Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 318
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
  • София
archimind ,благодаря, че сподели.
Ще си взема и аз билкова кръв. Комбинирани витамини пия от началото още ,но може и да не са достатъчни.

И аз слушам и ходя на един месец ,но ми се иска просто да е по-често ,за успокоение така Grinning

# 601
  • София
Малинки, аз ходя на две седмици за свое спокойствие при двама.
В понеделник бях на преглед при лекаря, при който ще раждам. Бях споменала, че преустанових ходенето в предходната болница.

Ами какво да кажа - коренна разлика, в отношение, внимание към мен, снемане на анамнеза. Изключително съм очарована от доктор Дойчиновски. От миналата седмица при мен като се започна едно много тъмно кафяво зацапване, което още продължава, се видях в чудо. Ама имах предположения от какво е. Прегледа ме и със спекулум - усетих как изтича и тогава. Като отпушване беше. Иначе шийката я измери 3.8.
Бебето понеже си расте, избутва съдържанието на хематома, който вече е не 7 см, а 2.9х1.3 и си изтича. По този начин вече прилепват там нещата.
Смени ми терапията. Вече съм на магнерот, папаверин (матката ми е доста чувствителна), все така си пия Р АЛА. Назначи ми изследвания, които трябва да му изпратя до петък.

Пия си витамини, но поръчах от iherb други, метилирани, заради това, че не мога да ги усвоявам, отделно и омега 3. Чакам си ги да дойдат и да ги започвам.

Днес се притесних, защото повърнах веднъж поради това че бях приела на гладно едни от медикаментите. Веднага се уплаших нещо да не разкъсам. Само веднъж беше, ама се надявам, че не съм направила беля, нали? 🥹

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 16:20 от NadezhdaML

# 602
archimind ,благодаря, че сподели.
Ще си взема и аз билкова кръв. Комбинирани витамини пия от началото още ,но може и да не са достатъчни.

И аз слушам и ходя на един месец ,но ми се иска просто да е по-често ,за успокоение така Grinning

Попринцип си следи желязото, ако ти е в норма според мен не е нужно да я пиеш, но ако е под норма е добре да се приема според мен. При мен беше 8 и за 2 месеца прием се вдигна на горна граница 33.5. Така че има значение,знам ,че е добре и да се правят паузи, тоест да се пие около месец ,два и после почивка. Аз все пак попитах Аг преди да я купя, не ми я предписа той ,но не я и отхвърли. По-скоро се консултирай, защото за всеки случай си е индивидуално малко и да не подведа все пак. Добре е лекаря ти да е информиран какво приемаш при всички случаи!

# 603
Привет и от мен тъкмо се чудех дали от годинките вече.....но тази бременност  все едно не съм аз....умора, умора и пак умора.Чакам да отмине и да ми дойдат силиците ,но не ...
 Иначе от снощи съм в една чуденка, как ще го прибирам този корем после, дали слагат тук в Германия, както в Бг тежест на корема като родиш. Какво ластично бельо и от къде ще търся ,но трябва да се вземат сериозни мерки .

# 604
Привет и от мен тъкмо се чудех дали от годинките вече.....но тази бременност  все едно не съм аз....умора, умора и пак умора.Чакам да отмине и да ми дойдат силиците ,но не ...
 Иначе от снощи съм в една чуденка, как ще го прибирам този корем после, дали слагат тук в Германия, както в Бг тежест на корема като родиш. Какво ластично бельо и от къде ще търся ,но трябва да се вземат сериозни мерки .
Аз лично няма да ползвам ластично бельо,а едни колани за стягане на корема след раждане.

# 605
Наде, браво, да го избута целия малкия юнак Simple Smile
Ако коремът е само бременен, без натрупани мазнини по него, си се прибира от контракциите след раждането, включително при кърменето

# 606
Здравейте и от мен, в 17г.с и аз съм 3кг отгоре, макар че не съм сигурна точно с колко почнах. Нямаме кантар вкъщи, но смятам, че бях 55кг при ръст 160см, вече съм 58кг Blush

Да ви кажа при мен става все по-трудно да се концентрирам на работа, мисля си само за бебка и изключвам за всичко останало. Много ме успокоява да разглеждам бебешки дрешки и да си я представям в тях. Тази седмица направих първата поръчка за нея и то на зимни дрехи - космонавти на Mayoral, бяха намалени на 50%, а и изглеждаха супер сладко и не се сдържах Grinning

Отделно си получих пратката от Шейн с дрехи за мен - един чифт дънки за бременни, една тениска от тези, които показват бебето в коремчето и един комплект пола и тениска. Последните две от памук, много съм доволна и то на обща цена от около 50лв.

