Отговори
# 465
Здравейте! Може ли помощ за тези две задачи за 7.клас?

# 466
Бях се зарекла да не решавам задачи на обърнати снимки, но днес съм щастлива, много при това...
1. Туристът - трябвало да се движи време t. Ако се движи време t със скорост 4км/час ще закъснее с 45 минути или 3/4 часа. След като се движил 1 час с 4 км/час увеличил скоростта си на 5км/час и пристигнал 5 минути по-рано от време t.
4(t+3/4) = 4 + 5(t-13/12).
t= 4 часа и 25 минути.
Той се е движил 5 минути по-малко. 240 + 20 = 260 минути.

А това е геометричната.

# 467
  • София
Бях се зарекла да не решавам задачи на обърнати снимки, но днес съм щастлива, много при това...

Дай боже всеки ден да си така.. Heart
Скрит текст:
Като помня едни твои ( и не само твои Wink ) мераци за   потенциални бъдещи математичета,  за начало нека са просто бейбита (после баба ще се грижи за развиване на потенциала им), да не би да има нещо на този фронт..Ако да,  завиждам вече, да знаеш Simple Smile Моите вятър ги вее на бял кон,  до снощи бях с тях- в главата им е работа, шофиране,  всякакви екстремни преживявания, разходки насам-натам по света,  вихрене в кухнята..

# 468
Моля за решение на следната задача /6 клас/:

Кое от изброените множества е крайно?
А/ Множеството от всички числа, делители на 100.
Б/ Множеството от всички цели числа, модулът на които е по-голям от 25.
В/ Множеството от всички числа, кратни на 10.
Г/ Множеството от всички числа, които са по-малки от 50.

# 469
моят син каза - а), защото делителите на 100 са краен брой, а всички други са безкрайни (има и отрицателни числа).
Simple Smile

# 470
Моля за помощ за решаване на тази задача:

Търсим ъглите x, y, w и z.

Благодаря предварително.

# 471
# 472
пенсионирана русалка, от сърце благодаря🙏

# 473
Здравейте!
Може ли помощ за тази задача за 7 клас?

# 474
Лицето на MND е равно на лицето на AMD. Лицето на NCD е половината от лицето на MND.
Като съберем трите лица имаме лицето на АCD, което е равно на лицето АВС. Лицето на АВС + лицето на ACD е лицето на успоредника ABCD.

# 475
Лицето на MND е равно на лицето на AMD. Лицето на NCD е половината от лицето на MND.
Като съберем трите лица имаме лицето на АCD, което е равно на лицето АВС. Лицето на АВС + лицето на ACD е лицето на успоредника ABCD.
Много благодаря!

# 476
Как трябва да се реши 17 задача?

# 477
🤔

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 15:22 от Mama Ru

# 478
  • София
Как трябва да се реши 17 задача?
Модулът е неотрицателно число. Сбор на две неотрицателни числа е равен на 0, само когато и двете едновременно са равни на 0. => a=-2; b=-3.
Тогава a-b=-2+3=1

# 479
Здравейте! Може ли помощ с доказателството на тази задача за 7 клас?

Общи условия

Активация на акаунт