Седмокласници 2023/2024 – тема 7 – втори срок и пробни изпити

• 41 765
  • 779
  •   1
Отговори
# 270
Не съм чувала за такива ЕГ, които да утрояват БЕЛ и да вземат ЧЕ за балообразуващ.

В София в 1-во, 12-то, 105-то, 119-то и 134-то има паралелки с интензивно изучаване на ЧЕ и балът се сформира с 3 БЕЛ, 1 МАТ + оценки по БЕЛ и ЧЕ от училище.
Това не са езикови гимназии. Да не бъркаме двете неща Simple Smile

# 271
  • София
Аз не казвам да се зареже напълно, на ниво училище трябва да се усвои поне основното. Но да се хвърлят усилия за нещо, което не се отдава на детето, вместо да се съсредоточат там, където му е по-лесно не е ли по-лошия вариант.

Така е ок, но от написаното всеки път оставам с усещането, че говориш едва ли не цялата геометрия да се пренебрегне. Аз примерно съм решила за сега да не натискам за задачи с трудност В (или както там е третата трудност). Ако има 2 такива подточки няма смисъл да губим време за тях. Но много се надявам да ме изненада и да стигнем и до това. По БЕЛ не натискам за тезите, мисля ги за кауза пердута.

# 272
Понеже моето е еднакво зле и по алгебра, и по геометрия, натискам и на двете места, с идеята, че всяка точка до която стигне е с цената на злато. Ако обаче беше силно в едната част, щях да гоня там максимален резултат, от другото - каквото успее с училищната подготовка. Седми клас ще мине и замине, няма ли да е добре максимално да им съхраним психиката?

# 273
Не съм чувала за такива ЕГ, които да утрояват БЕЛ и да вземат ЧЕ за балообразуващ.

В София в 1-во, 12-то, 105-то, 119-то и 134-то има паралелки с интензивно изучаване на ЧЕ и балът се сформира с 3 БЕЛ, 1 МАТ + оценки по БЕЛ и ЧЕ от училище.

Има ли ги някъде събрани тези данни или просто знаеш за тези училища?
Защото аз се интересувам обратното. Къде има 3 пъти МАТ. И има ли някъде без БЕЛ.

# 274
3 пъти мат + 1 път БЕЛ - СМГ и НПМГ
Повечето училища са 2/2

# 275

Защото аз се интересувам обратното. Къде има 3 пъти МАТ. И има ли някъде без БЕЛ.

Гледам миналгодишния план-прием

Не са ЕГ, да, но са ИИЧЕ.

# 276

Гледам миналгодишния план-прием

Не са ЕГ, да, но са ИИЧЕ.
Е, то малко като 51-во не е художествената гимназия, но пак е с рисуване Simple Smile

# 277

Изцяло без НВО БЕЛ няма как, освен ако не е към друго министерство и въобще да не гледат НВО.
Мисля, че училища, които предлагат електротехника, природни науки, софтуерни и хардуерни науки, програмиране и от сорта са по-ориентирани към НВО математика *3 , НВО БЕЛ *1 + математика и физика или математика и информатика. Все пак е добре да се види предишни години на сайта на съответното РУО списъка с училища и балообразуването на всяка паралелка

# 278
Не мога да разбера смисъла на тези реплики, честно казано. Училищата имат програми и говоря за тях. Освен ЕГ в ТОП 10, има и други училища с подобни програми. Нека си бъдем полезни.

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 07:34 от мартеа

# 279
Не мога да разбера смисъла на тези реплики, честно казано. Училищата имат програми и говоря за тях. Освен ЕГ в ТОП 10 има и други училища с подобни програми. Нека си бъдем полезни.
Реално това е заблудата, че училищата имат нещо общо с езиковите гимназии.
Вече всяко училище започна да предлага засилено изучаване на някакъв език за да привлича ученици. Все пак бюджета на едно училище се получва от бройката ученици, които учат в него.

Реално Mama Ru , не е запозната с план приема и за нея явно всяко училище със засилено изучаване на език е ЕГ.
Реално тези училища са си така наречените "реални гимназии" преди години.

Дописваме се Simple Smile
ТОП 10 в София за прием 2023/2024
1.СМГ
2.НПМГ
3.164 - Испанската
4.ТУЕС
5.91 - първа немска
6.73 - втора немска
7.Джон Атанасов
8. 2 АЕГ
9. 1 АЕГ
10. 51 с изобразително изкуство

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 15:36 от Hope for Two

# 280
Не, не всяко.
Интензивно изучаване на език + профил ПН, СХН, Предприемачество са си в бившите СОУ, сега СУ поне при нас. Отделно от тях си има и езикови училища, там няма подобни профили, а си е точно чужди езици.

# 281
Въобще всяка надежда да са оформени до края на май при мен се изпари. Нямат оценки, нямат контролни, учителите отсъстват. Всичко ще бъде наблъскано юни месец, за да е пълна забава за децата. Няма да се учудя ако и по ТП измислят проект точно преди НВОтата, защото цял срок госпожата си играе на телефона.

# 282
Въобще всяка надежда да са оформени до края на май при мен се изпари. Нямат оценки, нямат контролни, учителите отсъстват. Всичко ще бъде наблъскано юни месец, за да е пълна забава за децата. Няма да се учудя ако и по ТП измислят проект точно преди НВОтата, защото цял срок госпожата си играе на телефона.
Звучи ужасно безотговорно това, което пишеш. Вариант да смените училището?

# 283

ТОП 10 в София за прием 2023/2024
1.СМГ
2.НПМГ
3.164 - Испанската
4.ТУЕС
5.91 - първа немска
6.73 - втора немска
7.Джон Атанасов
8. 2 АЕГ
9. 1 АЕГ
10. 51 с изобразително изкуство
Давам идея в следващата тема да се направи анкета за тези училища + опцията "друго", за да се види като форумна статистика как ще бъдат резултатите Blush
Според вас, добре ли е да се насочи детето към езикова гимназия? Повечето мои приятелки и познати, казват, че не е удачен избор, и че език съвсем спокойно може извън училище да се учи... Вие на какво мнение сте?

И да спомена, че днес не отиде на БЕЛ, защото всичко я боляло CloseRolling EyesThinking Нещо май съвсем преиграва и не знам как да реагирам.

# 284

Вече всяко училище започна да предлага засилено изучаване на някакъв език за да привлича ученици. Все пак бюджета на едно училище се получва от бройката ученици, които учат в него.

ще се опитам да се изразя деликатно - колкото и невероятно да звучи, има живот и извън ТОП 10, както и има способни деца, които остават извън тях по една или друга причина. Едно неразположение в деня на матурите, едно притеснение, едно разсейване - и резултатът ще е много различен от това, което сме очаквали. Има и деца, на които математиката не е стихия, а искат да учат чужд език. Когато голямата ми беше в 7 клас, въпреки че на ПИ даваше индикации, че ще се справи отлично, си бях направила един списък с училища при евентуален провал по единия или другия предмет, така че все пак да учи това, което иска. Затова смятам, че не е зле да се разгледат и по-непопулярните варианти. При наборката фокусът и изобщо случаят е друг и също имаме различни варианти, според представянето.

Този ТОП 10 по бал ли е формиран? Защото ако да, това е неточна информация, балообразуването в повечето изброени училища е коренно различно.

Общи условия

Активация на акаунт