"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" - тема 11

• 22 626
  • 582
  •   1
Отговори
# 360
  • sofia
супер си бееееее  bouquet

кой ще пе4ата,трябват ни около 300 newsm78

# 361
  • София

А мога 100 листа - това значи 200 броя  Hug

# 362
  • София
На заплата ще си купя ламинираща машина (А4), за базара няма да мога да помогна, че ще е късно. Но да ме имате предвид за по-нататък Simple Smile

# 363
  • София
На заплата ще си купя ламинираща машина (А4), за базара няма да мога да помогна, че ще е късно. Но да ме имате предвид за по-нататък Simple Smile
Аууу, супер.Може да ни ламинираш идентификационните карти  Mr. Green

# 364
  • Sofia - TelAviv

Аз също имам от едни безплатни карти за ксерокс и сигорно до 50 листа ще ги докарам, което значи още 100 и май готово    bouquet

# 365

Аз също имам от едни безплатни карти за ксерокс и сигорно до 50 листа ще ги докарам, което значи още 100 и май готово    bouquet
и от мен 100 Peace

# 366
Аз също някъде из темите писах, че имам възможност да печатя - не знам защо не ме имате предвид. newsm78 Но имайте предвид, че ако печатя нещо, то ще трябва да бъде в четвъртък и петък, защото след това заминавам и си идвам тамън за базара. Peace

# 367
  • в гората
Момичета, попрочетох последните 2-3 страници от темата, защото нямам много време напоследък и не чета всичко.
Искам само да ви кажа, че наистина мисля, че сте уникални и шапка ви свалям за силите, които намирате да се връщате пак и пак при децата, да оставяте своите, за да намирате време за децата в домовете.
За положителната ви енергия и оптимизма ви думи нямам. Просто отдавна не съм ви го казвала, но искам да знаете, че ви се възхищавам.

Мариета, на мен ми беше много мъчно за Мириам тогава, не съм ходила при майката, но помня, че се включвах в темата. Много е тъжно това, което пишеш, нямам думи. Cry

# 368
  • sofia
Аз също някъде из темите писах, че имам възможност да печатя - не знам защо не ме имате предвид. newsm78 Но имайте предвид, че ако печатя нещо, то ще трябва да бъде в четвъртък и петък, защото след това заминавам и си идвам тамън за базара. Peace

никого нямаме в предвид бе PartyЗа това и така пиша-който колкото може HugИ 500 са ок  bouquet

Линде,ти ли си моми4ето на 33 newsm78

# 369
  • в гората
 Laughing, жена, не момиче, бре. аз съм Blush

# 370

Весе, тази дума "печатя" на шопски диалект ли е  newsm78

# 371
  • sofia
вижте това

http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=9097&catid=1

абе тия не са у ред #2gunfireВси4ко Мара втасала та ще запознават и "родиелите"с базата.Кажете ми,моля ви  кого да питам аз  Closeкой и на какви основания ги пише тия простотии Close

Правителството одобри промени на Наредбата за критериите и стандартите за социални услуги за деца. Измененията на документа се налагат поради направените през 2006 г. промени в Закона за закрила на детето и в Наредбата за условията и реда за кандидатстване, подбор и утвърждаване на приемни семейства и настаняване на деца в тях.

С поправките се цели подобряване качеството на развиващите се все по-разнообразни социални услуги за деца и семейства, осигуряване на безопасна и сигурна среда за отглеждане и възпитание на децата и защита на техните права и интереси, както и повишаване на общото им благосъстояние. С въвеждането на статута на професионалното приемно семейство се налагат промени в стандартите за качество на услугите и критериите за съответствието им.

Измененията в одобрения от кабинета документ прецизират стандартите за социални услуги и са насочени към осигуряване на качествени грижи за задоволяване на потребностите на детето, към изискванията за местоположение и материална база, обслужващ персонал, както и вътрешен контрол върху качеството на предоставените услуги.

