета главично.Но точно това ми обясни лекаря ми , че при раждането на първото, от самите контракции второто бебе изпитва голям стрес и може да се завърти и да се наложи секцио.Тъй като бях на системи за задържане , като ни ги спряха докато дойде време за секциото разбрах колко много болят и контракциите.А пък като ме отпусна упойката .. звезди виждах от болка.Хватката на секциото е да стиснеш зъби и да се раздвижиш и често да ставаш и сядаш и да правиш крачки.Аз обикалях постоянно до стаята с бебетата да зяпам , но честно корема ми беше като плондир и не усещах дали ми се пикае или ще ми падне пикочния мехур.😂
Но на третия ден вече движех нормално без обезболяващи.
Сега е едно бебенце и зависи как се развиват нещата може да се пробвам и за естествено.Минали да 3 години от секциото , дано да не е проблем.

# 200
Деси, това е пак индивидуално. Първата ми бременност беше песен, никакви проблеми, Славов ме взе 2-3 дена преди термин и ми каза:"повечето ми пациентки биха ти завидели на показателите, в които са води, плацента и изобщо как ти е минала цялата бременност". В родилна отидох като първескиня по учебник, правех бързо разкритие, всички викат:"ау,браво", докато не стигнах до 8,5 и спрях да правя разкритие и ми се разказа играта - вакуум,форцепс, имах и аз 100 шева(сигурно ме ши 1 час, беше зле), бебето беше към 4кг. Второто вече излезе на шега,даже мислех,че се шегуват с мен,като ми го показаха, викам:"ама наистина ли родих?" Те се смяха, естествено Grinning
Та относно психическата нагласа - сигурно бях най-спокойната бременна и раждаща жена,не ме беше страх, бях чела и ходила на 100 места да се подготвя и казвах:"няма какво да го мисля,все ще излезе някак". Вече с второто,като знаех лак мина първото,съответно и аз се бях наплашила и питах Славов за секцио, но той ме успокои, че "би трябвало да е много по -лесно". Не му вярвах,докато не родих, честно казано,та от тогава знам,че просто си е до организъм. Една приятелка с манекенски размери,дето беше умряла от страх цяла бременност,роди естествено за 2ч първото и вика:"много беше лесно" Grinning

Иначе от 2 дена от запушения нос, дали от напъване,дали нещо и на мен започна да ми тече кръв от носа.

# 201
Аз съм раждала във Вита сега пак смятам да е там. Към кои лекари сте се насочили?

Аз се колебая между д-р Китанова, Дойчиновски и Гагова, като засега клоня към д-р Китанова. Имаш ли някакви наблюдения и препоръки?

Приятелки са раждали при Дойчиновски и Гагова и са страшно доволни. За Гагова имам повече суперлативи понеже се е случвало да минавам през нея, но тя мисля не те оставя много да се вайкаш 😀 малко по отракана е и не те гали с перце. Това в добрия смисъл го казвам. Аз понякога имам нужда да ми се поскарат, за да не се притеснявам за глупости. Аз съм при Илиева и съм много доволна, тя е душичка и говори на бебето все едно е нейно 😀. На мен ми харесва понеже не ми всява напрежение излишно, и не бърза да те притесни за нещо ако не е сигурна. Дори тогава спокойно разговаря и се опитва да не те панира.
Другата не я познавам. Но там почти всички са добри, просто характера им е различен ✌

# 202
  • София
Кукличка, избрала съм Дойчиновски. Той е един от препоръките на моя репродуктивен лекар. Много се следят при него и са доволни. Дава си телефона, което до момента за мен е мираж. 😅

Иначе, Марбела - за секунда не съм си помислила, че ще е лесно. Хах. Имам една коремна операция, 3 лапароскопии. 😅 Дето се вика имам някакъв опит в "рязането''. Възстановяването знам също какво е.
Имам своите опасения, затова ми е такъв изборът засега. Все пак ще чуя лекарят какво ще каже.

# 203
Кукличка, избрала съм Дойчиновски. Той е един от препоръките на моя репродуктивен лекар. Много се следят при него и са доволни. Дава си телефона, което до момента за мен е мираж. 😅

Иначе, Марбела - за секунда не съм си помислила, че ще е лесно. Хах. Имам една коремна операция, 3 лапароскопии. 😅 Дето се вика имам някакъв опит в "рязането''. Възстановяването знам също какво е.
Имам своите опасения, затова ми е такъв изборът засега. Все пак ще чуя лекарят какво ще каже.

Абсолютно, аз също имам 2 лапароскопии и беше много различно.
Изкоментираха си с лекаря разбира се , всеки е толкова различен.Аз лично , ако няма предпоставка за секцио бих си пробвала за естествено.Някак все си мисля , природата за това ни е създала.🥰

# 204
  • София
Много ви благодаря за отзивите! И аз доколкото знам във Вита дори твоят лекар да отсъства, на който и да се паднеш всички са добри. Аз съм от този тип хора, на които поскарването не действа, само ме притеснява още повече и забравям важни неща понякога. Ще взема да проуча Илиева. Grinning Иска ми се лекар, който се интересува от медицинската история и не се държи грубо, искам да съм спокойна. Също и да насърчава естественото раждане, а не да предлага секцио, за да си освободи графика (това го казвам, защото все пак ще е август).

