🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 64]

• 45 489
  • 772
  •   1
Отговори
# 675
  • на Мелмак
Жаки, ние бяхме преди две-три седмици в Одрин, там ми се видя по-скъпо от Истанбул. Но явно вие сте на място ВИП. Поне порциите са били ако не големи, то нормални, па макар и скъпи. Иди в някой мол, па се нахрани как си трябва, там и цените са нормални и порциите големи.

# 676
  • Пловдив
Преминавайки границата на дете с двамата родители освен задгранични паспорти, необходим ли е акт за раждане на детето ?
Благодаря.

Вземете копие на акта. Преди две седмици ми искаха, което ме учуди, защото сме влизали не веднъж с деца в Турция и никога не са ни искали. Предполагам, че ако не носех пак щяха да ни пуснат, вероятно имат достъп до такава информация, но така стана по-бързо.

# 677
Преминавайки границата на дете с двамата родители освен задгранични паспорти, необходим ли е акт за раждане на детето ?
Благодаря.

Вземете копие на акта. Преди две седмици ми искаха, което ме учуди, защото сме влизали не веднъж с деца в Турция и никога не са ни искали. Предполагам, че ако не носех пак щяха да ни пуснат, вероятно имат достъп до такава информация, но така стана по-бързо.
Изключително странно, преминавала съм границата с детето  +баща му и - баща му😀 никога не са ни искали акта за раждане...то там няма снимка. На практика всяко момче , в  горе -долу стандартни размери за годината на раждане би могло да е детето😁

# 678
  • Бургас / UK
Тази "истерия" със срока на паспортите се дължи на ТА. Не знам защо изискват от хората да имат 6- месечен срок до изтичане, за да пътуват, при положение , че екскурзиите са по няколко дена...Аз съм пътувала с паспорт изтичащ след няколко дена и не са ме върнали . Единствено на границата ми напомниха , че скоро изтича и ще трябва да си го подновя.Естествено всеки се съобразява и с престоя си и срока на паспорта.Едва ли някой ще стои в Турция 10 дена, ако паспорта му изтича след 5... Ако може , който прави темите да сложи тази информация на 1-ва страница, за да знаят хората , а не постоянно да се чудят ... Благодаря 😊
Танче, май и днес ще ви вали ☺ Много хубави снимки качвате въпреки лошото време . Хубав да ви е деня !!!

# 679
  • Пловдив
Благодаря.

Изключително странно, преминавала съм границата с детето  +баща му и - баща му😀 никога не са ни искали акта за раждане...то там няма снимка. На практика всяко момче , в  горе -долу стандартни размери за годината на раждане би могло да е детето😁
Идеята на акта за раждане е да видят дали ние сме му родители. Със съпругът ми сме с различни фамилии и може би затова.

# 680
искам да попитам къде да намеря дрехи и обувки реплики . Знам че на капалъ чарши има но къде така да кажем хората пазаруват за да зареждат тук в България . Искам да си купя на мен

# 681
Дами и инкогнито господа кът мен привет ,мина не мина времето излете и хоп дойде време за ново ходене да вода булката тоз път да види Принцовите острови раззеленени и цветни Simple Smile , но тук ще искам допитване до Вас.Искам да ми предложите ХОТЕЛ С ПАРКИНГ!!!!в който сте били или ваши близки са били и е Ок,това ми е основното искане. Като райони досега сме били винаги в Лалели,но паркинга на хотела последния път ни изненадаха и вече е строеж,така че 3г. и 6 ходения вече са в миналото за този хотел,така че трябва да се търси нов. Лошото в цялата работа е, че масово обявяват хотелите, че имат паркинг и се оказват 2-3 места отпред който са вечно заети и няма къде да се спре и те пренасочват на най-близкия платен до хотела където е гмеч и няма места и се спира един до/пред/зад/над друг и така(в краен случай и това е вариант,но търсим хотел с паркинг който си е към него).Като места/квартали/райони-около старата част-Лалели,Фатих,Еминьоню или просто да има удобен транспорт и да се стига до тази част. Да вметна, че ще пътуваме с коли до там и след това 3 дена с градският им транспорт(в това число и корабчетата),така че може да предлагате където сте били,пък аз ще си ги разглеждам и преценям кой ми е удобен,по евтин и по готЕн.
       Като намеря хотела пак ще питам,но за програмата Simple Smile

# 682
Момичета, къде проверявате за турски аналог на български лекарства? Преди имаше закован в темата списък някакъв, сега не го намирам...

