Любители на котки - Тема 193

• 38 812
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
И аз това си мислех за моята котка. Даже си мислех че от възрастта е изгубила слух и затова увеличава децибелите като мяука. А мяукането силно, в началото, си имаше обяснение - хваща играчка плячка, аз съм в другата стая и ме вика силно, за да ми покаже какво ми носи. Викам си, нормално е... После мяукането стана като отива до тоалетна. Викам си уринарна инфекция, цистит, сигурно я дразни, може да има камъчета... Пак си казах нормално. До деня в който мяукането зачести до толкова, че измяукваше дори когато спи и вече като се стигна и до опит за гризкане по бузата, докато аз спя си казах не, това не е нормално държание за моята кротичка котка. Такава нервност в 6 сутринта съм виждала само при разгонени котки. А това е кастрирана, въсрастна котка. Никога, ама никога не ми е посягала. Опитът да ме гризне докато спя беше червената лампичка, че нито мяукането е нормално, нито поведението. И ако не бях изследвала тироксина преди проявата на тази нервност и аз нямаше да имам ниакво обяснение какво се случва и щях да си мисля за страшни диагнози. Но добре че съм изследвала, добре че и хаповете съм грабнала, та още след първия прием тя се успокои.

# 631
  • София
И Блекича е от врещящите- тази сутрин се започна в 5 😳 Просто го изкарвам в коридора и затварям вратата на спалнята.

Скрит текст:
Имаше събрание на входа миналата седмица та го питах ММ дали някой не се е оплакал. Никой май не знае кой е източника на безумните серенади, но масово са се оплаквали от "котешка смрад". До нас котето не е кастрирано- на 3- 4 години е и е ужааассс. Но изглежда има и другаде

Станал е и агресивен (хапе ме до кръв), та се чудя дали не се носят феромони из въздуха.

# 632

Скрит текст:
здравейте котколюбци.Тази красавица е една от 7-те писани,които приютихме само тази година,беше захвърлена под терасите,още мъничко бебе.Както виждате ,момата е голяма екзотика,чуплива козина,благи бежаво-бели сиви отенъци,много сладък сърдит поглед,но иначе голяма сладурана.Сега съм започнала кампания по кастрация на седемте,но за тази сърце не ми дава,имам предположения,че има.някакво расово потекло или е смеска между.расова и обикновена,но идея си нямам.Попитах във фелиноложка организация,те.ме канят на място във Варна да я видят,но аз съм от Пловдив,нямам време и възможност.Ако някой има идея за породата на котето,моля да ми пише.

Много красива писанка. Нямам мнение и познания за породите, но е разкошна! 😻
Колко е голяма?
Всички ли 7 си ги гледате?

За тоалетната- аз я оставих без вратичка (уж само за началото), но Блеко е голям и така си остана.
писанка е на малко повече от половин годинка,всички ги гледаме,барабар с още 3,от преди,сърце не ни даде да ги изоставим,Точно бяха убити от на блоковата писана тринките и се появиха тези,нямаше шанс да ги оставим на същата участ,другите бяха малки и окаяни,на едното братчето или сестричето го премазаха пред очите ни,а тази ревеше два дена под терасата....

# 633
  • София
Аш е от вресливите. Дъщеря ми казва, че търси внимание. Седи в коридора и се дере. Отваряш вратата, той стпои с вирната опашка и се чуди какво да прави.

Танче, имам още едан ветеринарка за белият списък.

Д-р Пеева
Ветеринарен кабинет
бул. Васил Левски 148 (Сточна гара)
тел. 0896650991

Приема кучета, котки, екзотични животни.

# 634
  • Варна
Следващия път като ходим за инжекция за астмата (започна пак епизодично да се задъхва, веднъж на 2-3 дни, та очаквам скоро да се наложи) ще питам и за това.

# 635
Мишето говори с приглушени звуци. Рядко я чуваме да мяука. Но дори и тогава не "врещи", все пак е дама. Joy

# 636
  • Бу-у-урга-а-ас
Мила има няколко вида маукане: като свърши работата в банята, идва за да ни каже да почистим и мяука енергично. Мяука печално и умолително, ако няма храна, мрънка тихичко, ако скучае и търси игра и се кара шумно и ядосано, ако не я пускаме в някоя стая или ако нещо сме забранили.

# 637
  • Варна
Мишето говори с приглушени звуци. Рядко я чуваме да мяука. Но дори и тогава не "врещи", все пак е дама. Joy
Кетя е такава, тя е мълчаливка. Само мрънка тихичко, чува се едно "къррр". Много рядко плаче протяжно, обикновено когато е самотна и търси внимание.

# 638
  • София
Елена от няколко седмици е развила някакъв поведенчески проблем, поне на мен на такова ми прилича. През нощта поне веднъж, често и два-три пъти застава в коридора и започва да се дере с пълно гърло. Рано сутрин, към 6-7 също. Врещи като че я колят.  Като я извикаме пристига с навирена опашка, т.е. не демонстира някакво страдание, по-скоро скука. Като станем се намества някъде доволно и кърти цял ден. Не знам как да противодействам на това чудо, писна ми да се будя посред нощ от мяукане със силата на параходна сирена.
Мъро врещеше така около 4-5-6 часа сутрин. А години наред спеше докато спим и ние. Мъжът ми ставаше да му се кара. По-късно разбрахме, че артритните болки се обостряли по това време. Явно го е боляло, а ние му се карахме. Sad

# 639
  • Варна
Оф, тя и такива проблеми има. От година-две периодично накуцва. Лекарят я преглежда, не откри нещо тревожно, сякаш не я боли, просто се сковава ставата. Пие добавки и минава за известно време. Скоро не се е случвало, в момента не куца. Явно на тая възраст много неща може да са.

# 640
Закари врещи така като сирема.Сакура,ако иска да аедна и да я галя,ходи след мен и мяучи тревожно и без никакви паузи.

# 641
  • До хладилника, който обичам
Какво ми излезе във фийда:

Цитат
Обичаш ли котки? 😻 Защото днес сме ти подготвили един куп интересни факти за пухкавите ни приятели. 🐾 Ясно ли е защо котките мъркат? Как си комуникират с хората? Защо обичаш да влизат в кутии? 📦 Колко точно е чувствителен стомахът им и колко са важни мустаците им? Гледай видеото, за да разбереш още мнооого любопитни факти за котките... мяу! 🐈👇
👉 https://ucha.se/watch/13034/lyubopitni-fakti-za-kotkite

# 642
Следващия път като ходим за инжекция за астмата (започна пак епизодично да се задъхва, веднъж на 2-3 дни, та очаквам скоро да се наложи) ще питам и за това.
Аз астмата я оставих на заден план... Дано да се пооправим, та да ми остане време и за нея, да я мисля... Инхалации е решението.

И моята сениорка е с артрит, трудно ходи, но аз си имам мелоксикам сироп винаги в аптечката и в случая с мяукането, тествах дали е от болка. Ами, не се повлия, единствено ѝ помогна да се раздвижи повече, дефакто да стане по-"хиперактивна".

Последна редакция: ср, 27 мар 2024, 22:34 от amy_nka

# 643
Грейси врещи когато ще ака, придружено е с тичане по стаите, че всички да чуят за голямото събитие. Smile

# 644
  • София
Дзверун в действие...
Разбута всичко, което можа да докопа.

Няколко минути след снимката всичко беше долу на земята...
А аз вместо да го изхвърля през балкона снимам и се заливам от смях 🤣😹
Ей, много е случило на мама това момче! 😹🤣

Последна редакция: чт, 28 мар 2024, 09:27 от AnyHr

Общи условия

Активация на акаунт