1. Да вземете да ушиете на снаха ви пенюар - с харбалички и цветенца, от по-дебел плат, та като се завие снаата - кожата й да протрие, че тия дето ги продават по моловете и за парцали не стават.
2. Когато тръгнат за почивка и вас не са ви взели, всеки ден поливайте цветята й, особено палмите дето се поливат веднъж в месеца. Така с един куршум -два заека - хем ще уморите любимите й китки, хем като тече от подложката - ще развалите я плод, я телевизор.
3. Когато дойде при вас с кутия бонбони да почерпи за имен ден, ви задължително питате "за какво черпиш". Да не вземете да се сетите за рождения й ден - това е забранено.
4. Ако снаха ви е с по-ниско образование от сина ви - навсякъде коментирайте че е малоумна, а ако случайно е с по-високо - винаги подмятайте, че кой знае как го е изкарала.
5. Ако щерка ви е стара мома, привлечете я за съюзник - да влиза, излиза, пипа навсякъде в стаята на бладите, да се меси навсякъде и злобно да дава съвети как се гледа дете, въпреки че тя няма.
Я да хода да си взема снахата, да й покажа как се перат гащите на сина ми. Ми дано тая моя свака да я е събудила рано и да е направила закуска, че още не съм яла.
Точно,и трябва да свиква с тази мисъл,ако още не го е осъзнал
Аде побут,че ми изсъхна отровата.Опнаха ми се очите,ушите ми пущия пара,пущих пеня из устата.Синчето мамино златно отива на училище,требва да опитомявам дзверо докат не е улезнал още у къщи.С тормоз да го зараниш та с добро да те помни.После като ми стане снахица, топуз нема да дадем да падне на нея.
Вър да правите мизивирлъци.Че после требе да рапортуваме.
Но искрено се надявам да нямам ни най-малка прилика със мойта свекърва. Никога не съм изпитвала такава ненавист към някой човек, но явно винаги има първи път
Няма да се меся по никакъв начин в живота на младите. Надявам се добре да възпитам сина си, за да може добре да устрои живота си и да си намери една добра съпруга. Пък аз с каквото мога ще помагам.
(Питайте ме защо имам 3 деца а?)2 напътствие.Застанете на средата на стаята на буквата"Ф" и заявете че от утре ще се спазват пости в този дом.Ако на вечеря снахата и "този предетел" синът сложат на масата месо,а за вас "специално "приготвено постно,станете демонстративно от масата вземете чинията си и я изсипете в тоалетната.Ако не дай си боже синът ви каже че пости само между 21.00 и 08.00 часа,затова е виновна снахата.Ако снахата харесва свещи донесете и свещички от всички църкви в който влизате.Да има момичето,нищо че не понася миризма на тамян..Ако видите своята 6 год внучка(вашето сакровище) да маха свещичката която Вие сте донесли от незнам кой манастир,чакали сте 15 мин на опашката и сте платили 1евро от стаята си защото цитирам:"развалят имиджа на стаята ми"-затова е виновна пак снахата.Защото тя е вече "бита карта" но тези"невинни души" могат да бъдат спасени.Това е новата цел на вашия живот.
Нека черни парцали се вихрят в къщата и,нека новата и кухня смърди!Нека скъпата и тенджера да не става за нищо.Нека се радва и благодари на господа,че има все още къща.Нека тия двойни пердета да се чуди с какви препарати да ги пере-да ги откача и откача!Мамка и и мръсница..............След ,като тя се прибере-----я попитайте-харесва ли и как ухае къщата--------понеже сте сложили лимони да врат на котлона за освежаване на въздуха!
тя има много.