# 607
Здравейте, момичета! Надявам се всички да сте добре ❤
 И аз в 16+2 г.с само разглеждам дрешки и едва се сдържам да не пазарувам 😄 Купила съм вече 3 бр бодита с късо ръкавче, 2 бр с дълго, 2 бр ританки, 2 бр пижамки с дълго ръкавче, 3 бр муселинови пелени, толкова са ми сладки, с такова нетърпение чакам бебчо 🥹🥰 Много ми допадат бодитата с къс ръкав, но се чудя, с термин 28.08 изобщо ще имаме ли нужда от тях, всички около мен ми казват, че няма да му ги обличам, вие какво мислите?
 Относно прегледите, на мен също ми се иска да са по-често и ще си запазя час при втори лекар. И без това моята АГ не ме гледа всеки път с ехограф. По-спокойно ще ми е така.

# 608
Според мен ще имаш нужда. Моята дъщеря си роди през октомври и й бях взела бодита с къс ръкав. Дори и да не държиш бебето само по боди, тези с къс ръкав са много по-лесни за обличане под блузка. Освен това термин в края на август, не означава, че ще се роди в края на август Simple Smile

# 609
Освен това термин в края на август, не означава, че ще се роди в края на август Simple Smile

Абсолютно си права!

Не се бях сетила, че ще му ги обличам под блузка 😅 Благодаря за съвета 😊

# 610
Наде, браво, да го избута целия малкия юнак Simple Smile
Ако коремът е само бременен, без натрупани мазнини по него, си се прибира от контракциите след раждането, включително при кърменето

Tова условие ми е ясно и звучи много добре, всички да раждаме и после да ни се прибират коремите Simple Smile Но уви няма гаранция кой колко ще качи и на корема ли само или и по-други части на тялото ,както жените имаме склонност я по дупе, я по бедра.Тук твърдя че пак е до човека както и със стриите. През първата бременност качих 15, излизайки от родилното бях - минус  само кг на детето, и тъй като кърмех и не можех да отслабна тези 12 си  ги носих цяла година , а корема се прибра включително по-късно при мен.
 Сега предвид възрастта 13 години по-късно мисля ,че на организма ще му е още по-трудна тази задача и съм решила да ползвам нещо което стяга........все ще го измисля, щеше ми се чуя мнения от изпитани вече такива средства Simple Smile

# 611
Да, но това, което е трябвало да се прибере не е бременния корем (демек матката), а това което се е натрупала като излишни мазнини около корема. Дори и да не сме били бременни , ако качим 10 излишни кг, ще си имаме за сваляне и на коремите. Матката се прибира сравнително лесно. Вече след трета или четвърта бременност ще си остане  една идея по-голяма от нормалното си небременно състояние, но ако няма натрупване на мазнини на корема това дори не се забелязва. Най-добрата превенция за "прибиране" на корема е кг за цялата бременност да не са + 10

# 612
Момичета, хемоглобинът ми е малко под долната граница както и феритинин и общ белтък.
Как мога да го вдигна? Пия билкова кръв и едни хапчета с желязо, но явно нямат ефект. Някакви идеи?

# 613
Здравейте, момичета. Днес бях на контролен преглед и бързам да се похваля, че вече е ясен пола на бебето.... чакаме МОМЧЕ!
 На седмото небе от щастие съм! Вече си имаме момиченце, а сега и момченце.
Иначе всичко е наред, расте, че даже и напред върви. Терминът (според това как върви бебето) е на 23 август!
Единственото като проблем за момента е килограмите, които не спирам да качвам. Първите два месеца си полежах доста заради кърменето, което имах и качих още от самото начало. Сериозно трябва да обърна внимание на храненето си, сега си тежа доста, а до 9 месец не ми се мисли.

# 614
  • София
Момичета, хемоглобинът ми е малко под долната граница както и феритинин и общ белтък.
Как мога да го вдигна? Пия билкова кръв и едни хапчета с желязо, но явно нямат ефект. Някакви идеи?

Обсъди с АГ или директно на хематолог. Принципно съм на мнение, че си трябва хематолог да назначи терапията. Явно ти трябват други медикаменти.

Съншайн, честито! Много хубави новини! Ще се справиш с килограмите. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт