Абитуриентски страсти 2024

• 125 349
  • 1 339
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
За Сф - в колко часа се събират пред Ал. Невски? Към 18-19 часа някъде, ама в колко точно и всички училища в един и същи час ли се изсипват?
Освен фризьор и който ще ползва гримьор, и снимки, друго въобще не виждам как може да се намести в същия ден - визирам събирания с роднини/ приятели. То не е идеята да откачи човек от търчане все пак.
ПП: По-рано, около 17 - 17:30 било събирането пред Невски според дъщеря ми, която ходи заради приятели м.г.
Съвсем се сви времето в деня на бала. 😁

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 20:47 от Red

# 1 081
  • София
Нямам никаква представа за организацията из софийските улици.Дано се появи някой информиран от класа, та да сподели.Иначе при нас грим и фризьор са на едно.За час и половина ще е готова.Това е преди обед.Фотосесия в деня би било самоубийство.Ще се събираме близки на обяд да я изпратим.Така и тя ще присъства  с гостите и после поема...накъдето ще поемат.

# 1 082
  • София
Ние обратното - по-скоро си представяме автентични снимки в самия ден, пък събиране - когато там, друг път. 😁

# 1 083
  • София
Мислих и двата варианта, но в крайна сметка когато  не е в деня на бала някак ми се губи енергията, заряда и настроението от самия бал.Ще е просто прочерпка, която може да е по всяко време .А и бабите биха искали да я видят в целия й блясък .Да се облича отново  и да изнася спектакъл не ми е приемливо...Абе- ще издържим.Снимки  с близките ще имаме, разбира се, но няма да отделяме време за нарочна изнесена фотосесия

# 1 084
Ние на деня имаме грим и прическа от 11 часа изнесена фотосесия и продължение в ресторанта с гостите от 13.30 ( около час, час и половина е фотосесията) и после към Ал. Невски. С гостите ще е около три часа и ще отлети, а ние ще останем да се забавляваме.

# 1 085
  • София
Абе голям купон ще бъде ако се подкараме от обяд ... Simple Smile

# 1 086
  • София
На Невски има ентусиасти да пият и да крещят от ранния следобед, но повечето идват след 17,30.

# 1 087
Е, веднъж е, хайде сега Simple Smile (към sssani Simple Smile )

Нашето семейно парти е 2 дни преди бала, като част от гостите ще са налице и в деня на бала, така че сигурно ще минат през къщи да видят абитуриента. Или ще излезем там, където ще се събират.

Да дам отчет, че подготовката за абитуриента продължава да бъде 0%. 🙄

# 1 088
Абе голям купон ще бъде ако се подкараме от обяд ... Simple Smile
Ами емоция е, доколкото познавам родата няма да е запой от обяд. Ще видим компанията на абитуриентката.
Рокля, Грим, Прическа, Заведение, Кола, Украса, Фотограф - уредени.
Останаха бижутата, чантата и обувките на абитуриентката и тоалетите на семейството. Както й поканите и евентуално подаръци за гостите - но не са ни супер задължителни и важни.

# 1 089
  • София
Всичките ни роднини са извън София, за мен беше лудост да се събираме в деня на бала. Ако на някого му е липсвал блясък на купона после - съжалявам. И аз съм човек, детето ми завършваше, не исках да прекарам диня в жонглиране между роднини, фотографи, разписания и т.н. За нас беше един спокоен, много усмихнат празничен семеен ден, снимахме се, изпратихме я, почерпихме се.

# 1 090
  • София
Моите си избраха рокли, не съм впечатлена от тях, но каквото те си харесат все пак.
И сме дотук. Роклите са готови за корекция и на дължината, но още не могат да си намерят и харесат обувки.
И дотук сме. Нищо друго не е запазвано. Доколкото разбрах и грим и прическа те ще си правят, не искат фотограф.
Не искат бал с гости, само най-близките роднини 3 бр и май кумовете на ресторант, когато искам.
Може би най-много ме е яд, заради отказа от фотограф за семейни снимки и спомен, те ще имат все пак някакви снимки покрай фотографа за албума и за бала от училище.
Я да ви попитам, когато сте канени на бал какво се подарява? Пари или нещо предметно? Ако е пари, горе-долу какъв е рейнджа за човек за близки?

# 1 091
Моят син получи предимно пари в плик с картички. Освен това, от други гости парфюм, златна гривна, инвестиционна монета. Някои от гостите ми подариха цветя, а на мъжа ми - бутилка.

Аз съм малко особена по отношение на подарък-пари и винаги ми е било леко неловко даването и получаването. Знаех, че "модата" е такава и много се чудих къде младежът да остави пликовете. Кутия с процеп ми е абсурдна, освен ако не е благотворителност. Затова купих една голяма кошница, в нея поставих стъклена ваза с вода за цветята(предполагах, че все от някого ще получа) И така, в кошницата, във вазата, която не се виждаше, поставих цветята, а около вазата младежът си остави пликовете с пари. Семпло и естетично. Това разбира се, за такива като мен, които не харесват кутии.

За парите - тук няма правилно и грешно. Според възможностите. Едно семейство ни остави абсурдно голяма сума за представите ми, вкл и малък материален подарък. За нас а  беше по-важно, че споделиха емоцията на абитуриента, че бяхме заедно в този ден.

# 1 092
  • София
Aila, и при нас няма да има професионален фотограф - дъщеря ми не иска такъв тип "нагласени" снимки, но то и аз съм напълно съгласна с нея. Гледах, гледах из нета албумите на всички известни фотографи - ми не, нищо не ми хареса, изкуствено ми е.
Имаме приятели, които са любители, но снимат добре; и ние също ще щракаме и просто ще си имаме истински снимки, запечатали искрено момента.
Но ние сме си такива цялото семейство, не се взимаме твърде насериозно за подобни "събития".

# 1 093
  • София
В 18 часа се събираха преди 2г дъщеря ми, до Двореца бяха Френската, не на Невски.

# 1 094
  • София
Там е проблема, че най-вероятно и любителски снимки няма да имаме. Ние не сме от фотографите, приятел фотограф също нямам, а едната девойка напоследък дори на РД на баща си отказа да се включи в семейна снимка в ресторанта за спомен.
Но вече съм се примирила.
Все пак някакъв реиндж за подарък дали имате. Би трябвало поне куверта да покрие и  малко отгоре, а тъй като ние няма да правим бал не знам дори колко излиза куверта средно в обикновен ресторант на човек.

Общи условия

Активация на акаунт