Кокичета надничат от снега, скоро МАЙски бебета ще наводнят света

• 17 507
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
Момичета здравейте,

Аз искарах доста време болнични заради пустия грип и пропуснах и срещата, а както предполагам и много инфо във форума.
От 2 дни съм на работа и не мога да вдигна глава от работа, камо ли да чета нещо в нета. Е надявам се да наваксам бързо  Grinning
Добре съм и беба също.
Поздрави за всички празници в групата които съм пропуснала и се надявам да няма неприятни изненеади в предишните теми.

Приятна почивка на всички! majceto - поздравелния - заглавната е СТРАХОТИЯ   Grinning
 Hug  bouquet

# 136
Док ми каза да взема да пия зимафлуор, ама по колко и как не питах

аз пия Зимафлуор от момента в който развбрах, че съм бременна от 1 мг по 1 таблетка вечер, след хранене. И на детето давам, така, че наистина е важно, особено периода когао започват да се формиратзародишите на зъбчетата...

psm ние имаме куче, подариха ни го когато детенце беше на 2 години и си израстнаха заедно, а аз цял живот съм гледала куче. не мисля да се разделяме, но съм съгласна, че мерките за хигиена, ваксина и обезпаризатяване трябва да се спазват.

majceto много хубаво си го описала...вярно, че всяко дете е различно, но нещата в общи линии са точно така. Да ви кажа мен ме спаси от депресия и бебешката въртележка вкопчване в нещо смислено. За всеки е различно, лично аз се спуснах и това беше един от най-творческите ми периоди в професионален план, и с бебо в къщи (тръгна на градина на 2,5 години) успях да подготвя и защитя докторската си дисертация. За това с две ръце те подкрепям и напълно разбирам, че не искаш да спираш да работиш. Много е полезно да се чувстваш активен и полезен. Не искам да кажа, че връзката и времето с бебо не е такава, но двете са различни неща, а това адаптиране от активна личност в майка не идва веднага. Поне при мен беше така...Необходимо е както казваш (8 месеца) за мен дори повече, да усмислиш и да се наместят нещата...Да ти е жива и здрава Петра и да пишеш какво си е хванала...

# 137
  • София
Затрупана съм и аз днес от работа ..ужас .....

# 138
Здравейте, момичета!!! Благодаря за топлия прием. Искам да попитам нещо, което може и да сте обсъждали, но все пак ми се иска да споделите, ако имате опит.... Възможно ли е при фетална морфология в 20 г.с. при доц. Томова да се сгреши пола на бебето? Питам, защото толкова вярвам на 3Д-то, че ако бебето се окаже от другия пол /каквито съмнения има наблюдаващата ме лекарка/, ще помисля че са го подменили и ще ме глождят съмнения. Дано не ви звучи твърде глупаво Simple Smile

# 139
  • Варна
Според стоматоложката ми, наистина и имам доверие - чете много, а е и майка на два бебока -  Zymafluor   - ът трябва да се започне в петия месец - по един мг на ден и после като се роди бебо да му се дава на него.
Много се радвам, че вече съм "новак", а не "гост" (оказа се, че проблемите са били от прекалени защити на компютъра, отидох в приятелка и се получи!!), сега остава да се преборя с лентичките   bouquet
Пак да питам за контракциите - как ги усещате - боли ли? Мисля, че може и да не разбера, ако имам?? newsm78

Лека вечер и сладки сънища на всички!! Wink

# 140
Здравейте!
Най сетне успях да ви прочета Laughing. От вчера до днес множко сте пописали.  Laughing
Миленка добре дошла отново в редиците. Пази се поне до края на април - вярвам че всичко ще е наред.
Бодил колко е голяма каката?

# 141
mileeenka, супер, че сте добре! Пази се много!
Ееее, майче, не е съвсем така! Ставаше въпрос нужна ли е помощ след раждането(което предполага, че ще е до 1-2 месеца), а ти описваш всички негативи от гледането на дете през първата годинка! Кърменето на поискване е дори по-лесно от кърменето под час - не слушаш плач и не будиш детето ненужно за да го храниш, не гледаш часовника....Аз също съм кърмила така, не ми беше проблем. Но детето тогава спеше при мен. Не съм работила също така. Но проблеми имаше. Тя от първия си ден беше със "захласване" - спираше да диша за малко и посиняваше...от това не се умира, но ако по-дълго детето остане без въздух се нарушава функцията на мозъка...т.е. не трябваше да я  оставям и за секунда сама. Имаше и сериозен рефлукс..Нали си представяш - суче и после повърне всичко "на фонтан"...и пак суче, и пак повърне...Беше нервно и неспящо бебе, предполагам заради проблемите. Разнасяна е на ръце непрекъснато. Но въпреки това не е толкова трудно да си гледа човек детето! Някак успявах за цял ден да пусна 2 перални и да минавам с парцала. Имахме и куче - 40 кг дългокосмест пес! Та, когато таткото закъсняваше, аз трябваше да сложа беба в кенгуро и да тичам след песа по поляните...Не съм имала и следа от следродилна депресия или бушуващи хормони! Не съм прала първите месеци наакани бодита. Тази екстра се появи по-нататък. Майка ми и свекърва ми бяха вкъщи първите 2 дни. Ами няма да ви казвам колко неприятно ми беше да ми се мотат! Взема детето да го кърмя, майка ми застане на 1 метър от мен и ме зяпа точно в гърдата! Било и интересно, тя не е кърмила и ден...Или когато взе детето и то се захласна в ръцете и - веднага почна да крещи:"Вземи го, вземи го, незнам какво да правя..." По-спокойно ми е сама.  Peace Незнам, мамите, които се разбират перфектно с майка/свекърва и говорят на един език по-добре да ги повикат за домакинската работа. Или още по-добре ако могат да си позволят да наемат жена за 1-2 часа на ден. Но ако нямат възможност или желание - не е болка за умиране, пак ще се справят!

