🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 64]

• 44 275
  • 772
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Само да уточня,че от Лалели до Балат не съм се предвижвала два часа.
Говорех за съвсем друго място.

Да, наистина, говореше за телеферика за Пиер Лоти, който е на 10-15 мин. от Балат. Грешката е моя, но въпреки нея, 2 часа от Лалели до там не е обичайно.
Така че не е чак съвсем друго място Simple Smile

# 211
  • Милано
Здравейте,момичета!Благодаря, че ви има!Планирам пътуване до Истанбул края на септември/началото на октомври. Ще съчетавам полезното с приятното-лечение на зъбите и разходка.Лечението ще е три дни,но ние ще останем 7-8 дни.Аз,зълва ми и детенцето ми на 2 години.Ще се връщам да чета и назад,но със сигурност ще имам нужда от вашата помощ.Много ми се иска да успеем да посетим Църквата на единия ден.

# 212
  • Sofia
mademoiselle90, аз бих намерила всички обекти в гугъл мапс или подобен. После бих ги организирала според локацията им и според транспорта, който ще ползвам. Повечето ви обекти не са ми познати, не са обичайните туристически и подозирам, че планът ви е твърде амбициозен. Ще пътувате с часове между обектите. Разстоянията в града са огромни, а трафикът изкл. натоварен.
От хотела ви до района на Рахми Коч, например, с гр. транспорт ще пътувате сигурно към 1.3-2 ч.
Вашата идея за придвижване каква точно е?
Смятам да се придвижваме само с градски транспорт . Знам, че е доста претрупано, за това и исках съвет....  Благодаря все пак за информацията!!!

# 213
  • Sofia
Искам да ви попитам за улица Багдат. Ужасно дълга е и домашните питомци няма да я издържат цялата. Ще ми вдигнат кръвното с мрънкане. Може ли да ме ориентирате в коя част (коя спирка) е най-подходяща за разходка, пиене на кафе и малко шопинг? Опитах да се ориентирам с гугъл вю, но друго си е някой с опит да ми каже.
Аncy,душе
Бива ли така, кръвното в Истанбул не се вдига!
Е,ако тозчас Бехлюл,Онур или някой от новите😁🐱 ей тъй скокнат пред тебе,Тогазе,Евет!

ДългУ Щрасе е Бъдат,😁
То аз сама си мънках кат го вървях,повече от 2/3 съм го минала като цяло - Пеш!!!!😉
Ма не на един път,ши знайш.
Убачи през август съм гУ вървяла в жегата,ама на пейкитИ присядвах😁😁 да избърша морни телеса/и потни/😅

Добре,
Да съчетаете разходка с лодка и булевард предлагам.
До Бостанджъ с корабче.
Оттам с двуетажния 16 D на Еренкьой,/ Erenkoy/,да слезете,от двете страни има много заведения,кафета,скара,магазини.
След това да повървите до Гьозтепе/ да починете в парка,да видите Лаленцата.
И след това с автобуса,спирката е до парка,да се върнете на Кадъкьой и оттам с корабче където желаете пак.

Защото до стадиона на Фенербахче,и след него- голяма олелия е ши знайш,и не е спокойна тая част на булевардчика

Мадмоазел,
Арабата я забрави,устайбтъз работа с кола да одите и точно пък лалета,Байрями...забрави.
Туй kidzania,какой туй,?

Пепелче,Намига той,Дей гидиииии
Бе само да ми падне....😁😁😁😁
Прошка няма!🐱🐱🐱
Даже не съм си и помисляла за кола да шофирам в Истанбула , аз до хотела да стигна ще съм благодарна . 🤣

