срам ме е, че отдавна не съм се включвала с нищо

Сутринта към 8.30 както чакам 280 на Плиска на спирката откъм киното, гледам минава една жена, млада, носи босо дете 3-4 годишно, ходи по спирката безцелно и непрекъснато се кръстеше. Отначало си помислих, че е ромка, но като се загледах видях, че е боса и абсолютно неадекватна. Детето беше по панталонче и блузка, без яке, чорапки, обувки. Крачетата му бяха сини от студ, бузите аленочервени, и то трепереше и ревеше силно, а тя само го повдигаше от време на време и хуква на някъде, без да спира да се кръсти. Кръстчето му беше голо, направи ми впечатление, че като го повдигне блузката му се набира, а тя не забелязваше, в тоя студ. Тръгнах към нея и я попитах: "имаш ли нужда от помощ", а една жена се развика: "завий детето", предложи й шала си, но тя никаква реакция, само гледа в пространството и държи детето. Тръгна да бяга, в това време от охраната на подлеза бяха извикали полицията, пристигна една патрулката и последното, което видях, че се опитваха да я вкарат в колата.
Много ми стана мъчно, че аз се качих в топлата маршрутка, а босото дете пищеше на студа отвън, и цял ден ми се реве. Сега вечерта от сергията на вестниците ми казаха, че са я качили на колата, но исках да ви питам знаете ли какво би се случило евентуално по нататък?
Как се процедира в тези случаи? Дали са настанили поне детето някъде на топло място, или са ги пуснали набързо пак на студа. Жената не изглеждаше наркоманка, не знам какво й се е случило за да превърти, или е избягала от някъде, нейно ли беше детето...
Криво ми стана, че не можах нищо да направя, какво трябваше да направя