С какво ви дразнят свекървите? – 154

• 27 912
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Те винаги звънят на него преди да дойдат и го питат. Той разрешава и съответно аз нямам дума. Трябва да съм съгласна с тяхното идване. Иначе си работи от вкъщи, на него му е добре мама и тате да са му на гости ежедневно. 🙂
Давай да ги запознаем с моя, ще си станат много добри приятели Joy

Майтапа на страна , но наистина не схващам мисленето на мъжете . Вижда ,че на жена му не и е приятно ,но нейните чувства явно са маловажни пред това да не скърши хатъра на родителите си .
Ясно е ,че са щастливи за внучето ,искат да го виждат ама за всяко нещо си има време. Поне в твоя случай мъжа ти първо трябва да пита теб дали си съгласна да имате гости .Не живее сам ,че да прави така .

# 631
  • при късмета
Като той ходи и като реват за внучето, да се занимава той и с дете и с родители. Държиш да му се спазва режима и храненето, стягаш багажа на детето и го пращаш с мъжа. А техните като идват, не той да си работи, а да зареже всичко и пак да се занимава и с дете и с родители. Ще разбере защо не искаш да се случва през ден. Кажи ме, че не е нужно да имаш нещо против родителите му, а модела който се създава. Ти, ако натрисаш вашите през ден, го питай той как ще реагира. Понякога и аз не разбирам защо на мъжете им е трудно да проумеят нещо елемнтарно

# 632
Честит празник дами, който го брои за такъв, да сме живи и здрави!
Аз, като навъртяла 39 години семеен живот и 6 десетилетия възраст да ви кажа , че няма да е все така, като онази бележка, сещате се. Аз започнах да се разбирам със свекървата, когато се поопознахме и събрах смелост да си говоря директно с нея. Иначе “милото” както на мен ми вика, тя си е такава, така и на нея същото, мноого добре проумяват, че шикалкавят, ама така им отърва, все едната ще отстъпи и той няма да се занимава с женски работи. А пък, че я бил отрязал, пък я поставил на място, хич не е така. Това си им е комуникацията някъде от детството, така си говорят, той си рекнал и си легнал, тя го пуснала край ушите си, утре пак си се обичат. Не съм свекърва, два пъти тъща се явявам.

# 633
Иначе той нека си ходи, малкия още не го пускам, защото е на кърма. Отделно че като се съберат му разваля целия режим и не обръща внимание на бебето, виждала съм го нагледно като идват на гости. Търси внимание от майка си повече. Между другото още не е проявил желание да вземе бебето и да го закара да го видят, може би защото ще му дам график на детето. 🤔
Аз малко не мога да си обясня защо е толкова важно родителите му да са такава неизменна част от нашия живот. Свикнала съм да виждам моите родители доста рядко, чуваме се всеки ден, но като ми дойдат на гости са ми достатъчни за 2 дни, понеже са далеч и обикновено остават с 1 нощувка. Майка ми също обича да ми дава акъл, но я отрязвам бързо. Чудя си се на себе си как издържах толкова със свекърите.
Иначе при нас последните месеци доста ескалираха нещата и бях готова да се разделя с него, именно защото поставяше майка си пред нас. 🙂 Така се наложи да му поставя това ограничение да избере между нас или мама и тате.
И преди да бъда нападната, че съм лоша да карам сина да избира между майка си и жена си ще кажа в своя защита, че не ми помагаше в домакинството и грижите за детето.
Това е причината в момента малкия да не може да заспива с никой друг освен мен и да нямам възможност да го оставя за повече часове с баща си. 🙂

# 634
Елена, смятам, че овреме си сложила границите. Дръж фронта. Време е мъжът ти да порасне и да си поеме ролята на баща. Не на синче на техните.

# 635
Иначе той нека си ходи, малкия още не го пускам, защото е на кърма.
...
Аз малко не мога да си обясня защо е толкова важно родителите му да са такава неизменна част от нашия живот.