# 214
Пак съм аз с въпросчета
Здравейте,милички
Ще отседнем в Зейтинубру /дано да го изписвам правилно/,трябва да посетим Капалъто,че имам работа там,после сме планували Пиер Лоти лифта и третия ден от престоя ще сме си близо до хотела и ще посетим авариума
И имам два въпроса
Преди няколко страници някой спомена,че са пуснали две нови линии Т6 и Т5
Т5 ме устройва идеално за Еюп,но ми трябва информация за Т6.Ще може ли с тази линия да се придвижим от хотел в Зейтинубру до Еминюню,например?
И вторият ми въпрос е може ли да се купи онлайн карта за транспорта в ИСтанбул?
Миналия път се натресохме в метрото и ни трябваше помощ да вкараме някакви пари в карта,която купихме от будка.Искам да кажа,че дадохме на продавача пари да ни зареди картата,а той ни продаде карта без пари в нея
И колко приблизително трябва да се вкарат в Истанбул карт ,например,за да пътуваме двете с дъщеря ми в две посоки автобус,или трамвай и метро
Малко дълго стана,извинявам се,но с придвижването в Истанбул съм на Вие
Благодаря предварително на отговорилите
Пепелче,тъмна Индия ми са тези сайтове,защото не разбирам турски.Моля за линк,ако може,разбира се

# 215
  • София
Скрит текст:
Искам да ви попитам за улица Багдат. Ужасно дълга е и домашните питомци няма да я издържат цялата. Ще ми вдигнат кръвното с мрънкане. Може ли да ме ориентирате в коя част (коя спирка) е най-подходяща за разходка, пиене на кафе и малко шопинг? Опитах да се ориентирам с гугъл вю, но друго си е някой с опит да ми каже.
Аncy,душе
Бива ли така, кръвното в Истанбул не се вдига!
Е,ако тозчас Бехлюл,Онур или някой от новите😁🐱 ей тъй скокнат пред тебе,Тогазе,Евет!

ДългУ Щрасе е Бъдат,😁
То аз сама си мънках кат го вървях,повече от 2/3 съм го минала като цяло - Пеш!!!!😉
Ма не на един път,ши знайш.
Убачи през август съм гУ вървяла в жегата,ама на пейкитИ присядвах😁😁 да избърша морни телеса/и потни/😅

Добре,
Да съчетаете разходка с лодка и булевард предлагам.
До Бостанджъ с корабче.
Оттам с двуетажния 16 D на Еренкьой,/ Erenkoy/,да слезете,от двете страни има много заведения,кафета,скара,магазини.
След това да повървите до Гьозтепе/ да починете в парка,да видите Лаленцата.
И след това с автобуса,спирката е до парка,да се върнете на Кадъкьой и оттам с корабче където желаете пак.
Скрит текст:
Защото до стадиона на Фенербахче,и след него- голяма олелия е ши знайш,и не е спокойна тая част на булевардчика

Мадмоазел,
Арабата я забрави,устайбтъз работа с кола да одите и точно пък лалета,Байрями...забрави.
Туй kidzania,какой туй,?

Пепелче,Намига той,Дей гидиииии
Бе само да ми падне....😁😁😁😁
Прошка няма!🐱🐱🐱

Тъй като фериботите до Бостанджъ са малко по-редки, мога да допълня, че същата програма може да се осъществи и от Кадъкьой. Единствената разлика е, че в посоката Кадъкьой - Бостаджъ, автобусите минават по по-близката до морето успоредна улица на бул. Багдат. Двата булеварда са еднопосочни. Като идея - от пристанището на  Кадъкьой хващате въпросния 16Д и слизате на спирка Гьозтепе. До самия парк е. В тази част има и розариум. Минавате през парка, наслаждавате се на лаленцата и в горния край на парка излизате на бул. Багдат. Тогава се разхождате по маршрута на redemi (в посока Бостанджъ) и по някое време се качвате на автобус обратно към Кадъкьой.

Мадмоазел, доста странен избор на хотел. Хотели с осигурен паркинг има на много по-добри места.  А при такава програма едва ли на някого ще му е до басейн. Simple Smile За сметка на това ще губите часове за придвижване. А да не говорим за билетчетата за градски транспорт, които ще използвате за 4 човека. Със сигурност ще са повече от цената на най-скъпия паркинг в топ центъра на Истанбул.

Val, съвсем наскоро FBID1119177734809501 публикува цените на транспорта. Това е коментарът. Аз лично отдавна се отказах да смятам, защото са различни за различните превозни средства, а при фериботите зависят и от маршрутите. Само съм запомнила, че Мармарай е доста скъп за чужденци, защото не ползваме отстъпки за по-кратки разстояния като местните.

