Частни училища -информативно - дискусионна тема- 63

• 62 479
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
Търся добре подбрана среда, с възпитани деца с умерено амбициозни родители, заинтересовани и всеотдайни учители и по възможност с математическа насоченост. Затова търся алтернатива на ПЧМГ и Питагор в случай, че детето ми не се справи на изпитите.
Търся добре подбрана среда - как я определяш тази среда Simple Smile
В МГ обикновенно родителите са силно амбициозни.

Всички знаем, какви усилия са нужни за да стигне едно дете в МГ. Тези усилия не се състят само да плащаш такси за едни курсове, а от голяма степен успеха се дължи на  ангажираност на родителите. Когато родителите са заинтересовани, се предполага, че и децата растат в среда с правила, които спазват. Не че това е гаранция, но такива са моите разсъждения.

# 196
Търся добре подбрана среда, с възпитани деца с умерено амбициозни родители, заинтересовани и всеотдайни учители и по възможност с математическа насоченост. Затова търся алтернатива на ПЧМГ и Питагор в случай, че детето ми не се справи на изпитите.
Търся добре подбрана среда - как я определяш тази среда Simple Smile
В МГ обикновенно родителите са силно амбициозни.

Всички знаем, какви усилия са нужни за да стигне едно дете в МГ. Тези усилия не се състят само да плащаш такси за едни курсове, а от голяма степен успеха се дължи на  ангажираност на родителите. Когато родителите са заинтересовани, се предполага, че и децата растат в среда с правила, които спазват. Не че това е гаранция, но такива са моите разсъждения.
Ами не е точно така Simple Smile
Нездрават конкуренция в тази възраст не вещаее добри последствия Simple Smile
Чак пък усилия? Вярно, че има доста изрешени задачи но не би трябвало да е усилие за детето.

# 197
Да, бе, как пък не. Разбира се, че решаването на задачи е равнозначно на усилия. За една част от децата може да са интересни и приятни усилия, за други досадни и натрапени от родителите, но все са усилия. Задачите не се решават сами от само себе си, а изискват време и усилия.

# 198
Ех, задачите сами се решават.
Разбира се, че е усилие, но винаги е от полза.
Ако не стане в харесаните училища, моят съвет е да търсите или държавно с математическа паралелка или да проучите едно по едно училищата на разумно разстояние. Не си струва детето да става в 6, освен за 3 училища на кръст.

# 199
То това ми е най голямата драма и ПЧМГ и Питагор са ми на по 10 мин разстояние от вкъщи, а ПЧМГ ми е на 3 мин пеша от работата. За това ще се борим със зъби и нокти за там Simple Smile Другите МГ /държавните/ ми идват доста далече, а не мога да пусна детето в 5-ти клас само да пътува толкова много.

# 200
  • София
Повечето деца пътуват сами в 5 клас. Освен това се групират и по посоки - едни са към метрото за Люлин, други за Младост, трети към Лозенец.

# 201
Вчера позната сподели, че ПЧМГ са обявили, че правят ново ЧНУ - Архимед. Прием в ПУК - април. Някой има ли повече информация, аз не намерих.

# 202
Вчера позната сподели, че ПЧМГ са обявили, че правят ново ЧНУ - Архимед. Прием в ПУК - април. Някой има ли повече информация, аз не намерих.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/17395705

# 203
Ама те вчера са го обявили. Вероятно сами още организационно не са готови, а какво говорим за публичен анонс и конкретна дата.

# 204
За да го обявят официално, имат представа какво ще правят, още повече че април е след 2 седмици. Интересно ще бъде като се има предвид, че в повечето училища приемната процедура за ПУК приключи.

Информация нямам, но едно време (преди 7 години когато ползваха само сградата на Руски паметник) имаха 1 ПУК и след това правеха 2 първи класа като приемаха 18 външни деца.
Имайки предвид възможностите на сградата, вероятно пак ще е така - 1 или 2 ПУК-а.

# 205
За да го обявят официално, имат представа какво ще правят, още повече че април е след 2 седмици. Интересно ще бъде като се има предвид, че в повечето училища приемната процедура за ПУК приключи.

Информация нямам, но едно време (преди 7 години когато ползваха само сградата на Руски паметник) имаха 1 ПУК и след това правеха 2 първи класа като приемаха 18 външни деца.
Имайки предвид възможностите на сградата, вероятно пак ще е така - 1 или 2 ПУК-а.

С какво точно да са наясно, като лиценз имат от 12.03.? https://ri.mon.bg/preview/institution/2200053?procID=14877&instKind=3

# 206
Наясно са какво ще правят, щом са подали документи за лиценз и са го получили. Че и директор са посочили Simple Smile
Едва ли се иска лиценз без ясна визия какво и как ще се случва.

# 207
Наясно са какво ще правят, щом са подали документи за лиценз и са го получили. Че и директор са посочили Simple Smile
Едва ли се иска лиценз без ясна визия какво и как ще се случва.

Само, че никой не може да предскаже кога точно ще бъде даден лиценза. Те със сигурност имат концепция. Но след като имат лиценз от 2 дни едва ли се очаква, че има вече публична информация на концепция, порцедура, график на прием и т.н. Едва снощи са го оповестили публично все пак.

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 08:47 от Аncy

# 208
Ще избият рибата обаче😀

# 209
Няма да я избият. Читави учители по математика са малко... не стигат за всички училища, обявили се като математически, защото има истерия по математиката в последните години, ама децата, които го могат, са все същият процент както преди 10 или 20 години...а родители, които да дават пари, има все повече...луда работа.

Общи условия

Активация на акаунт