🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 64]

• 45 636
  • 772
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Момичета, а като се активира eSIM на AirAlo, как се контролира използването на мобилния трафик?
Трябва ли да се подключа към турски телеком, например Тюрксел?
Не съм момиче, ама като нито едно момиче не отговаря все пак да се опитам да Ви бъда полезен.
Ако все още нямате профил се регистрирате в приложението. Ако искате можете да използвате реферален код при регистрацията и приложението ще ви даде отстъпка при първата покупка
Ето примерен реферален код за регистрация: ROSEN2560
Инсталирате сим картата, след като сте закупили пакет.
Като влезете в Турция забранявате роуминга на първата карта  , поставяте мобилните данни по подразбиране да са за Втората карта (е-сим картата) и избирате мобилен оператор Turk Telekom (Avea). Това е операторът, който обслужва АирАло на турска територия. Това е всичко, което трябва да направите.

# 286
  • На черешата
И аз отново имам въпрос. Мисля, където е възможно, да купя билети от тук (от официалния сайт на съответното място -напр. Долмабахче, Йеребаран и т.н). Има ли значение за таксите с каква карта ще платя? Или да си ползвам Револют и да ми е мирна главата ? А цените дали са същите и на място?

# 287
  • София
Чакам AIR-чето аз, да докладва къде беше и какво си купи??? Трябва да се е върнала вече..

# 288
Няма отношение към въпроса с бебешка количка по баир Simple Smile, но съм много впечатлена от любовта на турците към бебета и деца.
В най- голямата навалица в метрото, в час пик, майки с колички бяха обгрижвани от всички пътници.
Тъй като нямаше никаква , ама никаква възможност да стигнат до някаква седалка, всички им помагаха  да успокояват изнервените от жегата бебета, даваха им вода или ги забавляваха по някакъв начин, за да не плачат.
Признавам си, че само аз гледах раздразнено както се полага по нашите ширини. Simple Smile и се чудех къде са тръгнали по това време. Simple Smile

И на път за Принцовите острови пак целият кораб пееше и приспивапе едно бебе. Simple Smile

Изобщо и изнервени , крещящи майки там няма да видиш и децата  са сякаш по- възпитани от нашите.

# 289
  • София
Ние бяхме отседнали до гара Сиркеджи и беше много удобно, нямаше никаква денивелация. С дете в количка бих се замислила да се разхождам не в час пик и уикенд. Толкова много хора имаше по тротоарите около трамвайната линия към Света София, че буквално тълпите ни влачеха напред. Аз лично доста се притеснявах да не изпусна ръката на детето, защото много често тълпите ни избутваха и бяхме и на улицата, като едва успявахме да се приберем като минаваше Т1 мисля. След това ни посещение, съм се чудила как се оправят майките там. Лично аз малки деца видях играещи в парковете.

# 290
  • До сърцето...
Не съм момиче, ама като нито едно момиче не отговаря все пак да се опитам да Ви бъда полезен.
Скрит текст:
Ако все още нямате профил се регистрирате в приложението. Ако искате можете да използвате реферален код при регистрацията и приложението ще ви даде отстъпка при първата покупка
Ето примерен реферален код за регистрация: ROSEN2560
Инсталирате сим картата, след като сте закупили пакет.
Като влезете в Турция забранявате роуминга на първата карта  , поставяте мобилните данни по подразбиране да са за Втората карта (е-сим картата) и избирате мобилен оператор Turk Telekom (Avea). Това е операторът, който обслужва АирАло на турска територия. Това е всичко, което трябва да направите.
Много благодаря, момче Mr. Green

Регистрирах се и си взех вече карта, но не можех да намеря за турския оператор.
Хиляди благодарности Wine GlassFlowers Four Leaf Clover

# 291
Здравейте, пиша с молба за ориентир горе-долу колко турски лири да си "има" човек за ден - за "джобни" Ето детайли: за първи път ще сме на екскурзия в Истанбул и Одрин. 4 дни - 3 нощувки, с агенция сме, спането и закуските, както и каквото ще посетим, са платени. Т.е. обяд, вечеря, някакви джобни и за сувенири/подаръци.

# 292
  • Варна
Здравейте, поздравления за прекрасната тема, има мнооого полезна информация. Предстои ми трето пътуване до Истанбул, първите 2 бяха с ТА, сега решихме да отидем с кола, запазихме апартамент в The Y Istanbul suites, в близост до Таксим, пише, че има подземен паркинг, някой има ли впечатления от мястото, притеснява ме как ще стигнем до хотела. За програма ми е доста объркано и тепърва ще правя програма, иска ми се да е лежерно, да се загубим и усетим града. За 4 дни ми се въртят Таксим, Истиклял, Египетския пазар, парк Емирган, разходка из Азиатската част, тези палачинки ме впечатлиха, евентуално Принцови острови, музеят на Рахми Коч, някой малък дворец, Йеребатан. Периода е 3-7 април, ще има ли лалета, в работен ден ли да посетим Емирган. Приемам насоки всякакви.

# 293
  • София
Ние бяхме отседнали до гара Сиркеджи и беше много удобно, нямаше никаква денивелация. С дете в количка бих се замислила да се разхождам не в час пик и уикенд. Толкова много хора имаше по тротоарите около трамвайната линия към Света София, че буквално тълпите ни влачеха напред. Аз лично доста се притеснявах да не изпусна ръката на детето, защото много често тълпите ни избутваха и бяхме и на улицата, като едва успявахме да се приберем като минаваше Т1 мисля. След това ни посещение, съм се чудила как се оправят майките там. Лично аз малки деца видях играещи в парковете.
Благодаря TEREZA83, би ли споделила кой месец е това, в началото на април, може ли да бъде така?

# 294
Чакам с нетърпение цъфтежа на лалетата! Колкото и да е лудница на всякъде, обичаме да се разхождаме с децата в парка Емиргян, прекарваме почти цял ден там. Някой има ли идея как върви растежа/цъфтежа на лалетата? Следя парка в Инстаграм, но за сега няма много информация/снимки.

# 295
  • Димитровград
На онлайн камерата не се виждат още.
https://istanbuluseyret.ibb.gov.tr/emirgan-2/

# 296
  • София
Благодаря TEREZA83, би ли споделила кой месец е това, в началото на април, може ли да бъде така?
Ние бяхме за лалетата миналата година - 7-8 април

# 297
  • София
Какъв дъжд се лее! Simple Smile И тъй като улучих точно смрачаването, се оказа, че там е по-тъмно отколкото в София. Simple Smile А може и заради дъжда да е така.

# 298
  • София
Предстои ни самостоятелно семейно пътуване до Истанбул. Може ли да ни посъветвате какво да комбинираме с парка на лалетата? Хотелът ни е близо да джамия Султан Ахмед. Мислех си да вземем корабче по Босфора, то дали спира близо до лалетата? За бавно подвижен човек се притеснявам дали се върви много пеш от корабчето до парка? Има ли още нещо интересно по този маршрут?

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 08:03 от НикиK

# 299
  • София
Здрасти, предполагам става въпрос за парк Ермиган. Ние стигнахме до него с корабче. От спирката до входа на парка се върви покрай морето, но влизането и самото разглеждане на парка от този вход е стръмничко. От другата страна имаше паркинг във високото и не знам дали от там няма да е по-удобно за по-трудно подвижен човек. Също така на връщане към вашия хотел също е изкачване и може би с транспорт ще е по-добре. Парка може да се съчетае според мен с Египетския пазар, Ортакьой, Долмабахче или парк Гюлхане

Общи условия

Активация на акаунт