Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №25

• 42 069
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Аз отново да напиша, че не се гледа само хемоглобин, защото той измамно може да е добре, но други неща да са зле.Аз съм с нормален хемоглобин, но с желязо много ниско, под долната граница и феритин на ръба.Така че, гледа се всичко от железния панел. Аз в момента пия желязо, вит Б12 и фолат.Три месеца е препоръката и чак тогава ще пускам нови изследвания.
Мерси, mmm_st. Всичко гледа хематоложката - пусна ми железен панел преди да изпише лекарства. Просто сега при алергията ми пуснаха "извънредни" изследвания и там имаше само хемоглобин. Имам още 15 дни да пия желязо, после 10 дни почивка и след това на контролен  и изследвания.

# 181
Мерси, Параход. Аз съвсем наивно си мислех, че по-бързичко ще се подредят нещата Sad
Да, затова го пиша, за да не се отчайваш. Твоите показатели не са критично ниски и за 3-6 месеца суплементация ще си пушка, но все пак обърни внимание и на долния коментар. Важно е да се следи и феритин, а може и някои други неща.

# 182
Вчера четох една интересна статия за желязото и анемията, от РейПитките:
https://www.optimalhormones.bg/2022/03/06/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0% … k91uVKXRNvSjnAdgI

# 183
  • София
Ще я прочета.
Идвам с въпрос. Нещо говорихте за Инозин. В момента го пия заради вирус - настинка. Дали е възможно от него да ми е дошло по-рано?
Този път 23 дни.

# 184
Рок, да не пиеш инулин?

# 185
  • София
Опа, не е инулин. Значи просто цикълът си прави обичайните номера.

# 186
Влизам специално да благодаря на wa_wa за спрейчето, което препоръча. Вчера го купих и вечерта сефте го използвах. Спах като чук! Днес имам толкова power, че три планини ще повдигна 😋. Жива и здрава да си, момиче ♥️

# 187
  • София
Влизам специално да благодаря на wa_wa за спрейчето, което препоръча. Вчера го купих и вечерта сефте го използвах. Спах като чук!
А какво е спрейчето?

# 188
Това е спрея

# 189
Заинтригува ме този спрей за сън.
Да попитам прекалено дълбок сън ли предизвиква или просто успокоява?
Не питам за себе си. Аз самата винаги съм се будела по няколко пъти на нощ, за да посетя WC-то, така съм откакто се помня. Не забелязвам все още промени в съня.
Питам заради дъщеря ми, която е студентка и е подложена на голям стрес, нервно напрежение заради изпити, работа и т.н. Това й се отразява на нервите и на съня. Невролог й изписа уж някакви леки успокояващи, тя не ги пи, защото от едното й ставаше лошо, в листовката на другото пишеше, че се напълнява.... Често се оплаква от безсъние, което още повече я изтощава. Но живее сама и затова питам да не би спреят да причинява прекалено дълбок сън. Притеснява ме да спи като пън в случай, че живее сама.

# 190
  • Бургас
Това не е лекарство, то по-скоро психиката успокоява, на база на растителни есенции.Използва се при стресови ситуации, състояния, шок, силна възбуда на нервната система, но не е съвсем за много дълготрайна употреба.По-скоро при нужда.

Специално този спрей може да е преформулиран, не знам, щом пише изрично за сън.Класическото рескю е при ситуации.

На дъщеря ти, Утро, рескю би и помогнало, когато е под напрежение и има изпити.

# 191
  • Враца
Според мен не причинява дълбок сън, а по-скоро нормален, различен от този след успокоителни или приспивателни.
Аз лично бях доволна и от другите капки на д-р Бах - има за тревожност, за спешна помощ. Може би в някаква такава комбинация би и помогнало.
sharpy, радвам се, че ти помага Simple Smile

# 192
Благодаря!
Ще потърся и Рескю!

# 193
Боже, и аз снощи до 1 не заспах, а легнах в 10,45! Но моя си е вината пих кафе близо в 5 часа!

# 194
Ще поръчам и аз от спрея за майка. Снощи пак не е спала. После ще споделя.

Общи условия

Активация на акаунт