Отговори
# 405
Пенева, пое новогодишно обещание да внимаваш в сметките 😀

# 406
Поех, ама преди време (седмица или по-малко) пак обърках Smiling Imp кАжи чес'но, какво пак обуркАх Sweat SmileSmiling Imp

# 407
Успоредникът има периметър 72. Как едната страна я изкара 30, а другата 24 Sunglasses

# 408
Успоредникът има периметър 72. Как едната страна я изкара 30, а другата 24 Sunglasses
Видях, видях... срааааааам Close
До букви всичко е наред и като стигнем числата и запецвам яко
Скрит текст:
първи клас съм била на 5,5-6г, простено ми е... отдавна беше, аритметика не помня Smiling Imp и все още се замислям на 7х8 Satisfied

Инструктирала съм моите деца, че ми гледат решенията до чертеж и букви, после да си смятат сами SunglassesJoy

# 409
15. Еднакви са триъгълниците BHA1 и АСА1. (BH=AC, 90 градуса ъглите, ъглите HBA1 и А1АС са равни и двата на 90-ъгъл АСВ.)
Равните страни на еднаквите триъгълници решават задачата.

# 410
Здравейте, може ли помощ за тази задача!Благодаря!
Една тръба може да напълни един басейн за 12 часа, а друга-2 пъти по-бързо.Първата тръба работила сама 3 часа, а след това отворили и втората. Басейнът се е напълнил за?

# 411
  • София
Здравейте, може ли помощ за тази задача!Благодаря!
Една тръба може да напълни един басейн за 12 часа, а друга-2 пъти по-бързо.Първата тръба работила сама 3 часа, а след това отворили и втората. Басейнът се е напълнил за?

# 412
Много благодаря, просто са много трудни с по лесните се оправям но с тези не мога.

Вие майката или детето сте?
Ето ви една подсказка за 18
За 13, 14 правоъгълен триъгълник с ъгли 90.60.30 и катетът срещу ъгъл 30 е половината от хипотенузата.

# 413
Здравейте, аз съм майката. Ходим и на уроци, но този 7 клас с тая геометрия голям зор.

# 414
Здравейте, мамчета! Имам затруднения със следната задача.

# 415
От телефон не се чете.

# 416
# 417
  • в морето до колене
Здравейте,
аз пак с молба да ми покажете какво не виждам на чертежа в тази задача за 7. клас:

Явно всеки от външните триъгълници има два пъти по-голямо лице от вътрешния... обаче как да го докажа?!

# 418
Мячик, отсечка AN и ще ги видиш триъгълниците.

# 419
Построявам височини от точки С и N към АМ , съответно СН и NH'. NН'= 2.CH /от подобни триъгълници CHB и NH'B/ . АВ=ВМ  Лицата съответно на триъгълници с еднаква основа и височини едната 2 пъти по-голяма от другата. Съжалявам, но нямам възможност да начертая.

Общи условия

Активация на акаунт