🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 64]

• 45 648
  • 772
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте!
Моя приятелка иска да разгледа азиатската част за 1 ден. Кое е най-удачно като транспорт да ме ориентирате и какво интересно да види и да се разходи ?
Много работи!😉
Паркове,стадиони,джамии,дворци,молове,
Сериални къщи,фонтани,булеварди..
Какво иска тя? На бика,Мода,пазарье?

# 271
Ancy, работи.

# 272
  • София
Здравейте пак, инсталирах приложението hgs на телефона, но иска vkn nomer. Какво да пиша в това поле?

# 273
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те

Идват избори, всеки ден по нещо се открива. Площад Еминьоню беше открит преди малко, това е пространството след моста Галата. Лодките с балък екмека засега стоят, но пък има нови пристанища и автобусни спирки. Когато целият проект бъде завършен ще бъде обновено цялото пространство чак до моста на метрото.

За ходещите за лалетата, между 10ти и 12ти април - транспортът ще е безплатен, но се очакват огромни навалици от религиозни туристи от арабските страни и Турция.

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 14:48 от Шебек

# 274
  • Варна и...духом на Босфора
Мама на Ема
От къде ще тръгне аверката ти,?
Отправна точка дай.
Повече с кораби,повече с рейс,лалета шопинг ли,дворци ли.

Лежерно-
Корабче до Юскюдар
Варианти
- Бейлербей,къща от Листопад/ отвън/- след туй автобус - Женската джамия- Кадъкьой- Бик- Пазар - шопинг-връщсне към Европа с вапурчик
- Лежерно - кораблик - до Юскюдар
Юскюдар- Анадолу Каваъ-_ слизане около Кючуксю- разглеждане- рахат локум и кааве на Учителското/ снимки към мост си Румели Хисар/
Връщане може с автобус - слизане към имението на Корхан- най- гледаният сериал- май и в Бг - YallıÇapkını- Златно момче,после връщане с автобус до Юскюдар,или качване към Кузгунджук, разглеждане на квартала.

Има още много варианти,и посока Гьозтепе,и Баъдат,музея на Баръш Манчо,
Може и от Кабаташ- Бостанджъ- вапурчика-.
След туй Бъдат,шопинг,Гьозтепе,лаленца- Кадъкьой.
Оттам корабче до Юскюдар,или рейс,или да отиде вече нагоре към кула Чамлъджа и фонтаните

# 275
Мама на Ема
От къде ще тръгне аверката ти,?
Отправна точка дай.
Повече с кораби,повече с рейс,лалета шопинг ли,дворци ли.

Лежерно-
Корабче до Юскюдар
Варианти
- Бейлербей,къща от Листопад/ отвън/- след туй автобус - Женската джамия- Кадъкьой- Бик- Пазар - шопинг-връщсне към Европа с вапурчик
- Лежерно - кораблик - до Юскюдар
Юскюдар- Анадолу Каваъ-_ слизане около Кючуксю- разглеждане- рахат локум и кааве на Учителското/ снимки към мост си Румели Хисар/
Връщане може с автобус - слизане към имението на Корхан- най- гледаният сериал- май и в Бг - YallıÇapkını- Златно момче,после връщане с автобус до Юскюдар,или качване към Кузгунджук, разглеждане на квартала.

Има още много варианти,и посока Гьозтепе,и Баъдат,музея на Баръш Манчо,
Може и от Кабаташ- Бостанджъ- вапурчика-.
След туй Бъдат,шопинг,Гьозтепе,лаленца- Кадъкьой.
Оттам корабче до Юскюдар,или рейс,или да отиде вече нагоре към кула Чамлъджа и фонтаните

Ще тръгне от Еминьоню . Ще съм благодарна да ме ориентираш . Чамладжъ, бика, Мода и някой МОЛ примерно.
Казах й за кафе Емилия иска и него.

# 276
  • София
За ходещите за лалетата, между 10ти и 12ти април - транспортът ще е безплатен, но се очакват огромни навалици от религиозни туристи от арабските страни и Турция.
Съвсем скоро някой спомена, че нашите безименни Истанбул карти, освен от отстъпки, са лишени и от тази привилегия. Wink Защото картата пак трябва да се чекира, за да се отвори турникета на метрото или трамвая, просто не взимат пари от нея. Но може би при автобусите ще може да се качва от всички врати.

# 277
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те

Трансферен център Кабаташ също бе открит най-накрая, след почти 10 години строителство. Това е "Чайката" която чакахме, но в крайна сметка е реализиран друг проект. Под и около площада трябва да има библиотека, изложбена площ, магазини, заведения и зелени зони.

Танче, не знаех за тези новости, благодаря че сподели. Но основната ми мисъл беше, че ще е пълна лудница и всеки ще тръгне нанякъде, така че да се има предвид при правенето на планове. Вярно има транспорт, но и местните са си сериозно число.

# 278
  • До сърцето...
Момичета, а като се активира eSIM на AirAlo, как се контролира използването на мобилния трафик?
Трябва ли да се подключа към турски телеком, например Тюрксел?

# 279
  • София
Момичета...и още нещо, с бебе съм в количка, наистна ли фатих е стръмен? Хотелът ни е там до Кадирга парк. Зле ли ще е с количка? Бейоглу или шишли по-добре ли ще е? Или фатих, но по-близо до корабчетата горе при спирката на метрото зелената линия до ататюрк бридж?

# 280
  • Варна
Здравейте пак, инсталирах приложението hgs на телефона, но иска vkn nomer. Какво да пиша в това поле?
Мисля, че беше номера на личната карта или друг личен документ.

# 281
  • София
Мисля, че беше номера на личната карта или друг личен документ.
Предполагам и аз номер на паспорта на шофьора, който е и собственик на автомобила!?!

# 282
  • Sofia
Момичета...и още нещо, с бебе съм в количка, наистна ли фатих е стръмен? Хотелът ни е там до Кадирга парк. Зле ли ще е с количка? Бейоглу или шишли по-добре ли ще е? Или фатих, но по-близо до корабчетата горе при спирката на метрото зелената линия до ататюрк бридж?

Да, стръмно е около въпросния парк, при моста също, а в Бейоглу съвсем. За Шишли не мога да кажа.
За да сте на равно, гледайте хотели, близо до брега или по трамвайната линия на Т1 във Фатих.
*В района на Сиркеджи също няма денивелация сериозна.

# 283
  • Варна
Аз съм виждала една съвсем малка част от Шишли и тази част също има стръмни улици и от там трябва с градски транспорт да се стигне до "центъра".
До сега не съм виждала майка с количка в него като съм се придвижвала, но пък ми е правило голямо впечатление как шофьорът на автобуса и всички останали хора подхождат с изключително внимание и търпение към възрастни и трудно подвижни хора.
Станах веднъж свидетел и много ме впечатли.
Дали са си такива, с грижа към възрастните хора или е било еднократно, не знам.
Все пак, аз ако съм с количка, не знам дали бих се навила....

# 284
Е, те и хората в Истанбул гледат бебета и бутат колички Laughing Просто гледайте наистина около трамвайната някъде, както каза Сиенчето и ще сте ОК. Ако ще ходите до Таксим и Истиклял - имайте предвид да го започнете отгоре надолу - от Таксим надолу към Галата, а не обратно. В Балат също има сериозни денивелации, но там вътре в квартала едва ли ще се разхождате чак.

Общи условия

Активация на акаунт