Запознанство с родителите на "само гадже" - да или не?

• 630
  • 39
  •   9
Отговори
Това е темата. Трябва ли родителите на единия да се запознават с родителите на другия, когато става въпрос за неангажираща връзка, без съвместно съжителство на този етап.

Да кажем, че младежите са в интервала 19-24 години, студенти, единият живее с родителите си, другият е на общежитие. Или и двамата са на общежитие, или и двамата живеят с родителите си. Да кажем, че връзката е на шест месеца, или една година. Младежите излизат, пътуват в страната и чужбина, но не преспиват по къщите си и не планират съжителство, защото все още са на издръжката на родителите и нямат високи доходи. Родителите на момичето познават момчето, съответно родителите на момчето познават момичето.

Как гледате обаче на запознанството между родителите? Необходимо ли е, защо да, защо не? Предимства, недостатъци? Интересна ми е гледната точка - и на младите хора, и на родителите.

# 1
Не, не е необходимо.
От какъв зор?
АКо са в някое село или малък град, неизбежно ще се запознаят. Но ако са в голям град подобни "сватовнически ритуали" са по-скоро странни.

# 2
# 3
Да, ако има обстоятелства от практическо естество като например единият да живее с родителите си и се очаква все някога да се сблъскат с гаджето. По-спокойно ще им е на родителите, ако предварително го/я познават.

Иначе не е задължително, ако живеят родителите в различни/далечни населени места, при всяко гадже да се ходи с питка с мед при потенциалните свекърви и тъщи да се запознават.

# 4
Тяхна си работа. Ако искат – ще се запознаят, ако не искат – няма. На околните изобщо не им влиза в работата, камо ли да се иска тяхното одобрение.
Много ми е интересно как всеки твърди, че не допуска чужда намеса в личните си работи, но непременно държи да си навре носа в чуждите.

# 5
  • София
Твърдо не. И за по-малки също твърдо не. Вече ако по случайност се познават родителите ок, но пак не бих обсъждала отношенията между децата.
И моите родители са се запознавали единствено с родителите на бившия ми мъж и то, защото бяхме насрочили дата на сватба и с единия родител се озоваха в едно и също населено място. С другия се запознаха ден преди сватбата.

# 6
Тяхна си работа. Ако искат – ще се запознаят, ако не искат – няма. На околните изобщо не им влиза в работата, камо ли да се иска тяхното одобрение.
Много ми е интересно как всеки твърди, че не допуска чужда намеса в личните си работи, но непременно държи да си навре носа в чуждите.

Целият форум е "навиране на носа в чуждите работи", не виждам как събирането на мнения и различни  гледни точки точно по тази тема предизвика такава реакция и се приема като "търсене на одобрение" Rolling Eyes

# 7
  • SF
Не е необходимо. Не и преди уговарянето на сватбата. Всякакви евентуални препятствия по пътя би било добре да бъдат спестени.
Понякога единият партньор решава, че по този начин обвързва  и ангажира другия и така заявява някаква готовност към по-сериозната крачка.
Не разбирам защо семейство от Павликени и семейство от Ямбол трябва да се запознаят и да започнат да общуват, само защото децата им се мотаят заедно из дискотеките на Студентски град.

# 8
Целият форум е "навиране на носа в чуждите работи", не виждам как събирането на мнения и различни  гледни точки точно по тази тема предизвика такава реакция и се приема като "търсене на одобрение" Rolling Eyes

Гледам въпроса в анкетата: „Одобрявате ли...“. Simple Smile

# 9
  • София

Не разбирам защо семейство от Павликени и семейство от Ямбол трябва да се запознаят и да започнат да общуват, само защото децата им се мотаят заедно из дискотеките на Студентски град.

Като майка на момче се замислих, че някога родители на момиче, все едно откъде, може да поискат да се запознаем. Вероятно ще е трудно да откажа, но пак не го намирам необходимо и лъха на натиск за брак и/или селяния.

# 10
Според обстоятелствата. Не виждам причина нито да бъде задължително, нито да бъде забранено.

# 11

Гледам въпроса в анкетата: „Одобрявате ли...“. Simple Smile
Вие, за себе си одобрявате ли такъв вид запознанство, а не за другите Smiley Формулировката е за нуждите на анкетата, за обобщение на нагласите, да не се разбира буквално, одобрявате ли запознанството между някое си семейство Петрови и семейство Иванови.

# 12
Аз лично почти винаги съм познавала родителите на гаджетата ми, както и моите родители са познавали повечето ми гаджета. Случвало се е естествено - просто сме прекарвали много време заедно с гаджето, а гаджето - със семейството, както и аз с моето. Намирам го за изцяло положително - винаги ми е било приятно да съм с “възрастните”, да придобия представа за семейството на партньора, както и да не се налага да балансирам времето между семейство и гадже, а да бъде съчетано. Предполагам и за родителите ми е било по-спокойно да знаят с кого излизам. Wink

# 13
Аз лично почти винаги съм познавала родителите на гаджетата ми, както и моите родители са познавали повечето ми гаджета. Случвало се е естествено - просто сме прекарвали много време заедно с гаджето, а гаджето - със семейството, както и аз с моето. Намирам го за изцяло положително - винаги ми е било приятно да съм с “възрастните”, да придобия представа за семейството на партньора, както и да не се налага да балансирам времето между семейство и гадже, а да бъде съчетано. Предполагам и за родителите ми е било по-спокойно да знаят с кого излизам. Wink

Въпросът е дали трябва родителите на единия да познават родителите на другия.

# 14
Не е необходимо. Не и преди уговарянето на сватбата. Всякакви евентуални препятствия по пътя би било добре да бъдат спестени.

Tочно така, на етап гаджета с несигурно бъдеще подобно запознанство ненужно обременява родителите.

Общи условия

Активация на акаунт