Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №25

• 42 219
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Мими дано не чакаш още 3месеца и за самата операция. Разрезите и белезите мен въобще не ме притесняват. Важно е да се възстановиш успешно и да нямаш проблеми. В края на месеца влизам за операция на гърдата. Трябваше да е др седмица, но ми я отложиха . Някой опериран? Как е възстановяването, боли ли , проблеми после . Чудя се за месна упойка ? Естествено най ме притеснява хистологията. Ориентирала съм се към д-р Ваня Балева - отзиви ако имате?

# 211
Мими дано не чакаш още 3месеца и за самата операция. Разрезите и белезите мен въобще не ме притесняват. Важно е да се възстановиш успешно и да нямаш проблеми. В края на месеца влизам за операция на гърдата. Трябваше да е др седмица, но ми я отложиха . Някой опериран? Как е възстановяването, боли ли , проблеми после . Чудя се за месна упойка ? Естествено най ме притеснява хистологията. Ориентирала съм се към д-р Ваня Балева - отзиви ако имате?
Една Такава и още три месеца да чакам ако няма други проблеми освен смъкването не ме притеснява. Не бързам да остана без матка! Blush

# 212
Да, може лапароскопски, може и с малък разрез при отворена операция. Всичко е индивидуално.

# 213
  • Пловдив
Здравейте,мили момичета!
Януари месец писах за проблем с цикъла ми(неспиращ).На 47 г съм.3 пъти от тогава бях на АГ.Няма полипи,миоми,кисти.
Първо ми изписаха Дицинон,уж спря ,но ми зацапваше на моменти.Та следващата стъпка беше да пия Прималут нор за 10 дни 2×1.След него  всичко е наред,но ми го изписа за следващите 6 месеца от 16 ден до 25 ден на цикъла.
Страх ме е да го пия,защото имам семейна обремененост от рак на гърдата.Има ли някакви билки или добавки,които мога да пия ?

# 214
Та следващата стъпка беше да пия Прималут нор за 10 дни 2×1.След него  всичко е наред,но ми го изписа за следващите 6 месеца от 16 ден до 25 ден на цикъла.
Страх ме е да го пия,защото имам семейна обремененост от рак на гърдата.Има ли някакви билки или добавки,които мога да пия ?
Пий спокойно Примолут-нор. В правилна дозировка и за адекватен период ти е изписан. Не се притеснявай.

# 215
Здравейте,мили момичета!
Януари месец писах за проблем с цикъла ми(неспиращ).На 47 г съм.3 пъти от тогава бях на АГ.Няма полипи,миоми,кисти.
Първо ми изписаха Дицинон,уж спря ,но ми зацапваше на моменти.Та следващата стъпка беше да пия Прималут нор за 10 дни 2×1.След него  всичко е наред,но ми го изписа за следващите 6 месеца от 16 ден до 25 ден на цикъла.
И аз така го пих преди година по схема от 16 до 25 ден. Бях се родила, нито ПМС, нито закъснения, неспираници и пр. Че даже и кила свалих. Все пак има хора пият противозачатъчни с години и нищо им няма...!

# 216
  • Пловдив
Благодаря ви!
Мими,Една такава-успешни операции ви желая от сърце!
Бъдете здрави,момичета!

# 217
Аз мисля, че това трябва да го обсъдиш с мамолога.

# 218
Аз имам операция на гърдата, правена е с пълна упойка, бучката беше дълбоко, а съм с голям бюст и лекарката искаше да има време да търси и да шие.Имам доста вътрешни шевове.
Та, всичко мина много леко, има дрен за 1-2 дни.Белегът ми е голям и видим, но вече
свикнах.После 2м носех стегнат спортен сутиен.Никакъв спорт не ми дадоха:
Оттогава де следя на 6м.

# 219
  • Пловдив
Здравейте.След 2 месеца ще навърша 45г.На 26 февруари ми дойде цикъла,беше малко странен този месец,гърдите друг път като ми дойде цикъла спират да ме болят,сега си продължиха.Първоя ден беше розово зацапване,после уж дойде ,но слабо,трети,четвърти и пети ден беше нормално,след това кафеникаво,но това кафеникаво няма край.Тъкмо на 11 ден поспря и от обед пак тъмно кафяво и няма спиране.Днес ми е 17 ден,а от вчера даже пак се засили и стана червено.В понеделник бях на лекар,имам задържан фоликул,но и друг път съм имала ,а не съм кървяла .Направо каза кюретаж.Отидох вчера на друг лекар,изписа ми противозачатъчни Лингинет 20 за месец и ъй като бях започнала рутаскурбин ми каза да си го продължа.Снощи направо червено си протече силно.Днес като се пораздвижа пак се позасилва,а пия за втори ден рутаскорбин и днес започнах и линдинета.Отдрлно се притеснявам за страничните ефекти на противозачатъчните .Какво ще ме посъветвате

# 220
Здравейте.След 2 месеца ще навърша 45г.На 26 февруари ми дойде цикъла,беше малко странен този месец,гърдите друг път като ми дойде цикъла спират да ме болят,сега си продължиха.Първоя ден беше розово зацапване,после уж дойде ,но слабо,трети,четвърти и пети ден беше нормално,след това кафеникаво,но това кафеникаво няма край.Тъкмо на 11 ден поспря и от обед пак тъмно кафяво и няма спиране.Днес ми е 17 ден,а от вчера даже пак се засили и стана червено.В понеделник бях на лекар,имам задържан фоликул,но и друг път съм имала ,а не съм кървяла .Направо каза кюретаж.Отидох вчера на друг лекар,изписа ми противозачатъчни Лингинет 20 за месец и ъй като бях започнала рутаскурбин ми каза да си го продължа.Снощи направо червено си протече силно.Днес като се пораздвижа пак се позасилва,а пия за втори ден рутаскорбин и днес започнах и линдинета.Отдрлно се притеснявам за страничните ефекти на противозачатъчните .Какво ще ме посъветвате

Рутаскорбин трябва да се пие повече време- някъде чвтох 4-5 дни преди цикъл, за да може да има ефект.

# 221
Вилиана, нали си била на лекар, следвай лечението, ние не сме по добри от лекари. Ако не помогне ще го мислиш.

# 222
  • Пловдив
Питах най вече дали някой на тази възраст е пил противозачатъчни,дали има някакви негативни послеьици

# 223
Питах най вече дали някой на тази възраст е пил противозачатъчни,дали има някакви негативни послеьици

Аз не съм на тази възраст, но често ми се налага да пия хормонални препарати. Освен някакви странични ефектк по време на пиенето нямам други оплаквания. Все пак няма да ги пиете толкова дълго време. Нали за месец само или аз не разбрах?

# 224
  • Пловдив
Да,само за месец,но чета,че повечето пиете само прогестетонсъдържащи ,а това си е класическо противозачатъчни,макар и с по-слабо дозиран естроген и се притесних.И за колко дни горе -долу ви спира като пиете такива  препарати и кръвоспиращи

Общи условия

Активация на акаунт