# 205
На мен ми изписаха само Елевит и нищо друго не пия. Някоя от вас приема ли го?
Аз пък имам изключително лека бременност, единственото нещо е, че лесно се уморявам, но напоследък и това отшумява. А като чета тук вече се притеснявам, че при мен няма нищо. Вече имам коремче, но странното е, че сутрин е доста по-малко и меко, докато вечер става обратното 😀 това не го разбирам. И на мен ми е за първи път и въобще не знам кое е добре, кое не и какво да очаквам 😁 Много се радвам, че попаднах тук и научавам много от вас! Благодаря!☀️

# 206
Аз пък имам изключително лека бременност, единственото нещо е, че лесно се уморявам, но напоследък и това отшумява. А като чета тук вече се притеснявам, че при мен няма нищо. Вече имам коремче, но странното е, че сутрин е доста по-малко и меко, докато вечер става обратното 😀 това не го разбирам. И на мен ми е за първи път и въобще не знам кое е добре, кое не и какво да очаквам 😁 Много се радвам, че попаднах тук и научавам много от вас! Благодаря!☀️

Привет, аз приемам Елевит. Пия го от 16 г. с. Доволна съм. Певтичев оттогава ми каза да си купя комбинирани витамини за бременни по моя преценка и между Pregnacare max и Elevit  в аптеката ми казаха, че Elevit са по-добрия вариант. Послушах ги, нямам оплаквания. След третия месец и боледуването силите ми се върнаха. Бях като труп първите три месеца, но дали по естествен път, дали и от билковата кръв, която пия сега се чувствам в пъти по-добре и неизморено.
За раждането - съветвам всички да си проучат добре, ако няма медицински индикации за секцио, според мен е излишно. Повечето случаи на починали родилки и непоправими грешки са след секцио, не след естествено. Аз лично имам огромен страх, защото там настъпи ли емболия буквално няма спасяване, а човек си отива за минути. Не го пиша с цел да стряскам някого, всеки е с различна медицинска картина, но при една нормална бременност, без индикации предварителни, за мен е наистина излишно и намеса в природата. Възстановяването е по- трудно и в първите дни ще трябва и допълнителна помощ с бебето от таткото или роднина. Най - кофти е наистина да усети човек болката и от двете, да започне естествено, което да премине впоследствие в секцио. Имам приятелки минали през това, не е готино, но пък наистина е било на момента взето решение от лекарите.
Относно коремчето и при мен вечер е по-голямо. Не знам на какво точно се дължи това. 😄

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 09:55 от archimind

# 207
  • София
Ясно е, че всеки ще си обмисли рисковете и всичко останало. Смятам, че това е повече от ясно. Като гледам по разни групи как нападат жени за подобни изказвания.. Simple Smile

Последната дума я оставям на лекаря.

# 208
Ужасно е да се нападаме , било то за раждане , кърмене , начин на отглеждане.Всеки преценява за себе си.На мен темата ми е много полезна , всеки споделя опит , знания , случилото се при него.Аз лично си пресявам полезната според мен информация и не ми идва отвътре да се натрапвам на някой или да му набивам канчето , как това което мисля аз е единствен вариант.
Наистина има групи в които е непоносимо , такъв mom shaming още от началото ма бременността.🤦🏼♀

# 209

Привет, аз приемам Елевит. Пия го от 16 г. с. Доволна съм. Певтичев оттогава ми каза да си купя комбинирани витамини за бременни по моя преценка и между Pregnacare max и Elevit  в аптеката ми казаха, че Elevit са по-добрия вариант. Послушах ги, нямам оплаквания. След третия месец и боледуването силите ми се върнаха. Бях като труп първите три месеца, но дали по естествен път, дали и от билковата кръв, която пия сега се чувствам в пъти по-добре и неизморено.
За раждането - съветвам всички да си проучат добре, ако няма медицински индикации за секцио, според мен е излишно. Повечето случаи на починали родилки и непоправими грешки са след секцио, не след естествено. Аз лично имам огромен страх, защото там настъпи ли емболия буквално няма спасяване, а човек си отива за минути. Не го пиша с цел да стряскам някого, всеки е с различна медицинска картина, но при една нормална бременност, без индикации предварителни, за мен е наистина излишно и намеса в природата. Възстановяването е по- трудно и в първите дни ще трябва и допълнителна помощ с бебето от таткото или роднина. Най - кофти е наистина да усети човек болката и от двете, да започне естествено, което да премине впоследствие в секцио. Имам приятелки минали през това, не е готино, но пък наистина е било на момента взето решение от лекарите.

Да, забравих да добавя и билковата кръв. Още преди да забременея я пиех.
Аз със сигурност искам да родя естествено, освен ако не се обърка нещо. Както и за кърменето, имаше тези дни дискусия тук, надявам се, че ще имам кърма и ще мога да си го храня така месеци наред. 😊 Иначе знам за два случая, в които майки са кърмили СИНОВЕТЕ си до първи клас.. 😱 Не знам дали и след това, но дотам свършваше историята 😂 И за съжаление са близки на наши близки и не е просто мит.😁 Не си обяснявам как е възможно.

На първата фетална преди 2-3 седмици не ни казаха пола и както споделих тук не останах особено доволна от прегледа, а скоро трябва да се записвам за втора. Изобщо не мога да реша... За раждането пък съвсем. Хората вече ме питат къде ще раждам. Аз едва съм осъзнала, че наистина съм бременна, а те вече за раждането питат 😀 Но четейки и тук вашите коментари започвам, разбира се, силно да мисля и да търся, та се надявам скоро да имам някаква яснота или поне да се спра на 2-3 болници. Чета в Щерев, например, че половината сума от раждането се поема от здравната, но предполагам, че има някакви критерии? Едва ли всеки може да си ражда на частно и после държавата да поема половината? Бихте ли обяснили, който е запознат?

И знаете ли дали на обикновен преглед вече ще може да се види полът? Предстои ми следващата седмица, тоест средата на 15 г.с. Аз усещам с цялото си тяло и душа, че ще е момче, ама все пак да ми потвърдят😁

Общи условия

Активация на акаунт