Картата е само физическа - Истанбулкарт. Не съм чувала за електронен вариант.

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 20:49 от Таня67

# 216
  • Варна и...духом на Босфора
Вал-
Зейтинбурну!

Анси,
Да,и този път на Танчето.
Но вземате 16 D от големия автобусен терминал на Кадъкьой.
И край морето се движи.
Щото Багдад е еднопосочен.
Но има сладолед,ресторанти,кафета,мсгазини,бутици,и по широчко така,абе не знам,на мен Баъдат ми харесва ❤️.
Е,узун Щрасе...ама за Истанбул й Добре😅.

Внимание!!!!
На 18 Април е мача реванш Фенербахче- Олимпиакос! От Лигата на Конференциите- ЛК
В района около стадиона и Кадъкьой,бика,Мода ще е фраш!
И както се обичат гърци и турци....Но
Ако някой като мен Либи 😁 тоз АтмУсфер ,да Отива😁

# 217
Здравейте искаме да ходим за пролетната ваканция до Истанбул с дете на 7 г. Може ли да препоръчате хотел близо до забележителностите за деца-аквариума до Флора мол, леголанд, музея на Рахми коч и др. Благодаря предварително.

# 218
VAL линията Т6 започва от Къзлъчешме  там има спирка на Мармарай и пристига на гара Сиркеджи.
Направих ти екранни снимки едните са от Гугъл мапс , една от Moovit ( там е кръстено с буквата U)

# 219
  • София
Здравейте искаме да ходим за пролетната ваканция до Истанбул с дете на 7 г. Може ли да препоръчате хотел близо до забележителностите за деца-аквариума до Флора мол, леголанд, музея на Рахми коч и др. Благодаря предварително.
Това няма как да стане. Изброените 3 обекта са на километри разстояние един от друг.

От прочетеното тук, в Леголенд може и да не му е интересно или поне ще е на границата. Запомнила съм, че става за деца до 5-6 години, но може и да греша.

# 220
  • Sofia
Таня67 можеш ли да ми препоръчаш хотел ? Аз тръгнах с големи амбиции, че лесно ще се справя с хотел, но уви....

# 221
FBID1119177734809501,златна си!
Огромно благодаря:hibiscus:

mademoiselle90,аз ще пътувам през юни и отсега търся,защото хотели страшно много,но за N
 пъти ходене нито веднъж не съм попадала на нормален хотел.
Затова избрах  Hampton by Hilton Istanbul Zeytinburnu
Далече е,но се надявам с местния транспорт да се оправя до местата,които ми трябват
Следя всичко написано тук и се учудвам,когато някой е избрал хотел,на когото рейтингът му е 7,6-7,8 например
Моите изисквания са по-високи не само заради обстановката в хотела,но и заради безопасността там

# 222
Благодаря на всички.

Ние предния път бяхме доволни от Поем https://maps.app.goo.gl/CQH89gH54EfVoxRv9
Бяхме с дъщеря ни. Малки са стаите, но беше нов хотела, удобен, чист, и освен това собствениците са смесено семейство. Французойка и турчин.

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 09:31 от Аncy

# 223
Има и електронна Истанбулкарт през приложението с QR код.

# 224
  • Sofia
Смятам да се придвижваме само с градски транспорт . Знам, че е доста претрупано, за това и исках съвет....  Благодаря все пак за информацията!!!

Моля. Доста конкретен съвет съм дала в предното ми мнение как да си сметнете разстоянията и да си организирате маршрута. Таня обясни почти същото, но с други думи.
Ето го съвета ми още по-накратко – отседнете в центъра. Вместо в периферията, на 20 км. от него.
Това бих казала на всеки, който НЕ познава града, НЕ познава транспорта и отива за 3-4 дни. В по-централните части също има хотели с високи рейтинги, паркинги и басейни.
Ааа и още нещо – винетки, карти, билети и т.н. купувайте от официалните за това места, не от будки, кафенета и подобни...

Общи условия

Активация на акаунт