# 683
  • Бургас
За хотел предлагам Титаник в Бакъркьой. Подземен паркинг на хотела. Пристигаш и даваш ключа на валето и той си я кара, а после ти докарва пред входа на хотела. Не се плаща допълнително. На съседната улица има спирка на за обществен транспорт. За хотела е "залепен" мол. През улицата още един мол, който предлагат уникална закуска по турски. Всичко на пешеходно разстояние. Не резервираме със закуска.

Капасити се вижда до хотела и другия е Карусел. С червено отбелязах спирката.

# 684
  • Варна - Черна гора
Момичета, къде проверявате за турски аналог на български лекарства? Преди имаше закован в темата списък някакъв, сега не го намирам...
В този сайт https://www.ilacabak.com/, като първо от сайта на FRAMAR копирам активното вещество. Поставям го в търсачката на ilacabak и така излизат аналозите ✌

# 685
  • Бургас
А дали има обобщен така хубаво сайт за препарати за градината. Например НАСА, Раундъп, Нуреле и т.н. инсектициди, хербициди, фунгициди и т.н.

# 686
  • София
Привет от София! Simple Smile Познаха прогнозата. От сутринта валеше. Хубаво, че не беше много силно и си пренесохме багажа до паркинга без чадъри. Обаче след това какво се изля... До Одрин не спря! Високите сгради в новите квартали на Истанбул около магистралата се криеха в облаците. Simple Smile

Продължавам да се чудя какво става с нашите документи. Вече писах, че на влизане ни накараха да ходим в сграда D3, където служителката се учуди защо ни пращат там. На връщане ни погледнаха документите и тъкмо да ни ги дадат, за да си ходим и пак видяха нещо. Обади се по телефона на някой, обсъдиха нещо и ни пуснаха. Simple Smile Но доста си поприказваха. Simple Smile За съжаление пак не разбрахме за какво става въпрос. Почти съм сигурна, че двете случки са свързани, но не знам каква е причината. Единственото, което се сещам е, че при предишното ходене влязохме през Капитан Андреево, а си тръгнахме през Ипсала. Може в базата данни на Капъкуле да ни няма като напуснали страната. Simple Smile

Вече са ти дали линк, но и аз да се изкажа. Joy Когато ми трябва, отварям първа страница на "На пазар в Одрин". Има линкове, обяснения.

# 687
  • Милано

Ааа, интересно на л. к. защо дават бележка като на паспорта вече не ми удрят печат.
Даже ми липсва 😂 - скоро го сменях и на новия нямам.

Откакто въведоха, че може да се минава и с лична карта, минаваме само така (на ММ му изтече паспорта и засега отказва да си извади нов) и никога не са ни давали бележки!
Сега като минавахме с детето, в нейния паспорт сложиха печат на влизане!
Странно ми е това нововъведение със слизането от колите на всички пътници и гледането в камерата на влизане в Турция....
Децата не влизат ли и те с лична карта?

Моето е малко и няма все още лична карта!
 Но пък паспорта ѝ изтича края на май месец и ММ звъня специално във Външно, за да пита дали за Турция трябва да има 6-месечна давност на паспорта, както за много други държави. Отговориха му, че няма проблем и няма такова изискване!
Споделям само, ако някой е изправен пред този казус!
Нашето е бебче,на тук в Италия му изкарахме лична карта,беше още на шест дни.

# 688
Нова линия на YHT (Yüksek hızlı tren - Високоскоростен влак)
ИСТАНБУЛ-СИВАС - от 4 май 2024

със спирки в Пендик, Арифийе, Ескишехир, Анкара, Къръккале, Йозгат

Всеки ден:
Истанбул-Сивас 8.40-15.58 ч.
Сивас-Истанбул 13.00-20.08 ч.

С прекачане има и други часове.
Цена 905 TL

p.s. пътувал съм с този влак Истанбул-Коня-Истанбул, мога да кажа, че е доста комфортно. И 700 км ги взима за 4 часа

# 689
Здравейте! Обмисляме да посетим концерт в Life Park Istanbul. Дали някои е ходил там и можете ли да ни препоръчате подходящо място за нощувка(ако е възможно да не е много отдалечено)?

Общи условия

Активация на акаунт