Частни училища -информативно - дискусионна тема- 63

• 62 451
  • 757
  •   1
Отговори
# 165

Хоуп, шести клас, ниво сигурно Б1, не помня точния учебник, но свободната комуникация ми е достатъчен индикатор. На сертификати никога не съм държала (моето го пускам само защото всички ходят. Иначе на практика изкара повече звезди от деца, които всъщност говорят по-добре от него..)

Часовете са като в ЧУ- 10, всеки ден по два, поне в начален курс, после май намаляваха. Откъм език Сдружението си заслужава (поне Шилер, за английските не съм сигурна), но има доста други минуси самият формат- храната си е ДУ, броят деца в редовните часове също и т.н…
Иначе “инвестиция” там не бих го нарекла- сумата е смешна спрямо ЧУ- около 5-7 пъти по-малко.
Питах за часовете, защото според мен нивото им в 7 клас е не повече от А2.
Да си призаня честно съученици на детето от дошли от това сдружение не покриват и А2.
....
Ами точно така! Затова и аз казах, че не може да се сравнява немския в Шилер с този в ЧУ с немски, като Веда и Ерих Кестнер.

Ето и Базел казва - В1, но не всички, т.е. масово са А2. Доколкото знам, в ЧУ с немски В1 покриват в 7 клас най-слабите деца, а нормално повечето покриват В2.

# 166
Не с Шилер, а с 20-то мога да дам пример. Взелите B1 седмокласници миналата година, ходиха до един на частни уроци или школи. Въпреки, че на теория би трябвало да не се нуждаят от допълнителна подготовка.

# 167
Важното е, че всички тук си обичаме децата и правим най-доброто, което смятаме, макар и често да грешим, защото никой не е безгрешен...извинявам се за този оф-топик, но не мога да се въздържа, пък нека го изтрият... на 1 март детето ми вика - затвори си очите! Дай си ръката...усещам аз, че нещо ми вързва на ръката, можех да се досетя, че е мартеница, но като си отворих очите и погледнах, щях да припадна! Видях ето това:

Това е моята ръка... чувството е неописуемо. Това, разбира се, изобщо не е вярно, далеч съм от най-добрия... но да получиш такова нещо от детето си... сигурен съм, че и всички вие сте получавали такива жестове от децата си, защото ви обичат както и моето мене. За това си струва да живее човек. Ето защо сме в тази тема.

# 168
Здравейте, имам скорошен сходен на Моргана опит с ЧУ "Луис Карол", с това отношение и ъъъъ-кащата на всяка втора дума госпожа, която проведе отворените им врати наскоро, няма да им дам и една стотинка, вкл. на сдружението. Някой с впечатления от ПУК в ЧУ "Светилник"? Гледах им анкетата за прием, и тя с грешки, готова съм да се откажа дори само заради това, но все пак бих се радвала, ако някой може да сподели от първа ръка дали предлагат нещо смислено.

# 169
Цитат на: Melusine link=topic=1631411.msg47724138#msg47724138 Някой с впечатления от ПУК в ЧУ "Светилник"?
[/quote
Впечатления нямам, но ги бях проучвала. Вече не помня подробности, но стигнах до извода, че дадена религиозна общност си е направила ЧУ. Не е за всяко едно семейство.

# 170
Продължавам с проучванията Simple Smile Та сега търся впечатления от Руския лицей. Интересувам се как стои въпроса с приема за първи клас. Ако дете без познания по руски език, има ли шанс за прием? В сайто не откривам информация за таксата, някой знае ли в какъв размер е горе-долу? Иначе като програма ми харесва, а също така и намерените положителни 5 коментара Simple Smile

# 171
Здравейте, дали някой може да ми помогне с малко информация, относно реалността на сроковете за записване в частните училища след 7 клас? Доколкото виждам в повечето от тях сроковете за тестове и интервюта са до февруари/март и съответно записването и плащането се осъществява през март месец и няма да са минали НВО и класиранията за държавни училища. Дали няма да е възможно записване в частно училище през лятото, въпреки посочените предварителни срокове? Някой дали има опит от първо лице?

# 172
  • София
Ако имат места, можете да се запишете и октомври. Повечето имат. В ПЧМГ и Иван Апостолов вероятно няма да е възможно, но във всички останали...

# 173
Здравейте, дали някой може да ми помогне с малко информация, относно реалността на сроковете за записване в частните училища след 7 клас? Доколкото виждам в повечето от тях сроковете за тестове и интервюта са до февруари/март и съответно записването и плащането се осъществява през март месец и няма да са минали НВО и класиранията за държавни училища.

То това не е случайно, правят го нарочно за да притиснат кандидатите и после ако са на кантар с някое ДУ платената такса да натежи. А ако все пак решат за ДУ, поне губят някаква вноска и ЧУ пак печели. Май само АК все пак изчаква горе-долу.

# 174
Мисля, че класирането на ПЧМГ за 8. клас излиза точно по време на класирането за ДУ и има засичане от 1 или 2 дни, в които да се вземе решение. Последният изпит тази година е на 30 юни.

# 175
  • София
Моргана, а защо все едни такива необичайни ЧУ проучвате? Никаква връзка не намирам между Луис Карол и Руския лицей, освен че са непопулярни, вероятно и с по-малко деца.

# 176
Моргана, а защо все едни такива необичайни ЧУ проучвате? Никаква връзка не намирам между Луис Карол и Руския лицей, освен че са непопулярни, вероятно и с по-малко деца.

Защото има много малко информация за тях. На нас ни харесва варианта, че са с малко деца виждам много предимства в това.
Също така училището(държавно), което ни е по район е с много лоша слава, има текучество на учители, дисциплината е също ниска, вече чувам за случаи на родители отписали децата си поради изброените причини и не само тях.Просто проучвам училищата, преподавателите, средата, програмата, условията и искам да намеря подходящото училище за детето ми.

# 177

Защото има много малко информация за тях. На нас ни харесва варианта, че са с малко деца виждам много предимства в това.
Също така училището(държавно), което ни е по район е с много лоша слава, има текучество на учители, дисциплината е също ниска, вече чувам за случаи на родители отписали децата си поради изброените причини и не само тях.Просто проучвам училищата, преподавателите, средата, програмата, условията и искам да намеря подходящото училище за детето ми.

Щом ви харесват училища с по-малко деца, мисля че това ще е интересно за вас:
https://www.ctwschools.com/?fbclid=IwAR1r3kdyILbLZCFAtmfcp5VYgW4 … HXiagXO50yzCKxoXY

# 178
Вижте и Джани Родари.

# 179

Щом ви харесват училища с по-малко деца, мисля че това ще е интересно за вас:
https://www.ctwschools.com/?fbclid=IwAR1r3kdyILbLZCFAtmfcp5VYgW4 … HXiagXO50yzCKxoXY

Персоналът на American English Academy прави ново училище?

При такса обучение от 6800 в евро не знам как се връзва точно тази мисия: "Нашата история започна с мечта на нашия основател. Беше мечта през 2008 г. да започнем училище, което се фокусира върху образование с високо качество, ниска цена, глобален достъп и подходящо за днешния свят."

Общи условия

Активация на акаунт