Боледуване на децата ни - тема 77

• 29 035
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Нашата беше в контакт с деца, които на другия ден се разболяха от грип. Питах личната и каза да не давам Тамифлу профилактично, само ако се разболее и тя от грип. А я питах точно, защото четох в листовката, че уж може и профилактично, но така и не дадох в крайна сметка.

# 91
Аз го почнах с хомеовокс защото му се губи гласът от вчера но диването след градината се лепна на площадката в тоя кучи студ едвам го прибрах   ..
Аз нямам и давам каквото имам,яд ме е че не съм заредила.....🫥
И аз така с хиляди уговорки се прибрахме без люлка....
Мисля да не я пускам утре,ти?

# 92
  • shumen
Ликеуинд,къде е този студ?Тук днес беше направо топло.

# 93
Моето 7 дни някъде яко сопол, вечер хъркане и давене, пръскам физологичен разтвор и спрей за нос сутрин и вечер. Гласът и се губеше от време на време. Взе да изкарва лепкав, зеленикав сопол. Тази вечер не хърка чак така, но ходи на градина, а там всички кашлят.
Обикновено сополите започват с бистър цвят и с течение на времето си променят консистенцията и цвета, напълно нормално е. Аз съм имала бактериална инфекция в носа и помня, че беше като вода и оранжево, жълт секрет. Нямаше нищо общо с обикновен зелен сопол.

# 94
А само за присипнал глас пускате ли ги...

# 95
Моето момче отново е със Стрептокок пнеумонае в носа. Предния път му докара бронхит. Някой давал ли е Стрептококцинум на Боарон и ако да - по каква схема?
Педито на каката казваше, че тази бактерия всеки я има, вероятно и вие с мъжа ти. Ако лекувате детето, а вас не, много бързо отново ще му я предадете. Ако не я хване случайно от вас тя ще дойде от друго дете в групата.
Изобщо това третиране на бактерии нямало смисъл, а трябвало да си изгради имунитет и да си живеем в мир с бактериите. Така твърди лекарката, за сега й вярвам, не пускаме изследвания за бактерии, то ако се пускат трябва на всеки сопол….и постоянно да сме на аб.

Аз съм съгласна с лекарката, НО при моето дете не минават сополите и стават по-зле. А и моето дете е. Стрета сливица, която става мармалада от бактериите. Така че моят и вашият случай нямат общо, за мое съжаление Wink.

Относно тамифлу. При моя приятрлка наскоро, мъжът й беше болен от Грип. Педиатъра каза да дават на малкия Тамифлу профилактично. Нямаше смисъл.. след седмица и той се разболя, нямаше как да приема пак Тамифлу и беше на Изопронозин+ Авирон. С една дума нямаше смисъл от профилактика с тамифлу.

# 96
Благодаря на всички коментирали, ще го помисля още малко. Съученикът му е положителен и на двата грипни щама, майката каза, че е било много тежко, направо не ми се мисли. Аз съм си виновна де, като не натиснах да им сложим ваксини.
С пресипнал глас пускам на училище, но им правя инхалации и давам да смучат разни неща.

# 97
Така е, при всеки е различно и аз поне винаги се чудя сега правилно ли лекувам или не. Докато наистина нещо проработи. Иначе и моето голямо дете е с трета сливица,  когато беше на 3-4 я спирах зимата от градина, лятото също не ходи. Аз имах възможност обаче да я гледам защото съм в майчинство с второ детенце, иначе не знам как щяхме да я караме….

# 98
А само за присипнал глас пускате ли ги...

Малкото ми дете ( 9г.) веднъж в годината, обикновено пролетта му присипва гласа. Давам сироп Ериус веднъж на ден и сироп Лихенсед и на другия ден е добре. Но той прави ларингити.

# 99
  • shumen
Аз го пускам на училище само с пресипнал глас,но давам за смучене разни неща.
Тони,и моя е с 3 сливица,но ако няма симптоми бактерии не лекуваме.
Биби,аз от Линхенсед не съм доволна.Моя от него ми беше направил ужасен пристъп.

# 100
И аз от пулмолога знам, че безсимптомните бактерии в гърлото не се лекуват. И преди съм споделяла, че малкият лепна Стрепотокока, но нямаше симптоми на Скарлатина и така и не пи антибиотик.  След това обаче правихме бърз тест, който беше отрицателен.

# 101
Ясно🙂 аз няма да я пусна на 4г. е и имам възможност да я гледам в момента

# 102
  • shumen
Мими,ако имах възможност и аз не бих.Ти си и бременна и трябва да се пазиш.
Моя тая нощ към 5  часа една серия от кихавици направи.Да се надяваме,че не са на разболяване,а е било нещо инцидентно.

# 103
Пускам с присипнал глас само, но моята е с алергии и пролетта си й присипва (нещо като цъфти, не мога още да разбера какво). Също й е падал гласа от много рев.

# 104
Marthina, малко по-нагоре писах, че и моето дете е така. Затова винаги имам Ериус. От едно даване минава.

Общи условия

Активация на акаунт