# 142
А сега да се оплача...бяхме тази вечер с мъжа и детето в едно заведение и се наложи да ходя с малката няколко пъти до '00' и там трябваше да я държа на ръце, че все пак си е обществена тоалетна. А тя 17 кг! И сега съм с контракции Confused Не пратих татито с нея, че първия път отидохме уж да си измием ръцете, после каза, че иска и друго да прави. А после татито се беше заприказвал нещо и пак аз отидох с нея...Сега изпих една шепа лекарства и след малко ще ходя да лягам..

# 143
mileeenka, радвам се, че си добре, пази се много, ние ще стискаме палци Simple Smile
KSI, внимавай, пази се.. изобщо, девойки, трябва да се пазим повече.. тъкмо сме в началото на края на дългото очакване Simple Smile
kati_95, каката е на 13 Simple Smile

Хубава вечер на всички  Hug

# 144
Здравейте,
да се отчета и аз, днес бях на консултация и всичко с бебето е наред, ще бъде момиче, така че моля за едно розово щъркелче. Живот и здраве това ще ми е второ дете, първото е момиче и вече е на шест години.
Колкото до помощта след раждането, хубаво е някой да помага през първите 2-3 седмици, ако може това да е някой който няма да те дразни много, още по-добре. Аз след първото раждане бях много чувствителна. После по-добре с таткото сами да се оправяте.

# 145
Здравейте майчета,
аз ли съм първата за днес? Къде се губите?
Миленка, много се радвам че вече си на линия и си ок.  HugСтискам палци и се моля да удържиш фронта. Praynig /в което не се съмнявам, само се пази!/
Аз да ви се оплача, майка ми дойде тази сутрин и викам айде да пием кафе. Но аз си правя мляко с нес всяка сутрин, а тя като ме видя и като се разкрещя: ти луда ли си как ще пиеш нес кафе, това е ужасно силно!!!  #CrazyНаправо побеснях #Cussing out Детето щяло да бъде нервно и всекакви там глупости ми надрънка. Даже си направих капучино и ми е супер гадно, не мога да го пия.....
Кажете ми момичета чувала ли е някоя от вас подобни глупости, наистина ли е тооолкова вредно това нес кафе. Или да се посъветвам с доки? То има толкова вредни неща дето ядем и пием и правим, а тя за едно нес ми вдигна кръвното #2gunfire

# 146
  • Варна
Здравейте, майчета.
   Да се разпиша и аз за днес Simple Smile Milene, тези приказки за кафето и аз ги чух, ама да си призная честно, не им обръщам много внимание. Просто по принцип съм с ниско кръвно и едно кафе на ден изобщо не ми пречи, а и на ЖК още в началото акушерката ми каза, че не е проблем да пия кафе, естествено се ограничавам, но едно мляко с нес на ден не мисля, че е кой знае колко вредно. Иначе с бебко сме супер - сутрен аз като стана за работа и той веднага се протяга или ме ритва за "добро утро". Много ми е хубаво така още от сутринта да си усетя бебчето GrinningАми това е за сега, трябва да отивам да работя, че толкова работа ми се е насъбрала, не ми се мисли направо.
 Чао и приятен ден на всички  bouquet

# 147
  • София
Здравейте и от мен Laughing Аз отдавна съм будна, ама мих съдове, правих закуска и сега се включвам. Тъкмо обсъждахме какво ще правим с паркета в нашата стая, където ще е и бебче. Най-добре ще бъде май да го изциклим и лакираме, за да може да се чисти по-лесно. А килими и разни постелки няма да е добре да има, че събират много прах и боклуци, нали. Wink
mylene, аз всяка божа сутрин пия мляко с нес, че понякога и по две, като ми се допие и следобяд. С никого не съм се консултирала, но не мисля, че ще навреди. Naughty Това е единственото нещо, което ме ободрява и ми е много вкусно и не мисля да се лишавам от него, щом толкова ми се пие. Е разбира се, ако е толкова вредно, ще го спря, но не мисля, че е. А и има мами, които пият по няколко кафета на ден по време на бременността и децата им не са ни най-малко нервни. Моята колежка от университета пиеше и тя по няколко кафета, адетето й си е съвсем нормално. Peace А и то колко се слага в млякото с нес-по една лъжичка. Не пием по цели чаши нали. Wink
Днес времето не етолкова слънчево, колкото очаквах, но май не е студено и мисля да се разходим с мъжо по бебешките магазини да разгледаме. Heart Eyes
Приятна почивка! Wink

# 148
И аз си знаех че няма да навреди толкова. Просто майка ми прекалява отвреме навереме. А и тя ми викаше по-добре да пия обикновено кафе щото било по-слабо от нес, ама като не ми е вкусно.
passion добре сте решили да изциклите паркета. Те родителите ми така направиха в техния апартамент и направо светна. Много хубаво става да знаеш.

# 149
и ние сме решили да изциклим паркета,но незнам към коя фирма да се обърнем.

Общи условия

Активация на акаунт