По същата причина, поради която ти не пускаш детето си с баща му. Просто не е отбит още от мама.
Сега, ти защо си се омъжила за и си родила дете от неотбито още кърмаче, няма да питам.

# 636
Не прочетох правилно последния коментар хаха

# 637
Признаци, че е мамино момче имаше, но вината че не им обръщах внимание си е моя. Ходех си на работа, с приятелки и не ми пукаше, че се виждаха редовно и тогава покрай работата не виждах как говорят по цял час по телефона или идването вкъщи, когато ме няма. Когато нарушиха моето лично пространство започна да ми пречи и да ме дразни. Тогава се наложи да се намеся.

# 638
  • София
Не е проблемът продължителността на разговора, а какво споделя и кого слуша. Момичета, не си подбирате битките и не виждате същинския проблем, блървате се от някакви подробности и се съсипвате да се борите с тях. Да говори и три часа, има право.

# 639
Ох, като ви чета... аз нямаше да издържа на вашето. Тези безкрайни гостувания, че и придружени от фасони и специални очаквания, настройване на децата срещу мен, не. Саможива съм без да сме заключени вкъщи, ходим си на работа, имаме и приятели, имаме и хобита извън дома, но моят дом е мястото, в което се отпускам, почивам си по пижама, чета си бг-мама, гледам си сериали, чета си книги, подреждам си... Някой да ми виси през някоя и друга седмица с дни, аз просто няма да го изтрая. За няколко часа - евентуално. Слава богу, майка ми не е от висящите, а свекърите дори, когато не бяхме прекъснали контакт също не бяха такива. В смисъл, те си имат много много други ужасни черти, но откъсването от тях никога не е било трудно. Мисля, че при най-малкия знак, че мъжа е мамино синче, аз бих си сърбрала багажа, защото ми е огромен червен флаг. Всъщност бившия ми приятел като заговори за живеене в тяхната семейна къща с тях макар на различни етажи, чувствата ми се изпариха. Grinning

# 640
Елена, твоите проблеми тепърва започват. Не със свекърите, имам предвид.

# 641
Той ако иска и цял ден да си говори, но все пак си имаме семейни задължения, които не бива да се пренебрегват. Това че работи не означава, че няма други отговорности. Затова му казах в прав текст да се вземе в ръце и да ми помага с домашните задължения и с бебето. Ако ли не да си живее с мама и тате, след като намира за правилно да прекарва повече време с тях. 🙂
Определено беше свикнал с друг режим и чести посещения, сега сам отива при тях да ги вижда, но положително е че започна да ми помага. Не знам дали се уплаши, че ще ни загуби или поради други причини, но има промяна.
Единствено това че ме пита какво толкова ми пречат. Надявам се да порасне, основно защото и той е баща и друг има далеч по-голяма нужда от него в момента. 🙂

# 642
  • при късмета
Елена, тези неща се преценяват предварително. Защото, ако ти можеш да го разкараш от живота си лично за теб, то детето ти не може. Най-добре и ефективно разрешения проблем, е недопуснатия проблем

# 643
С детето не бих го ограничила, ако на нас не ни е писано да сме заедно. Дори напротив ще се радвам, ако това го накара да му обръща повече внимание. Не знам дали защото още е бебе и не го намира за интересно, но няма желание да го изведе на разходка, да се опита да го приспи, да го нахрани или да смени пелените.
Попринцип ми е пределно ясно, че не майка му и баща му са проблема, а самия той. Уви той не правеше нищо по този въпрос и не малко пъти му казах за проблема. Просто трябваше да започна от някъде и на този етап ограничението да идват по 2-3 пъти в седмицата беше начало. Нямам против да се вижда, да се чува и да прекарва време с тях, но не за сметка на нас.

# 644
  • при късмета
Съвсем друго имах предвид, но явно няма смисъл да обяснявам

Общи условия

Активация на акаунт