Боледуване на децата ни - тема 77

• 28 572
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
Добре, а според вас дали има някакво объркване в дозировката. Като чета листовката пише за деца от 2 г нагоре 2,5мл - 3 пъти на ден. А е изписан 3 пъти по 1.5мл

# 691
И ние сме с ужасна влажна кашлица без температура.
От Миналата седмица беше с хрема и явно са се стекли назад и сега има храчка в устата.
Лекарката каза Мукосолван сироп вчера да давам, но не разбрах да продължа ли Изопринозина.
Може ли да се пият двата сиропа заедно като комбинация?

# 692
Може двата заедно.

# 693
За мононуклеоза се пуска индекс Ебщайн бар.

# 694
# 695
Аз в петък сутринта след всичките антибиотични капки започнах риноджермина, но детето подкашля. Доста сутринта като стана и два три пъти през деня. В нослето няма нищо. Сега да я продължавам ли риноджермината, какво да правя незнам. Няма температура или нещо друго

# 696
Аз да кажа за монуноклеозата, вероятно сте изтървали пика, затова след 14 дни пуснете антитела, за да видите дали това е изкарано. Нашата педиатърка имаше такива съмнения след ангина с много лек, фин налеп и ниски моноцити.

# 697
  • shumen
Красивост,може и двата.
Нехе,щом няма Т аз бих продължила.

# 698
Hexe, може от Риноджермината да се е разкашляло детето - тя размеква отзад сополите.
На моят юнак не му тече носа, издухва от време на време. Имаше и 1-2 закашляния с храчка. И така вече е седмица. Ходи си на градина, ако не се влоши - ще си ходи утре. Дано сливицата пак не стане голям мармалад. Сигурна съм, че имаше тук последните три седмици подобрение, дори носово не говореше… ама появят ли се сополите и тя веднага реагира. Много досадно. Ние сме на село. Вчера е бил от 8:30 до 21:30 навън, само с един час обеден сън в къщата. За мен това е хубаво, повече време навън и на чист въздух = каляване и здраве.

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 07:25 от toni1189

# 699
И на мен чи се е случвало в един от пътите, котато пръсках риноджирмина да си разкашля леко. Много пъти съм пръскала, но само 1 път беше така. На моята третата сливица напоследък се свива сама ако не бавим антибиотичните капки или аб през устата. Видя ли цветен сопол, почвам веднага. Още има леко подсмърване и кашляне, но е много рядко...като знам друг път какво е било.

# 700
Миналата седмица обсъждахме с педиатърката мононуклеозата, тъй като както бях писала, при дъщеря ми излезе, че наскоро е боледувала. Педиатърката ни каза, че според някакви проучвания напоследък доста деца имат изградени антитела, без да са имали типичните симптоми - ангина и висока Т. Тоест, карали са я, но " на крак", не толкова тежко. А като бяхме на контролен преглед я болницата, там казаха, че е самоограничаващо се заболяване, не се вземат специални мерки и не се изписва АБ, освен ако няма усложнения.

# 701
Благодаря, момичета! Продължава да подкашля и нищо друго. Пак сутринта като стана и сега много рядко!

# 702
Щом е само сутрин значи има някакви секрети в носа.

# 703
  • shumen
Тони,моя е също с 3 сливица и реагира точно както при вас.Аз също мисля,че е по добре да е повече навън и да се калява.
Нехе,според мен има секрети в носа и те я дразнят.
Моя да не казвам голяма дума е добре.На Трявна отидохме с хрема е кашлица и от нагревките там спряха.Надявам се до края на учебната година да е добре и да ходи на училище и края на Август отново на Трявна.

# 704
И при нас е само кашлица, има храчка в гърлото, но носа е чист.
Няма температура и се чувства добре, даже си е супер енергично детето.
Обаче това прокашляне с храчка направо ме побърква.
Продължаваме с мукосолвана…

Общи условия

Активация на акаунт