главоболие- колко често

• 1 672
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • Mediterraneo
За какво пиеш Зофера? При поврщане при мигренозен пристъп?

# 16
Менструалната мигрена не е точно мигрена, но така ѝ казват.
Имам предвид, че мигрената е много по-сериозна.

За действието на лекарствата, от изредените в линка съм пробвала само нестероидните. Действат ми, но трябва да взема веднага като усетя, че започва. Изпусна ли момента после ефектът им е много слаб.

# 17
  • София
За какво пиеш Зофера? При поврщане при мигренозен пристъп?
Да.

# 18
За себе си открих, че спасението ми е диета. Изключих захарта (в т.ч. всякакви въглехидрати от теста, зърнени, плодове, алкохол). Чак на околните им направи впечатление, че скоро не ме е боляла глава (с позиви за повръщане, да не мога да държа очите си отворени от болката). Не е лесно с такива рестрикции, обаче съм много по-пълноценна в живота и работата без главоболие.

# 19
Щом е свързано с цикъла, вероятно става дума за "менструална мигрена".
https://www.puls.bg/aktualno-c-6/menstrualna-migrena-kak-da-oble … ia-pristp-n-26077

Неприятно е, при мен също се появи след 40 г.

Ох, а аз реших че си внушавам, но и при мен 44+ съм и от една година 2-3 дни преди цикъл адско главоболие, но и аз го усещам като мигренозно толкова ме боли, че ми се повръщам, искам да съм на тихо и тъмно място Sad как ли да стане с две деца и работа...Хормони ли се разбъркват, сега прочетох за менструалната мигрена явно си е това при мен Sad С цикъл зле, без цикъл още по зле.

# 20
Здравейте, понеже аз бях пуснала темата бих искала да ви разкажа.
Имаше период, в който поне един блистер аналгин заминаваше.
Винаги съм била с нисък хемоглобин, леко под долна градина. Пуснах по подробни изследвания за анемия.Намерихме проблема, решихме го с разни добавки.
Да чука на дърво вече нямам такива оплаквания. Дори и под силен стрес, недоспиване, цикъл...ами няма го този ад.

# 21
  • София
Браво!
Какви добавки пиеш?
Аз пак забравям желязото.

# 22
Изписаха ми Тотхем, но го пих по 3 ампули на ден за 3 месеца Simple Smile.
Пак казвам може и да е съвпадение, но факт, че спряха тези проблеми.

# 23
Винаги съм била с нисък хемоглобин, леко под долна градина. Пуснах по подробни изследвания за анемия.Намерихме проблема, решихме го с разни добавки.
Да чука на дърво вече нямам такива оплаквания. Дори и под силен стрес, недоспиване, цикъл...ами няма го този ад.

Аз отлагам ендокринолога веча доста дълго, ще се стегна и запиша час да видя и аз, хормони, желязо, Вит Д.... При мен до сега желязото си е било ок, само след като родих второто дете бях под реф стойности, не знам каква е връзката с раждането.

Благодаря за споделеното!

# 24

Аз отлагам ендокринолога веча доста дълго, ще се стегна и запиша час да видя и аз, хормони, желязо, Вит Д.... При мен до сега желязото си е било ок, само след като родих второто дете бях под реф стойности, не знам каква е връзката с раждането.

Благодаря за споделеното!

Желязото е добре, пролактина се оказа много висок не знам дали има връзка с главоболието и Витамин Д, много нисък.

Общи условия

Активация на акаунт