Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №25

• 41 854
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Merry,не съм ги купила от нея,написа рецепта само....Ама не спря да хейти предишните доктори и да се хвали....Е*ала съм я...Сложих само 1 Полижинакс и някак ме дразни(аз и с мойте алергии към лекарства). Преди години един лекар ми беше изписал Залаин-той е само 1 глобула и нищо ми нямаше от него. Ще си купя пак такова😀😀😀. Овца....Кво ми изписваш глобули със хиляда съставки?!-че пусни микробиология,че виж кво е.....

# 91
  • Бургас
Момичета, някой има ли опит с песари Арилин 1000. Изписаха ми Флажил, но няма в аптеките. За Арилин пише два дни се слага. А доктора каза, то е същото 10 дни...Не знам какво да правя. Реално нямам оплаквания, 5 месеца след операция съм, при прегледа видя течение...

Арилин ми изписаха преди абразиото, мисля, че 2 или 3 вечери трябваше да сложа за дезинфекция.

# 92
Момичета, някой има ли опит с песари Арилин 1000. Изписаха ми Флажил, но няма в аптеките. За Арилин пише два дни се слага. А доктора каза, то е същото 10 дни...Не знам какво да правя. Реално нямам оплаквания, 5 месеца след операция съм, при прегледа видя течение...
Преди много години ми ги предписа гинеколога ми. Много са ефикасни! И-да, ползват се само два дни.

# 93
Да се запиша в новата тема. Последните месеци май са добре нещата. Цикълът е редовен. Последно ми прескочи през октомври. Скоро не е лошо да посетя лекарката ми, от лятото не съм ходила.

# 94
Аз пак да питам😀, цитонамазката не е достатъчно информативно изследване,относно какво е състоянието на микрофлората,така ли? Тоест,дори и с добра цитонамазка,пак може да се нуждаеш от лечение?🤔 Искам да кажа,не излиза ли в цитото наличие на гъбички и тн,за да слагаш глобули? И защо ако лекар ти каже,че имаш течение,а ти не си забелязал такова,не ти пуска изследване,за да се види какъв е проблема?

# 95
Пи принцип не е.Рядко съм виждала в цито да пише гъбички.Аз не бих слагала лекарство без МБ.Пр.при мен е имало повече секрет и са ми казвали гъби или друго.Но МБ е излизала чиста/проверена на друго място също/.И един познат микробиолог ми беше казал ,че самите ми лактобацили имали по-различна форма. Идобре,че не слагах нищо,че щеше да ми отиде флората.Има аеробни и анаеробни бактерии,гарднерела,други уреа,микоплазма..Не бих се лекувала без читава МБ.
А на въпроса защо-защото не е читав.

# 96
Цитонамазката не показва микробиология. Това е изледване за хващане в ранна фаза за изменения за онкологични заболявания на маточната шийка!

# 97
Благодаря ви много ❤️

# 98
Зависи от патолога.Някои гледат за гъбички, не знам колко е достоверно.Преди ходех при онкогинеколог и там винаги отбелязваха ако има гъбички.
Също имам засилено цервикално отделяне на секрет, винаги е било така.Някои лекари искат МБ, защото им е странно като го видят.
Мин. седмица бях на гинко и поисках профилактично МБ.Лекарят каза:”да, има доста засилен секрет,но не е необичаен като изглед”.Чиста е МБ, днес излезе.
Така че ако човек се познава знае кога има проблем.При мен напоследък течението е особено, затова поисках, но явно е хормонално видоизменено- обилно, понякога с парченца, понякога доста слузесто( повече от обикновено).Отдавам го на хормони.Иначе преди ову се засилва, става като белтък на яйце(при мен невинаги е прозрачно).След ову става воднисто и накрая кремообразно и флуидно.Като исках да забременявам бях го изучила на 100%.Това пишеше и в инфото за промяната в цервикалната слуз във фазите на цикъла.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 16:13 от ДХ3

# 99
  • Бургас
И при мен се случва нещо подобно, също го отдавам на хормоналните промени.

# 100
Дано по бързо ти спре цикъла, за да изсъхнат миомите!
Затова ми изписаха Зафрила за 3 месеца, за да ми спре цикълът поне за известно време, че да живна малко. А и да се натрупа допълнително прогестерон, защото този от спиралата не ми е достатъчен.
Зафрилата какво е, прогестерон ли? Гледам пие се непрекъснато, не като примолута десет дни и после отпадно кървене! При мен вече е 8 ден, почти е спряло, но при забърсване има още розово. Не знам какво да правя, освен във вторник на АГ.
Има ли някой който след прием на примолут да кърви повече от 7 дни?
Вече почвам да си мисля за кофти неща! Sad
Фрегата и тя не писа кйкво стана, мисля я!

# 101
При мен също има фази секретът, горе-долу както го е описала ДХ3.

# 102
Здравейте,
Резултата е добър. Само това ми казаха по телефона от болницата  . Във вторник отивам за епикриза и среща с доктора. Теч нямам от 27.02 . Сега го мисля , след толкова опити да спрем кървенето …  кога да го очаквам. Ще дойде ли изобщо … Записвам си въпросите , защото обикновено като отида при доктора половината ги забравям 😁

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 19:45 от Fregata

# 103
Браво, Фрегата! Много се радвам. И аз бих отишла на кюертаж, но не искам да ме бъркат бургаските смотаняци!
Искам да ми махнат матката в Плевен и да се приключи!

# 104
mimi, Зафрила е с прогестерон, но 2 мг, а Дюфастонът е 10 мг, затова сигурно е по схема, а не без прекъсване. Засега пия Зафрила вече 11 дни, не ми е дошло, дано така да е през следващите 3 месеца. Но, ако нямах спирала, нямаше да ми е достатъчен хормонът вероятно. Дюфастон или Утрогестан като пиех ми цапаше постоянно, ежедневно. Зафрилата я понасям горе-долу. Поносими са й страничните ефекти, но пак не ми е спокойно, като пия хормон. Изобщо не е безобидно.

Общи условия

Активация на акаунт