Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №25

• 42 089
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Аз пък, понеже заради замайвания, ми изписаха Арлеверт и Бетасерк, от Арлеверта спя като пън, успива ме ужасно. Сутрин пия по 2-3 кафета само за отскок, за да си събера мислите.

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 10:36 от Lemy

# 196
Според мен не причинява дълбок сън, а по-скоро нормален, различен от този след успокоителни или приспивателни.
Аз лично бях доволна и от другите капки на д-р Бах - има за тревожност, за спешна помощ. Може би в някаква такава комбинация би и помогнало.
sharpy, радвам се, че ти помага Simple Smile
Purple Heart
Потвърждавам мнението, че е по-скоро за един нормален сън. Откакто го употребявам, спя нормално, не се будя по 2-3 пъти през нощта и не ми е повърхностен съня. Не е препарат, който да те приспи тип упояващо. По-скоро здравословен сън. Наистина съм много доволна. Заспивам към 23,00 часА /пръскам си към 22,30/ и се събуждам бодра и отпочинала в 6,30.

# 197
Здравейте! Писано е много по въпроса сигурно, но все пак да споделя. На 46 г. съм и от както се помня все някакви проблеми с цикъла си имам Simple Smile.Този месец цикълът ми беше по лек, т.е нямаше ги ужасните съсиреци, но пък продължи да си цапа до 9 ти ден. По препоръка на моя близка взех вит.Ц разтворими 500 мг. и се изчисти следващите три дни, но въпреки че продължавам да си пия витамина, от вчера пак почна розово червеното зацапване. Преди година и половина ми правиха абразио за полип, но тогава зацапването беше доста по тъмно, направо черно. Явно пак няма да ми се размине ходенето на гинеколог, въпреки че ми е писнало вече. Септември месец ми прескочи, следващия месец ми дойде на 46 ден, след това на 36, 30, 28 ... и тъкмо вече се беше нормализирало, сега пак това...ей, няма мира Simple Smile Някой друг с подобен проблем...

# 198
То тука всички сме с такива проблеми, цапаници, кръвоизливи, неспиране на цикъла. Още да ми прескочи не съм имала късмета. Чакам да ми намалее и прескача , а то става по-обилен и на 24-25 дни. Поне не ми дойде по-рано от това , ама още му държи влага Примолута.

# 199
То тука всички сме с такива проблеми, цапаници, кръвоизливи, неспиране на цикъла. Още да ми прескочи не съм имала късмета. Чакам да ми намалее и прескача , а то става по-обилен и на 24-25 дни. Поне не ми дойде по-рано от това , ама още му държи влага Примолута.
И аз чакам тези мигове...! Blush

# 200
Mimi, за кой месец ти е насрочена операцията?
Да ви кажа снощи гледах снимки от лапароскопия. Много страшно изглежда това, че едната дупка, най-голямата, ти е в пъпа. Ако ще махам матката, ще е лапароскопски . Къде ми трябваше да ровя, ама такава съм-искам да се информирам какво предстои евентуално.

# 201
Ама не е в пъпа, а точно под него.

# 202
12 юни съм на преглед, кога ще сложат дата не знам? Simple Smile

# 203
Под пъпа е точно разреза. Няма нищо страшно в самата операция.

# 204
Под пъпа е точно разреза. Няма нищо страшно в самата операция.
Ох, така, така, успокоявайте ме!

# 205
Никой няма и да разбере, че си имала разрези. По- тънък от косъм е. Страничния даже не го виждам къде е.

# 206
  • София
Мими, имам лапароскопска миомектомия. 4 са дупките, нито една не се вижда.

# 207
Така ви харесвам момичета, трябва да ме успокоявате...тая дъртоза не е лесна работа, то белези от шарка, дупки от операции...ужас! 🤣

# 208
Ама цялата матка ли може да се махне лапароскопски?
Мойта докторка ми каза за миомата ми, която беше около 5 см, че няма да може лапароскопски.
Надявам се да не ми се налага.

Цикълът ми прескочи този месец. Дойде ми на 50-тия ден. Касапница - както винаги. Беше ми много странно. Не мога да кажа, че през цялото това време съм имала ПМС, но по-скоро си в едно очакване, защото нали трябва да дойде уж. Определено не се чувстваш  съвсем нормално докато чакаш.

# 209
На мен са ми казвали за една позната на позната, че трябвало лапароскопски да махнат цялата матка, но се е наложило допълнително и да ѝ направят и разрез.

Общи условия

Активация на акаунт