Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 311
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, момичета. Днес бях на контролен преглед и бързам да се похваля, че вече е ясен пола на бебето.... чакаме МОМЧЕ!
 На седмото небе от щастие съм! Вече си имаме момиченце, а сега и момченце.
Иначе всичко е наред, расте, че даже и напред върви. Терминът (според това как върви бебето) е на 23 август!
Единственото като проблем за момента е килограмите, които не спирам да качвам. Първите два месеца си полежах доста заради кърменето, което имах и качих още от самото начало. Сериозно трябва да обърна внимание на храненето си, сега си тежа доста, а до 9 месец не ми се мисли.

Честито!Апо принцип за кога ти беше термина? Сега ти го смениха ли?

# 616
Момичета, хемоглобинът ми е малко под долната граница както и феритинин и общ белтък.
Как мога да го вдигна? Пия билкова кръв и едни хапчета с желязо, но явно нямат ефект. Някакви идеи?

Хапчето желязо на гладно, хранене след 1 час. Отстояние от лекарства за щитовидна жлеза 4 часа след или 8 часа преди.

# 617
  • София
И нашето се движи напред. Според неговите размери терминът е 09.08, а иначе по МЦ е 14.08. Но вече няколко последователни прегледа е все така напред и е 09.08
Та пак се чудя с тези 45 дни, кога точно ще ми го  изчислят? Както има време се усещам, че края на юни излизам майчинство и не ми се вижда далеч.

За желязото - от магнезий също трябва отстояние. Сорбифер на мен ми е действал много ефикасно. Феретаб, малтофер, феро-фолгамма - кръгла нула в моя случай.

# 618
+++ за Сорбифер - изпитано най-добре се понася, с оглед на запек и стомашни неразположения, освен усвояването

# 619
  • Пловдив
Аз също си ходя веднъж месечно на преглед. Споменах, че допълнителни прегледи и т.н., ме натоварват.

Като раждах никой не ми е поставял тежест върху корема. Не съм носила ластично бельо. В стария телефон имам снимка преди/след. И кг не са били малко, а цели 20кг. До първата година си върнах кг от преди забременяване, без диета и спорт. Не съм кърмила, че и това оказва влияние.

# 620
Здравейте, момичета. Днес бях на контролен преглед и бързам да се похваля, че вече е ясен пола на бебето.... чакаме МОМЧЕ!
 На седмото небе от щастие съм! Вече си имаме момиченце, а сега и момченце.
Иначе всичко е наред, расте, че даже и напред върви. Терминът (според това как върви бебето) е на 23 август!
Единственото като проблем за момента е килограмите, които не спирам да качвам. Първите два месеца си полежах доста заради кърменето, което имах и качих още от самото начало. Сериозно трябва да обърна внимание на храненето си, сега си тежа доста, а до 9 месец не ми се мисли.

Честито!Апо принцип за кога ти беше термина? Сега ти го смениха ли?

По последна дата на цикъла, който беше на 25.11.2023 г. терминът се падаше 02.09.2024г., но бебето е с една седмица напред и затова термина е друг сега. Не съм изненадана, защото съм с ранна овулация.

# 621
Bell88, хематолог ти трябва. Може да трябва по-комплексна терапия. Не го отлагай.

# 622
За бебе Август месец, колко броя бодита ще ми трябват според вас за първия месец ?

# 623
А някой ще ползва ли камизолки? 😊😁 Гледам, че ги има по магазините...

# 624
  • Пловдив
Аз потници започнах да ползвам, като тръгна на ясла. Иначе за мен бодито си остава най-удобната дреха.

# 625
Щях да пиша относно дрешките, ама забравих. Та сега ще споделя моят опит с августинче.
Бодита с къс ръкав ползвах изключително много, вкъщи и навън. Още от самото раждане. Бебета са чувствителни на претопляне. По-лесно е да го завиеш, отколкото да го събличаш.
Колко бройки не мога да преценя, поне по 3-4 от вид. Зависи как се перат, имате ли сушилня. Чувала съм, че на момченцата честно им пропуска памперса в началото и се налага по-често преобличане.
Препоръчвам бодита от този тип с предно закопчаване.

Много удобни са целите гащеризончета/пижамки с цип. Тези на angel baby са страхотни, препоръчвам с две ръце.

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 15:39 от NI_CI

# 626
  • София
На бодита най-мразя да се разширят около врата и да се голят раменцата на бебето. Затова гледайте и материята, и градусите на пране. Ние имаме чували с дрехи от баткото и каката, но каката беше зимно бебе. Ще купувам наново дрешки за до 3ти месец сигурно. Няколко биберона, едно шише и може би подложка за смяна на пелени. Всичко останало имаме от двете деца.