При настаняване на дете в специализирана институция доставчикът на социални услуги запознава детето и родителите му с организацията на живот, предоставяните грижи и услуги, с члена от персонала, отговарящ за него. Доставчикът е длъжен да разработи методология за предоставяне на услугите, обезпечена с необходимите ресурси. Той трябва да поддържа подробна и актуална документация за предоставяните услуги, персонала и настанените деца. Доставчикът на социални услуги прави оценка на потребностите на детето, въз основа на която разработва индивидуален план за грижи и осигурява възможност за лични контакти на детето със семейството му и близките му хора. Настаненото дете трябва да се подготвя за самостоятелен начин на живот и вземане на самостоятелни решения. Доставчикът осигурява индивидуална подкрепа на детето в съответствие на неговите потребности, създава условия за свободно изразяване на мнения и вземане на самостоятелни решения от детето, осигурява поверителност на информацията за децата. Други задължения на доставчика са осигуряване на здравословна храна на детето; избор на дрехи и лични вещи; подходящи здравни грижи; участие в образователен процес и други. За всяко дете задължително се води лично досие, до което детето има право на достъп.

С проекта на постановление се конкретизират и доразвиват разпоредбите относно реда за осъществяване на контрол по спазването на стандартите за социални услуги за деца. Председателят на Агенцията ще дава задължителни предписания на доставчика на социални услуги за деца за определяне на подходящ срок за отстраняване на нарушението, при неспазването на които може да се отнеме и лиценза на доставчика. Така ще се осъществява по-ефективен контрол върху предоставяните социални услуги за деца.

# 372
Доставчикът осигурява индивидуална подкрепа на детето в съответствие на неговите потребности, създава условия за свободно изразяване на мнения и вземане на самостоятелни решения от детето, осигурява поверителност на информацията за децата. Други задължения на доставчика са осигуряване на здравословна храна на детето; избор на дрехи и лични вещи; подходящи здравни грижи; участие в образователен процес и други. За всяко дете задължително се води лично досие, до което детето има право на достъп.

.

да се смея ли да плача ли newsm78-имам чуството че тва са го копнали от закона на някоя страна и дори не са си направили труда да го прочетат
много ми е интересно как ще стане всичко това с бюджета ,който се отпуска в момента(и дет го няма вече 3 месеца)-пак са се изакали мнооого качествено-дано поне се сетат да се забършат Sick

п.с. мноого ми е интерсно-дали някой от всичките тия депутатченценца някога е стъпвал в подобна институция

п.с 2 сетих се за парадокса дето ни обясняваше директорката в един софийски дом-парите,които трябва да дадат за да изгорят (такава наредба има) използваните памперси в дома адхвърлят стойността на самите памперси-ама им минават редовни проверки-хахахахахахаха

# 373
  • sofia
Доставчикът осигурява индивидуална подкрепа на детето в съответствие на неговите потребности, създава условия за свободно изразяване на мнения и вземане на самостоятелни решения от детето, осигурява поверителност на информацията за децата. Други задължения на доставчика са осигуряване на здравословна храна на детето; избор на дрехи и лични вещи; подходящи здравни грижи; участие в образователен процес и други. За всяко дете задължително се води лично досие, до което детето има право на достъп.

.

да се смея ли да плача ли newsm78-имам чуството че тва са го копнали от закона на някоя страна и дори не са си направили труда да го прочетат
много ми е интересно как ще стане всичко това с бюджета ,който се отпуска в момента(и дет го няма вече 3 месеца)-пак са се изакали мнооого качествено-дано поне се сетат да се забършат Sick

п.с. мноого ми е интерсно-дали някой от всичките тия депутатченценца някога е стъпвал в подобна институция

п.с 2 сетих се за парадокса дето ни обясняваше директорката в един софийски дом-парите,които трябва да дадат за да изгорят (такава наредба има) използваните памперси в дома адхвърлят стойността на самите памперси-ама им минават редовни проверки-хахахахахахаха

идиотщини колкото искаш CloseСамо дето ве4е незнам кого да търсим да ни 4уе и разбере живата истина Close

# 374

никого нямаме в предвид бе PartyЗа това и така пиша-който колкото може HugИ 500 са ок  bouquet

OK. Не знам дали тамън 500 ще мога да "изпринтя", но колкото повече, толкова повече. Party Ще ги раздаваме на базара ли?! newsm78 Все пак искам солидно количество за района на Ст. град. Flutter

Весе, тази дума "печатя" на шопски диалект ли е  newsm78

Нещо закачаш ли ме?! Party Вече ще употребявам думи от сорта на "принтя", въпреки че не виждам какво й е и на думичката печатя. И не съм чувала за "шопски диалект". Whistling Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт