“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№1

• 35 725
  • 786
  •   1
Отговори
# 660
Аз не можах дори да го догледам. Направо срам ме хвана, такива глупости и бездарие.

# 661
  • Бургас
Охххх,очаквах да е като първи сезон! Динамика,но в същото време,нещата се случваха плавно и последователно. Ясно и разбираемо.
Тук всичко е на бързи обороти,пренавито.
Някъде се е загубил чарът от първи сезон!
Интересно ми е да гледам,фен съм на сериала,но има още много,какво да се желае!

# 662
Сега пуснах 2-ри епизод. На 15-та минута съм и водя неистова борба със себе си да не го спра 🤦‍♂️ Трябва да погледна екипът. Не е възможно екипът, който е снимал първи сезон да е снимал и този. Владо Карамазов и Духовникова никога не са били толкова фалшиви. А от миналата серия си мисля, че Мариян и жертвата са били любовници. Само заради това ще продължа да гледам.

# 663
Пишете когато започне да става за гледане. Засега не смятам да го започвам според повечето мнения. Ясно ми беше, че дългото чакане носи или голяма изненада или голямо разочарование.

# 664
Сега пуснах 2-ри епизод. На 15-та минута съм и водя неистова борба със себе си да не го спра 🤦♂ Трябва да погледна екипът. Не е възможно екипът, който е снимал първи сезон да е снимал и този. Владо Карамазов и Духовникова никога не са били толкова фалшиви. А от миналата серия си мисля, че Мариян и жертвата са били любовници. Само заради това ще продължа да гледам.

Аз също мисля, че са били любовници. Дори си мисля, че въпросната вечер са били заедно (правили са секс) и пробата е негова. Убиецът също има общо със съдийката (може също да е бил любовник или да е влюбен в нея), разбрал е и за полицая, организирал е всичко и просто е изчакал момента. Може би бебето е от полицая.

Но в следващия момент ми се струва, че полицая малко не си дава зор в разследването, което е странно, ако ѝ е бил любовник. Или просто я е използвал за връзки.

# 665
И аз в клуба на разочарованите.
Играта на Мариян Вълев е покъртително зле.
Епизодът - един миш-маш.

# 666
Именно защото Куката е един от любовниците на съдийката явно, се надявам, че сценаристите набързо ще ни освободят от неговото присъствие Simple Smile

# 667
Прилича точно на пародия на кримка.
Никой ли не си е дал сметка в каква бутафория всъщност участва?!🤔
Мен би ме било срам да съм част от подобен проект.

# 668
  • София
Ембрионът не е обезателно да е от Куката. Някога Кембъла (светла му памет!) пееше: Не съм баща на тоз келеш. Извън шегата, търновското шеф-ченге (все още) става за поръчител - такива като него не си цапат ръцете, а "зад" длъжността му сигурно има редичка задължени индивиди.
@BaDBluEeYeS. Съдийката от "Моста". Мисля, че беше, но спомените от него са ми поизбледнели. И (споменато и в др. мнения) наистина малко нахвъляни препратки (май някои са си цитати направо) от бая чужди сериали и сюжети.
Гнусният адвокат, бизнесмена на Блатечки, Смилов (чиста разплата по "административния ред") и някой от местната полиция (не обезателно Куката) засега са ми "поне" поръчители (не заедно, но може да имат и общи интереси). Затворникът - и евентуален изпълнител. От показаното до тук. Поддържам - че то е недостатъчно за по-обстойни хипотези. И какво по-малко от корупция (власт, пари), изневери, бременност могат да задвижат сюжет на ритуално възмездие с допълнителен ефект "Да разлаем кучетата".
Колкото и гнило да е преобладаващото в нашата територия, има сцени и драматургични решения, които са като изсмукани от... жълтите медии или чужди сюжети. Актьорите видимо се напъват да го играят "естествено" и сериалът се превръща в черна комедия. Поне и няколко сканди-криминалета да бяха изчели.
@Donna... Неее, следващият път съседът ще им даде дамаджана домашнярка и ще им подскаже, че на дъното й се крие отговорът.
Този път нещо не ми хареса и монтажа - сцените бяха по-често "отрязано" смесени и ме подразни.

# 669
Да, вече е 100%, че Мариян Куката и съдийката:

1/ са имали връзка + са правили секс точно преди убийството, затова му изстина физиономията като чу за семенната течност, защото идентифицират ли източника лошо, по правило май става заподозрян веднага  /отделно че досега мълча и нищо не каза, на този етап ще е още по-съмнителен/

2/ твърде вероятно да е и бащата, но това не знам нашите имат ли ресурс да го докажат в този случай

Другото сте казали, особен епизод. Някои сцени наистина абсурдни. Филип с Дора и истериите на шефа.  Илчев  всеки път се чудя неадекватен или съмнителен искат да го покажат. В тоя бар ми се стори все едно следеше някого. Супер особени сцени направо не знам. Изобщо странно ми е, смахната динамика, нищо от чара на 1-ви сезон. Ще видим...

# 670
Мен пък ме вълнува дали във Велико Търново има само една дискотека, че Мия така лесно намери малкя онанист? Уж голям град.. Joy Честно, голяма нелепица беше този епизод. Другото сте го казали. Определено са предобрили сценария, играта и режисурата. Това е някаква тотолна какафония,а не сериал. Гърмят ми всички сетива и то не в добрия смисъл...

# 671
като се замисля даже и музиката/саундтрака не подхожда. изобщо. Sad

# 672
  • София
Много ми харесва музиката, но наистина не подхожда. Няма я мистиката от предния сезон, но не е чак толкова зле, колкото го описвате.

# 673
Меко казано странно.Бях абсолютно сигурна,че 2ри сезон по нищо няма да отстъпва на 1ви.Ще го гледам,но ми е голяма каша всичко.

# 674
  • София
Каша е, защото наистина са взаимствали от 100 филми и сериали. Нямам идея, защо са го направили така явно. И първият сезон беше заимстван, но някак по-невидимо и не от толкова много

Общи условия

Активация на акаунт