Седмокласници 2023/2024 – тема 7 – втори срок и пробни изпити

• 41 873
  • 779
  •   1
Отговори
# 435
Трудно, лесно, нямаме избор. Реално се надяваме на три паралелки и където я приемат - едната е СХН, другата - предприемачество и третата е професионална. Иначе преди това ще пише първите си желания. Аз затова пиша, че извън София не винаги има избор, особено извън елитните училища и тип БУЗЕМА.
Просто се надявам да не остане и извън тези три, защото тогава ще се видим в чудо.

# 436
Мама Ру успех! Дано има късмет! Моето се надява на  1 паралелка, езикова. Втора СХН, но със сигурност не иска хардуерни науки. Софтуерни, става. Такива Ива в 2 неподходящи и 1 силна паралелка. Има предприемачество и информатика, но с немски и се съмнявам, че ще се справи с този език. Напоследък се увлича по музика, ще и предложа такава паралелка, но ще трябва и късмет на нво.

# 437
Успех и на твоето дете, Лорентин. Моето пък иска да учи немски, тя сега е с първи руски и втори английски. В повечето училища се предлага единия език само като втори чужд.

# 438
  • у дома
Ние също сме в провинцията-момичетата основно си избират ГПЧЕ/немски и англ език/,природни науки в ПМПГ,в Проф гимназия по икономика/има 3 специалнисти/и в ПГСА/там по-малко,но са 3 спец пак/,отделно има и ороф гимназия по лека промишленост/там има моден дизайн и 2та паралелка я сменяват всяка година-там са осн от ромски прозход/-областен град сме,но далеч от големината на Русе и има доста избор за момичета-повече,отколкото за момчета даже.Отделно има две СОУ-та,в които остават с много нисък бал-едното не помня какви спец предлага,май бяха някакви икономически,а др училище е само 1 паралелка 13 хлебари и 13 сладкари/много трудно събираха деца/-тази  год това училище е обявило 13 места за профил библиотекарство и 13 места профил фотография.

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 20:57 от svetlaem

# 439
Моето се надява на  1 паралелка, езикова. Втора СХН, но със сигурност не иска хардуерни науки. Софтуерни, става.
laurentin, успокой девойката, че "хардуерни" е само в името на профила СХН. В 12 клас има 1-2 урока за компютърните части, най-много ако попадне на добър учител, да я накара да сглоби разглобен компютър. В сайта на МОН са публикувани учебните програми за профилираната подготовка по математика и информатика. По ИТ една част от материала (Excel, Access) едно време се изучаваше в задължителна подготовка.

# 440
Здравейте,надничам в темата ,защото и аз имам един седмокласник ,който не е много по ученето. Като гледам какви точки имате на пробните матури леко се депресирам .включвам се по повод училищата в Русе ,че и за момче със среден успех няма много голям избор .

# 441
  • София
Не разбирам какво имате против БУЗЕМА?!!!! Аз го писах като подавах желанията за голямата. Имах и бизнес план.... ама тя не пожела да го сложа на първо място, а избра ужасната Испанска.... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 442
Честно казано, чак сега го погледнах какво е това училище. Няма нищо лошо, ако човек го влече, има си работа за тези специалности, пък и шоф.книжка изкарват като извънкласна дейност.

# 443
Аз го цитирах, защото тук често се споменава като най-лошия вариант. Реално за всяко училище си има ученици.
Здравейте,надничам в темата ,защото и аз имам един седмокласник ,който не е много по ученето. Като гледам какви точки имате на пробните матури леко се депресирам .включвам се по повод училищата в Русе ,че и за момче със среден успех няма много голям избор .
Факт, ама все пак зависи и какво разбирате под среден успех.
За момче варианти са и Електрото, и Корабното с Капитан на речен кораб или Корабен механик. Някога там влизаха отличниците, сега доста им падна балът. Но извън това СХН, Природни науки, Предприемачество дори са ми по-мъжки, наред с професионалните гимназии - механици, автомонтьори, заварчици, мебелисти, елтехници, ... И да, знаем си нивото на отделните училища в града, но поне има не лоши варианти за професионално образование за момчета, на които науките не им се отдават толкова.

# 444
Не знам защо се смята, че професионалните гимназии са по-долу от останалите? Едно време техникумите (както се казваха тогава) бях много желани, влизаше се с изпит по математика, докато за другите (без МГ и ЕГ) нямаше...

Даже се чудех наскоро, като гледах бала от миналата година, защо Строителният е доста надолу в класацията. Особено архитектурата по мое време беше много трудно постижима, с изпит по мат и рисуване. Сега дори рисуване не искат.

# 445
Корабния техникум има много добри специалности,но не съм чувала добри мнения .може би вариант са Тох и електро ...(може и Ботев ,но най не искаме гимназия )
С голямата ми беше по-лесно ,знаеше какво искаше и се получи на първо желание .

# 446
Не подценявам професионалните гимназии, но нивото на учениците, които влизат в повечето от тях е ниско, съответно - резултатите на ДЗИ са зле и кръгът се затваря. Сега, когато ДКИ е второ ДЗИ е още по-трудно да се вземе средно.
Корабния техникум има много добри специалности,но не съм чувала добри мнения .може би вариант са Тох и електро ...(може и Ботев ,но най не искаме гимназия )
С голямата ми беше по-лесно ,знаеше какво искаше и се получи на първо желание .
За съжаление. Пробвайте и в ПГСАГ.

# 447
То без средно образование никой не е останал, освен едни конкретни съграждани, при които са различни ценностите. Та, много ясно, че всеки ще се дипломира със средно, където и да учи. Да, може да не е 6,00, ама то тези шестици от училище, не че имат голямо значение.

# 448
Soul, не е така. Виждам деца от всички етноси, които не успяват да се дипломират. И когато средния резултат на ДЗИ на едно училище е под Среден 3,00 това говори доста, нали?

# 449
Така е, говори много, но все пак дете, което полага старание и учи, дори да не е отличник, няма как да не се дипломира.

Общи условия

Активация на акаунт