Основно жилище

• 2 484
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Не знам дали е наистина необходимо някой от адресите да съвпада. Казвам го, защото аз и съпругата ми закупихме апартамент в софия и го посочихме като основно жилище в данъчното. Моят постоянен адрес си беше в друг град, а настоящ е бил в студентски град още от времето на общежитията. Жена ми е чужденка и нейния адрес на постоянно пребиваване беше в квартирата, не в новото жилище. Подадох си ново заявление към данъчното, че жилището е основно, за да ми намалят данъците (бях забравил, че вече сме го регистрирали като такова) и се оказа, че си се води основно.

Така че не знам какво да ви кажа.

# 16
Здравейте, как/къде мога да провея имам ли регистрирано в момента основно жилище или нямам?

Ако реша да променя текущото ми основно жилище какви са сроковете и къде се подава заявлението? От тази година ли ще влезе в сила или от догодина?

# 17
Няма срокове, няма глоби. Когато решиш да променяш го правиш. Държавата не губи от това и и е все едно. И промяната е оттук нататък. Не е и нужно основното да съвпада с адресната регистрация, повечето хора посочват най-скъпото.

Променя се с декларация 14. А дали имаш такова питай в общината, където плащаш данъците.

# 18
Имам имоти в няколко общини, могат ли от една да ми кажат ако имам основно жилище в друга?

# 19
Нямам опит с жилища в различни градове.

# 20
Процедурата беше да се обадя на една в отдела им по местни данъци и улучих с първата всъщност къде ми е основното жилище. Не съм ги питал дали виждат на национално ниво този тип имоти, ако някой друг изпадне в такава ситуация негова може да е честта да получи тази информация. Със сигурност някой някъде може да вижда на национално ниво но не е сигурно дали работи в общините този някой.

Общи условия

Активация на акаунт