Седмокласници 2023/2024 – тема 7 – втори срок и пробни изпити

• 41 860
  • 779
  •   1
Отговори
# 390
За математическите паралелки конкретно аз разбрах, че беше питането.

# 391
Кандидатстването е еднакво, но паралелките са малко по-различни. В едното наблягат на математика и информатика/ програмиране.  А в другото - математика и ЧП (това са предметите ФУЧ и ИУЧ до 6 клас включтелно). Би следвало децата да имат предпочитания. Но то и в 4 клас търсенето е за средата. Както и имаше познати кандидатстващи деца, които дори нямаха интерес по математика. Както се писа по-горе, има амбиции на децата и на родителите. Поне сега ще редим преди класиранията. Но нищо, че каката е наборката, вече имам чувство, че цялото съм го играла 🙂

# 392
Разлика в профилите няма. Все са математика. Иначе разликата в раздела е, че едните учат моделиране, другите природни науки 2 часа повече. Но в крайна сметка това се изравнява в школите, за тези, които имат желание да се занимават допълнително.

# 393
  • София
Аз да питам каква е тази мания по СМГ? Или НПМГ?? От другите училища не стават ли хора? Аз никога не бих си набутала детето в СМГ

# 394
Каква мания? Къде да ходят децата, които искат да учат математика? Да не говорим, че сега всяко влязло там от 5-ти клас, ще се бори да си остане в училището.

# 395
Аз не мисля, че е мания по СМГ. Но, ако едно дете има възможности да се справи с трудността по математика е редно да отиде в СМГ. Лошото би било, ако дете с малки възможности влезе там. Естествено, че и от другите училища стават хора. То в държавата трябват и чистачки, и продавачки, и всякакви.

# 396
  • София
Аз да питам каква е тази мания по СМГ? Или НПМГ?? От другите училища не стават ли хора? Аз никога не бих си набутала детето в СМГ
Вие не бихте, ок. Ама ако на дете му харесва наистина математиката, върви му и  иска да научи нещо повече от заложеното  в общообразователната подготовка с малък брой часове, ако  е евентуално ориентирано отсега какво иска да учи/прави един ден и това нещо предполага задълбочена  подготовка по математика/физика/информатика, ако не му се ще акцентът да пада върху чуждия език или някаква конкретна специалност, ако до 7 клас си е било там и просто сика да си продължи, къде да иде? Wink Хич няма да го грее при такава нагласа кой чужд за него човек къде би пратил или не детето си. За един  примерно ТУЕС  е супер, за друг СМГ, за трети някоя езикова, за четвърти хуманитарна гимназия, за пети нещо с изкуствата или спорта  и т.н..Нищо универсално няма. И мания също няма, има  винаги немалко деца с бал, достатъчен за прием в СМГ, които обаче избират съвсем друго. Няма нужда да се противопоставят децата на база направените избори.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 23:36 от пенсионирана русалка

# 397
Аз не мисля, че е мания по СМГ. Но, ако едно дете има възможности да се справи с трудността по математика е редно да отиде в СМГ. Лошото би било, ако дете с малки възможности влезе там. Естествено, че и от другите училища стават хора. То в държавата трябват и чистачки, и продавачки, и всякакви.
Не, лошо е, ако дете, което иска да учи математика не успее да влезе в училище с математика.

# 398
Ами то няма как да го набутате, щотп за там бал трябва. Simple Smile
Когато училищата са с деца на които им се учи и искат да получат знания и умения, когато там отиват качествени учители, защото има на кого да преподават е првделно ясно, че това са предпочитани училища.
Разбира се, че навсякъде има свестни деца но ако повечето от класа не желаят да учат, учителите пък не желаят да преподават....стигаме до там, че щанса и амбициозните да затънат е много голям.

# 399
  • София
Това сериозно ли? Кой е "нормалният" избор за дете с изявен уклон към математиката, за да не го "набутваме" в СМГ? Нито едно от моите деца не е искало МГ, въпреки че всички  се справяха доста прилично с математиката. Просто имаха/имат други интереси. Но ако искаха, нямаше да имам проблем да ги "набутам" в СМГ/НПМГ. Какъв всъщност е проблемът със СМГ, че да не "набутваме" децата там? Може ли пояснение? И кой и къде е казвал, че от другите училища не стават хора?

# 400
Не, лошо е, ако дете, което иска да учи математика не успее да влезе в училище с математика.
Е, аз какво казвам. Редно е да отиде в СМГ.

# 401
Проблемът с нашето образование е, че нямаме достатъчно училища на добро ниво. Ако имаше, нямаше да има истерия по топ 10 и тн, а щеше да се избира по местоживеене, както от 1-4 клас (особено за децата, които не могат да решат какво точно искат). Има деца, ориентирани от рано, които си знаят и работят, без да трябва да се бутат от родител. Има и такива, които не знаят и за тях е добре да учат нещо непрофилирано, като например език, и да решат после.
В тази връзка, някои има ли отзиви за 105то или 127мо? А конкурсът за директори би трябвало да свърши до юни месец, нали?

Редакция: и за двете училища са малко оскъдни мненията в съответните теми, малко по-благоприятни за 127мо. Но ако някой има впечатления от познати, ще се радвам да сподели.

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 00:32 от kbl

# 402
  • В Страната на чудесата
Това сериозно ли? Кой е "нормалният" избор за дете с изявен уклон към математиката, за да не го "набутваме" в СМГ? Нито едно от моите деца не е искало МГ, въпреки че всички  се справяха доста прилично с математиката. Просто имаха/имат други интереси. Но ако искаха, нямаше да имам проблем да ги "набутам" в СМГ/НПМГ. Какъв всъщност е проблемът със СМГ, че да не "набутваме" децата там? Може ли пояснение? И кой и къде е казвал, че от другите училища не стават хора?

И там е гадно... също като в Испанската. Grin Grin Grin

# 403
  • София
Ох, сетих се за един татко от седмокласната тема на набор 2004, който разправяше, че детето му е толкова разочаровано от СМГ, че в заявлението преди въпросното е писало БУЗЕМА. Laughing

Ние що нямаме татковци тук? Внасят цвят някак си.

# 404
Здравейте, някой може ли да направи сравнение между пробните тестове на Междучасие и Регалия? Има ли дете , което се е явило и на двата теста . Има ли разика в точките  и колко?
Ако някой има такава информация ,ще се радвам да ми отговори.

Общи условия

Активация на акаунт