Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №25

• 42 198
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Лечението с добавени хормони въобще не е добро решение. Още повече, докторите го избягват и то с право, при жени, които си имат цикъл.
Имаме цикъл, ама какъв? Количество, което отговаря на всеки месец да дарявате кръв. Оттам нисък хемоглобин, желязо, непълноценен живот...Или хормони, или хистеректомия. Никой лекар нищо друго не предлага, за съжаление.

# 241
Другата опция е биоидентичен прогестерон, но по дозирането са по вещи Рей Питките.
В център Детокс на д-р Тошков, май също го назначаваха.

# 242
Тия Рей Питки (или Рей патки Stuck Out Tongue) не съм убедена, че заслужават доверие повече от някого, учил 12 години медицина. В случая с този коментар само тяхната компетентност оценявам, на база видяното в популярните им явки в интернет. Иначе не е да няма и некадърни, недоучили или незаинтересовани от благото на пациента лекари - и там човек трябва да мисли и да избира добрия специалист.
Но пък и невежеството и наивността, че някакво онлайн гуру държи ключа за всички проблеми, се плащат също. Понякога скъпо. Гледам, че тук, както и другаде по форумите и социалните мрежи, щедро се раздават понякога съвети от хора без грам понятие от анатомия, физиология или, не дай боже, еднокринология (една от най-трудните специалности, оттам и дефицитът на качествени специалисти).
Не мислете, че суплементацията на кило с прогестерон, бил той и биоидентичен, е лишена от рискове. Ама всъщност... мислете каквото си искате.

# 243
Вярвам на лекарите, вярвам и на образованието си, все пак аз съм биолог. Тези неща съм ги учила доста години.
Ена, то няма и какво друго да се предложи. Който както иска да се лекува, всеки сам решава за себе си!

# 244
  • София
За Детокс центъра и доктор Р. Тошков съм работила лично. Там е една лъже наука - затвори си очите, да ти вземем парите.
Ще взема и аз да си пусна едни хормони, само да улуча кога.

# 245
Привет и от мен,на 48г.
Цикълът ми беше редовен до януари.
Февруари за първи път прескочи,март сме,все още го няма.
Миналият месец бях на гинеколог,че наблюдавам две миоми. По отношение на цикъла,каза,че имам фоликули и в двата яйчника,които явно не са се пукнали и лигавица.
Остави ме спокойна,но цикъл още нямам.
От време на време болки все едно ще ми дойде,но не идва.
Според вас да чакам ли спокойно,или пак да ходя на преглед.

# 246
  • София
Чакай още малко.

# 247
Според вас да чакам ли спокойно,или пак да ходя на преглед.
Изчакайте 2-3 месеца и отидете да проследите задържаните фоликули.

mimi, имаш ли прескачане на цикъла, вълни? Аз от скоро вечер се будя изпотена, отвивам се да се разхладя, после пък замръзвам, а никой не променя температурата в стаята. На вълни прилича, но знам ли? Може да се хващам като удавник за сламка, че меното идва. И в тая връзка да питам тези, които имате прескачане в цикъла по няколко месеца, имахте ли вълни заедно с това, или преди това? Моят цикъл е редовен, даже идва на 20 дни, никакъв изглед да ме остави на мира поне за 1 месец.

# 248
  • София
Аз имам вълни от две три години. Пак от толкова ми прескача по 1 цикъл 2 пъти годишно. И така си карам....

# 249
Аз имам вълни от две три години. Пак от толкова ми прескача по 1 цикъл 2 пъти годишно. И така си карам....
Лелеее, и аз се надявам до 1 година да приключа....Просто хистеректомията е единственето, което ми остана и реших, че щом започнаха вълните, ще стискам зъби още малко. Ама 3 години...

# 250
Нямам вълни, нямам други признаци. Дори и кила не съм вдигнала. Имам само страшна нервност и ускорен пулс. Изписаха ми Конкорд. Тази нервност също е от разбърканите хормони. Когато пия прогестерон всичко е идеално. Не, че го препоръчвам, с хормоните шега не бива!

# 251
  • София
Е защо хистеро? Имаш ли показания?

# 252
Аз съм имала прескачания до 5-6 месеца и никави вълни не съм имала досега.
Не забелязвам и да се потя повече.

# 253
  • София
Аз тази пролет съм пълно шоу. Малко да забързам крачка, малко нещо да се притесня - и съм за преобличане. Ама направо мокра ставам.

# 254
Е защо хистеро? Имаш ли показания?
Като нищо не помага за кръвоизливите? Тоест, Мирена спиралата направи цикъла слаб, но не спира по 15 дни, добавям кръвоспиращи. След 5 дни пак ми идва. Имах субмукозна миома, оперираха я, мислейки, че тя е виновна-пак не. Една година по-късно отново миома, расте, няма смисъл пак да я махам. Хормони през устата не помагат и ми действат ужасно. Какво ми остава?

Общи условия

Активация на акаунт