Аборт по желание Д-р Домусчиев

  • 403
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: X
Здравейте, пускам тук нова тема, защото никъде не намирам информация за аборт по желание при Домусчиев, гр. София. Моля, ако някоя е преминала през това нека каже коя процедура е избрала- вакуум или с медикаменти и как протича. Какво трябва да се носи в болницата, остава ли се за престой и болезнено ли е. Благодаря

# 1
  • София
  • Мнения: 8 638
Здравей, Ана.
Не мога да дам отзив за конкретния лекар, но съм минала през няколко "изчиствания" след 1 спонтанен аборт и няколко миседа(спрял развитието си ембрион, но тялото не го изхвърля). По желание или не, процедурата  екато цяло еднаква.
Хапчето, обикновено, се прилага в по-ранни седмици. Усеща се болка, ще започнеш да кървиш, да изхвърляш съсиреци. Все едно се симулира спонтанен аборт. Малко е трудно психологически, усеща се болка. Предпочита се, когато жената иска да забременее след това възможно най-скоро, защото лигавицата се възстановява по-бързо.
Вакуум се ползва в по-напредналите седмици(пак ранни, но да кажем след 7-8). Не е болезнено, приспиват те са 20-30минути, после си доспиваш. Може да ти стане студено и те завиват. След това може да има леко кървене, изписват понякога антибиотик. Важно е да знаеш, че ако си кръвна група с отрицателен резус фактор, а този, от когото си забременяла е с положителен резус фактор, е добре да ти се сложи антиД гамаглобулин. Тази "ваксина" предотвратява последващи аборти/проблеми с развитието на ембрион заради имунен конфликт.
Ако не смяташ да забременяваш скоро, аз съветвам да е вакуум(разбира се, лекарят ти трябва да даде основната препоръка). Минава, докато спиш, няма болка, кръвоизливи.

# 2
  • Melmak
  • Мнения: 2 920
Дези добре е обяснила. Не съм имала опит с този лекар.

Да допълня, че “хапчето” не е панацея. Имала съм лош опит и въобще не при всички е “болка като от цикъл”. Преживях голяма мъка и съжалих, че не съм избрала вакуум.

Мисли добре и си прецени, но знай, че “хапчето” не винаги е по-лесния и добрия избор.

Общи условия

Активация на акаунт