# 627
Може да ми се смеете, но днес купих ботушки за следващата зима Grinning Просто ги видях, харесаха ми и двете ми деца са били на 2-2.5г и с този номер зимата и рискувах. Супер сладки бяха и като знам как съм търсила спешно обувки,защото се оказва,че от баткото са се скъсали и викам - айде,ще ги взема Joy Иначе на Майорал са супер сладки нещата, аз много ги харесвам.
Понеже се мотивирах след разговорите за памперсите,а децата пак бяха болни вкъщи,реших да махна памперса на малкия и стана точно за ден и половина. Следобед на втория ден започна да си сяда на гърне,а след третия вече иска само на голямата тоалетна. Будеше се и със сух памперс след следобедния и нощния сън и от днес сложих протектор и махнах и този за сън. Засега няма фалове,ще видим през нощта. Просто ми е много удобно да ги махам на 2г и това е,както Елена Василева беше казала - памперсите са изцяло за удобство на родителя, така че ми беше доста удобно Grinning 
При мен умората се върна със страшна сила, направо заспивам на дивана в 5,децата скачат по мен,пълен хаос,но ще мине и това Simple Smile

# 628
Аз съм с някакво главоболие, подути крака и стегнат корем. Няколко вечери тялото ми крещи, че ще се пръсне. Не знам дали не ми трябва аспирин, все пак или и аз не знам какво. Лежа от 17ч, но нищо не минава. Като че ли и ушите ми бучат. За киселините няма да казвам, положението е чудесно.

Аз някак се отдръпнах от пазаруването. Бях купила малко момичешки неща, за да има в скрина при момчешките първоначално...

Оглеждаме кола. Или Пежо, или Ситроена гран нещо си или... Трябва да е хем семейна 7 местна, хем широка, голям багажник, икономична и с багажник на покрива. Уравнението е сложно. Ще търсим модел от последната година с багажник или с вариант за добавяне. Отказахме се от лизингова. Ще пестим възможности за кредит, свързан с планове по къща. Още не знам кога ще ми откажат и потребителски кредит, заради напреднала възраст. 😁

Взех си час за Чавеева, да не оставам съвсем само при един доктор. То аз съм си рискова отвсякъде, макар че не ми личи много. Така за успокоение, че всичко е наред.

Ъ-ъ-ъ, бяхме се малко престрашили в спалнята, но мисля и това да спре, защото вече почва да ме е шубе. Искам да си износя бебетата до 9 месец. Вече съм в 5.

Поздравления на всички с хубави новини и на разбралите пола! 🌷🙏💖💙

# 629
Мама, ние взехме Chrysler Tour and Country, страхотен е. Втора ръка го взехме де, 2016-та, но е 7 местен,като последният ред са си адекватни седалки и е много удобно,че се минава между средните 2,а не се сваля някоя. Това би било неудобно със столчета. Отделно е пълен с екстри и е доста измислен за семейна кола Simple Smile Също и Grand Voyager,мисля е почти същият, така че ги вижте и тях Simple Smile Ние си имаме кутия за отгоре. За разход ни казаха 15/100(бензин), толкова и по ревюта дават,но нещо ни съмнява да е толкова само,понеже двигателят е доста мощен,но като започнем активно да го използваме,ще знам.
Аз съм с някакво главоболие, подути крака и стегнат корем. Няколко вечери тялото ми крещи, че ще се пръсне. Не знам дали не ми трябва аспирин, все пак или и аз не знам какво. Лежа от 17ч, но нищо не минава. Като че ли и ушите ми бучат. За киселините няма да казвам, положението е чудесно.

Аз някак се отдръпнах от пазаруването. Бях купила малко момичешки неща, за да има в скрина при момчешките първоначално...

Оглеждаме кола. Или Пежо, или Ситроена гран нещо си или... Трябва да е хем семейна 7 местна, хем широка, голям багажник, икономична и с багажник на покрива. Уравнението е сложно. Ще търсим модел от последната година с багажник или с вариант за добавяне. Отказахме се от лизингова. Ще пестим възможности за кредит, свързан с планове по къща. Още не знам кога ще ми откажат и потребителски кредит, заради напреднала възраст. 😁

Взех си час за Чавеева, да не оставам съвсем само при един доктор. То аз съм си рискова отвсякъде, макар че не ми личи много. Така за успокоение, че всичко е наред.

Ъ-ъ-ъ, бяхме се малко престрашили в спалнята, но мисля и това да спре, защото вече почва да ме е шубе. Искам да си износя бебетата до 9 месец. Вече съм в 5.

Поздравления на всички с хубави новини и на разбралите пола! 🌷🙏💖💙

Общи условия

Активация на акаунт