Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №25

• 41 863
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Аз нямах голям избор  след 28 дни кървене, част от които обилно.Започнах си желязото .Ти не се притеснявай, всичко ще бъде наред. Сестра ми преди 2 год. Си махна матката с отворена операция. Няма проблеми .   
quote author=mimi.7299 link=topic=1632643.msg47695640#msg47695640 date=1709484028]
Браво, Фрегата! Много се радвам. И аз бих отишла на кюертаж, но не искам да ме бъркат бургаските смотаняци!
Искам да ми махнат матката в Плевен и да се приключи!
[/quote]

# 106
Аз от операцията не се притеснявам. Ще я махам с ДаВинчито. Страх ме е да няма нещо лошо и от това да върви това неприятно мацане! А имам още 3 месеца до тогава. Дано ги избугам без проблем. Мен дори хемоглобина не ми пада, толкова е оскъдно кървенето...пуснах кръвни 150 беше при норма 160. Явно трябва да се укпокоя и да изчакам спокойно операцията!

# 107
  • Бургас
И от витамин С ли не се повлиява?

# 108
Ми то почти нищо няма...превръзката цял ден е чиста! При забърсване леко розово, това е!

# 109
Едно след друго, едно след друго, направо взе да ми писва. Сега пък екстрасистоли, от 5 дни насам. Имах стресов период, но досега не ми беше реагирало с това сърцето, учестен пулс и това е. А сега буквално по 100 пъти на час прескача. Бях на лекар снощи, прави кардиограма, ехограф - нищо притеснително в самото сърце. На кардиограмата нямаше запис на прескачането, но остави апарата включен 5 минути и видя едно прескачане, каза, че вярно си ги усещам, защото му казах, като прескочи. Предписа ми конска доза магнерот - 2х2 по 500, като аз и досега бях на 2х1. Преди да напише рецептата каза, че ще ми даде магнезий и калий, пък аз калий не виждам в магнерота, а я погледнах чак в аптеката. От толкова магнезий, през нощта се събудих с усещането, че пулсът ми направо спира и една тежест в сърцето, викам - е това е, умрях. Е, не бях умряла, ама като умряла се довлачих до банята, то краката не можех да си движа. Какво е това чудо. Вие имате ли екстрасистоли или както там се наричат тези прескачания? Как ги борите, ще минат ли? Да взимам ли сега калий, след като го няма в рецептата, може ли да навреди...

# 110
Ми то почти нищо няма...превръзката цял ден е чиста! При забърсване леко розово, това е!

Полип?

# 111

Полип?
Не, гледа ме на ехо между 1-4 ден, няма полип! Няма кисти на яйчниците, миомата е от 2019 г. - 2,5 см. Но може и тя да прави тези мацондреници! Но най вероятно нисък прогестерон. Тя ми пресложи да попия 3-4  месеца по схема, от 16 до 25 ден, спираш, след три дни ти идва. Но аз отказах и сгреших! Най добе ми е като пия примолут, няма подуване, няма болка в гърите, няма вълчи глад!

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 21:07 от mimi.7299

# 112
мартеа
аз имах такъв период
Успокой се, не мисли за тялото си и какво се случва. Взимай си мента, глог, валериан. Валидол под езика също помага. Чайове - маточина, мента. Не ти препоръчвам бетаблокери.
Пусни си едни изследвания на магнезий, натрий, калий и хлориди.

# 113
Мартеа, аз съм с подобни усещания. Пулс 130-140. Пратиха ме на щитовидна - нищо! На 06.03. Ссъм на кардиолог.

# 114
Предписа ми конска доза магнерот - 2х2 по 500, като аз и досега бях на 2х1.
Това в никакъв случай не е конска доза,дори е недостатъчно.Една таблетка съдържа 32,8 mg чист магнезий,а са нужни поне 300-400  дневно.
Редактирам се-намерих тази информация
"Хлорид - универсална форма с добра усвояемост; ползва се при Mg дефицит, киселини и запек;
L-треонат - единствената форма на Mg, която преодолява кръвно-мозъчната бариера. Добър е за мозъка. Пие се превантивно срещу старчески изменения - загуба на памет, деменция и др.;
Таурат - за регулиране на кръвната захар и кръвното налягане;
Ацетил-таурат - за борене на стреса; за справяне с депресия, тревожност, раздразнителност, тежък ПМС, главоболие и др."

Оротата е подходящ за проблема,просто е недостатъчен.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 07:12 от dt

# 115
  • Бургас

Полип?

При мен също го имаше понякога без да тече навън, около овулация , понякога протичаше, когато имах полипа.Може би е нещо от лигавицата, а не от матката .Rolling Eyes

# 116
Галдучо, може, това непрестанно стоене в цикъл докарва гъбички, бактериални вагинози и лигавицата става къслива и може да кърви!

# 117
Мартеа, наскоро ортопеда ми сподели, че заради сърдечни проблеми пие по 5 таблетки Магнерот на ден 😎
За калия - ако имаш възможност да се свържеш с лекаря да го попиташ 🤔

# 118
  • Sofia
Мими, при теб кое прави наложителна хистеректомията?
Извинявай ако е писано назад.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 11:34 от Karen

# 119
Мими, при теб кое прави наложителна хистеректомията?
Извинявай ако е писано назад.
Свлечена матка, шийката е навън. Нямам изпускане заради стегнатите тазови мускули от колелото. Но имам смачкан и изместен пикочен мехур. Дърпа и дебелото черво и е невъзможно да остане така!

Общи условия

Активация на акаунт