Боледуване на децата ни - тема 77

• 28 574
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
Ходим с нея на много места, освен това си играе с деца по площадките и няма проблем. Проблемът идва когато е на затворено с деца, та дори и за час-два. Ами не знам какво повече мога да направя, даваме разни добавки за имунитета без резултат, лекарите казват, че е нормално да боледува, израствало се. Никой лекар не е заговорил за имунен дефицит. Освен това високата температура например е признак за работеща имунна система. Значи отговор на организма срещу нашествениците има и то доста силен.

# 676
Аз давах имуностимуланти няколко месеца като тръгна на градина, може би от година и половина нищо не съм давала. Според мен пък и те изкуствено помпат имунната система.
Сега като вдигна 2 пъти Т, ЛЛ изписа Имунохелт, но дори не го взех. Та то ни така, ни иначе май.

# 677
Това е за антибиотик, нали? Интересното е, че температурата спадна, обаче днес това са резултатите от кръвната проба. Личната ме остави сама да преценя, предписа антибиотик, ако е високо ЦРП да давам. Ама ако няма температура да задържа. Да, ама тя такова високо црп не е имала до сега. Ох, ще търся дежурни лекари някакви май.

# 678
Като гледам може да е мононуклеоза. Не съм експерт. Консултирайте се.

# 679
Evcheto, при всяко боледуване ли се стига до висока температура?
Защото синът ми първите 5-6 месеца в яслата ходеше 3 дена и после 10 дена беше в къщи със сополи. Ама от тези тежките, гъстите, цветни секрети.
Температурата обаче му беше до 37.1 - 37.3
Тогава не ходех на работа и просто стиснахме зъби и се лекувахме с всякакви капки, пръскала, мазила и тнт. Но след всяко лечение си беше пак на ясла.
В един момент започна да ходи за по 1-2-3-4 седмици. Засега рекордът ни е 6 последователни, но скоро го счупихме. Много бързо едно след друго изкара това чудо с кашлицата и след това вирусен конюктивит.

# 680
Почти при всяко боледуване е с висока температура. За мен до 38 не е температура и не и обръщам внимание. Ние минахме преглед, почнали са да се появяват петна по гърлото. Явно е ангина. Почваме антибиотик, ако не се повлияе ми заговориха за хоспитализация Sad

# 681
Evche, а пробвали ли сте да е на градина само половин ден?
Моя близка приятелка беше в подобна ситуация с детенцето си. Ходи няколко дена на градина и после ларингит, бронхит, пневмнии и тнт.
Последните месеци се е разбрала с директорката и госпожите, че води детенцето  сутрин и го взима на обед. И поне при тях има добър ефект засега.
Хем тя има едни 4 свободни часа, хем детенцето  се аклиматизира в градината.

# 682
И ние така правим, не спи в градината, ама ефект върху здравословното състояние е същия. Иначе съм съгласна, че за детето е по-лесна адаптацията.

# 683
  • София
Evche изключиха ли мононуклеоза? Тя много прилича на ангина.

Моята племенница я изкара докторката от спешна помощ ( викнахме линейка) не позна диагнозата и още двама доктори всички казваха ангина . Почна антибиотик той не помогна само се изрина.
За да се изключи мононуклеозата много е важно подути ли са лимфите. Тях наглеждай.
И пробвай компрес ако можеш .
Дано антибиотика бързо да помогне .

Последна редакция: пт, 05 апр 2024, 21:45 от puffeto

# 684
Благодаря за съветите. Лимфните възли ги пипа докторката, не са подути. За сега диагнозата е ангина, пък да видим.
Ако няма подобрение ще имам предвид мононуклеозата.

# 685
  • София
Дано бързо вече да отминава .

# 686
  • shumen
Евче,да отминава скоро.
Димитрова,мен няма да забравя как госпожите ме молеха да го заведа само за тържеството в 3 група с пневмония и изпратени от педи в болница.Е,разбира се не им се получи.То детето с Т и кашлица,без сили те да го заведа.

# 687
Ето това най ме вбесява стремежа на госпожите да си направят там каквото им е заложено по програма без изобщо да се замислят ...

# 688
Здравейте, детето кашля от няколко дни, влажно с храчки.Вчера педиатърката е изписала дезибел сутрин, салбутамол 3*1.5 мл. В точни часове и инхал. С пулмикорт.
Детето е на 3.5г.
Този дезибел и този сироп салбутамол за първи път ги чувам(имам доста опит 2 деца)
Нещо някой, да е давал от тях?

# 689
Десибел е антихистамин, а салбутамол е вентолина,но на сироп.
Ева, бързо да минава!

Общи условия

Активация на акаунт