Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за маршрут в Италия, като имаме самолетни билети за отиване от София до Неапол през Рим или Милано и връщане от Венеция до София?
Какви са препоръките за хотели, ресторанти и обиколки в Италия?
Кои са препоръчителните хотели в центъра на Рим с 2-3 звезди?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за маршрут в Италия, като имаме самолетни билети за отиване от София до Неапол през Рим или Милано и връщане от Венеция до София?
Можете да вземете влак по маршрута Неапол-Венеция и да спрете в Рим за няколко дни и във Флоренция за няколко дни. За Неапол можете да разгледате крайбрежието на Неапол и поне един остров. В Рим можете да посетите класическите забележителности, а във Венеция можете да разгледате площад Сан Марко, базиликата, двореца на дожите, моста на въздишките, моста Риалто и да се разходите из тесните улички. Можете също така да посетите островите Мурано и Бурано и фабрика за венецианско стъкло.
-
Какви са препоръките за хотели, ресторанти и обиколки в Италия?
За да се насладите на престоя си в Италия, помислете за настаняване в централните райони на Рим, Флоренция и Венеция. Разгледайте местните заведения за хранене около Брера в Милано или край каналите във Венеция. Що се отнася до обиколките, не пропускайте Сиена, Пиза и Ватикана в Рим; парк Тиволи - вила Д'Есте; островите Мурано и Бурано близо до Венеция; и очарователното градче Торно край Комо.
-
Кои са препоръчителните хотели в центъра на Рим с 2-3 звезди?
-
Кои са препоръчителните компании за коли под наем в Неапол?
-
Каква е цената на такситата в Рим?

цената на билетчето варира спрямо часа на пътуване и класата

Тъй като нощувките във Флоренция са скъпички, повечето тур агенции организират нощуване в Монтекатини, малко курортно градче с минерални бани.
Една разходка, с техните корабчета по Канале Гранде също е задължителна, ще се насладите на типичната венецианска архитектура. Може да отидете и до островите Мурано и Бурано, да посетите фабрика за венецианско стъкло. Като сувенири от Венеция може да си вземете маска или нещо от венецианско стъкло.
Иначе и аз като Монда съм съгласна, че хотелите в Италия са много скапани и адски скъпи за това, което предлагат. Спала съм точно в 2 наистина добри - единия беше в Сиена, но беше малко далече от центъра, само че ние бяхме с кола. Пък и като се прибирам само за нощувка не ми е чак толкова важно, виж за почивка друга работа
Ако все пак те интересува улиците и магазините ги знам и на сън да ме бутнеш ще ти ги кажа