-снахата да не се оставя да мисли, че може да е по-модерна от свекървата. Няма такава теория!
Да си позволява да си купува дрехи и обувки- абсурд! Ще износва от свекървата стари, да не стават зян, пари са давани. За грим, фризьор, козметик да не й идва на ум; - като така и така някой ден синчето ще се разведе и ще я остави, снахата трябва да се предупреди още от началото да си знае, да не се залъгва;
-снахата изобщо да не си въобразява, че може да не копа на нивата, да не участва в приготвянето на зарзавата и т.н. Разбира се, всичко това под строг контрол.
- ако случайно въпреки строгия надзор на свекървата, младите дълго време нямат деца, задължително снахата е виновна и да й се натяква всеки ден как за нищо не става. (горката ми кумица какви глупости търпя
) - ако младите живеят отделно, задължително да се организира посещение всяка седмица и всеки път да се оглежда колко е чисто, да се разпитва снахата с какво е изчистила, как и колко време й е отнело мероприятието;
- когато предстои празник на внуците,задължително поне един месец предварително свекървата трябва да почне да се хвали на всички страни какви големи и скъпи подаръци ще купи на внуците и как баба ще е най-хубава на празника. На самия празник свекървата да гледа да мине по-тънко и по възможност да не купи нищо.
Засега толкова се сещам.
Хайде допълнете и за проклетите тъщи
Аз, ако някога съм тъща, още отначало ще се погрижа зетя да си знае мястото.За сватбата пред всички ще му подаря чехли и фикус- да знае, че цял живот ще е под чехъл и че мястото му е между фикуса и прозореца (да не духа на фикуса)
да се отнасям така добре със снахата, както се отнасям със сина си
/е, дано го заслужава де/