Термин Ноември 2024

• 42 380
  • 924
  •   1
Отговори
# 870
Здравейте на всички, честита и лека бременност от мен! Дай боже да е спокойна и с прекрасен пухкав финал! ❤❤❤

Записвам се и аз в темата с термин за 28.11, поне така излиза по сметки от БХС 😅

В момента съм в 14г.с, втора бременност ми е, но първата беше неуспешна, за съжаление.

Влизам направо и с въпросче към всички, каква козметика използвате за лице конкретно, понеже заради хормоните леко пъпчасах, никога не съм имала такива проблеми преди, макс 1-2 пъпки ми се появяваха преди МЦ.
Използвам чисти кремове на А-дерма и измивни гелове, но ми се иска да включа и някоя друга подходяща маска за лице примерно 😃
Знам, че има жени, които си използват старата козметика, но ми се иска все пак да си взема нещо по-изчистено.

Благодаря предварително🥰

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 14:47 от miaa7

# 871
Здравей miaa7. Честито и на теб.

За козметика и аз бих чула мнения, защото и при мен лицето е доста зле. Не спират тези пъпки. За момента единствено съм си взела лосион на Палмърс да си мажа корема.

# 872
Здравей miaa7. Честито и на теб.

За козметика и аз бих чула мнения, защото и при мен лицето е доста зле. Не спират тези пъпки. За момента единствено съм си взела лосион на Палмърс да си мажа корема.

Много благодаря! 🫶🏻
 Да, и при мен е така, най-много по брадичката и по врата се появяват сякаш. Забравих да спомена, че и лавандулова вода използвам от време на време също.
Иначе аз също си взех целия комплект на Палмърс за гърди, за дупе и за тяло, тепърва започвам да се мажа 🤣 четох някъде, че и крем за лице имали, но знам ли как ще подейства.

# 873
На мен нищо не ми помага срещу пъпките.
Кожата ми е спокойна, две седмици да речем, и на третата избиват няколко ужасни пъпки. Че и болезнени. И в пубертета не съм имала толкова пъпки. 😂 Ако вярвам на поверията, значи беба ми краде красотата, то остана ли нещо за крадене вече. На нищо не приличам, въобще нямам pregnancy glow up, за който говорят дамите в Тикток. 😀

И моите пъпки са предимно по брадичката. Имам и по деколтето. 😔

# 874
Аз съм също от тези,които пъпчасаха - лице, гръб, деколте.... Не съм си сменяла козметиката, но добавих серум със силициева киселина и ходя всеки месец на козметичка за почистване на гърба и лицето. Казала съм, че съм бременна, не лежа под пълен наклон, леко надигат кушетката, и съм изключително доволна.

# 875
Абсолютно същата история!  Още не са на 100% сигурни, но и двете АГ-та, при които се следя казаха, че по-скоро ще си имаме момиченце.🌸

И на мен майка ми ми е споделяла, че с мен е изглеждала ужасно, даже и косата и е окапала, при мен поне косата за сега е супер (дано така си остане)😃 да не говорим, че и с повръщането, което започна след 7г.с се чувствах и изглеждах ужасно, буквално като бездомник🤣 чак сега започнах малко да влизам в релси.
И при мен се появяват по тялото също, изобщо не е приятно, но се надявам поне лятото малко да попремине.

А за посещаване на козметик и аз си го мисля също, ще погледна в София някъде за отзиви, ако имате препоръки, ще се радвам да споделите! ❤

# 876
И моите са по брадичката, врата и деколтето. Тъкмо завехнат и излиза нова порция.

# 877
Аз се връщам на темата със седмиците- в момента съм 14+4, това се води 14-та или 15-та седмица? Според някои калкулатори е 15, според това, което чета по- нагоре, е 14... Ползвам един калкулатор за изчисляване на наддаването на тегло по време на бременност и все се чудя коя седмица да гледам... Имам известни притеснения в тази насока, гледам да хапвам умерено и здравословно, но напоследък сладкото взема превес над усилията ми Grinning Има ли някой със същия проблем и как се справяте? До момента съм 3.4кг +, при вас как е?
Тренирате ли нещо? В работата нямам движение и гледам всеки ден да минавам поне по 5км. Преди тичах редовно, сега минах към ходене. Ако някой има хубав комплекс упражнения за бременни, ще съм много благодарна да споделите.
За козметиката не мога да дам мнение- за сега нямам нужда и не ползвам нищо специално. За тялото ползвам един маслинов крем, който по принцип се води за лице, но не е от скъпите и е в малко по- голяма опаковка от обичайното.

# 878
Момичета, усещате ли вече бебетата? Аз съм в 16гс и още не съм го усетила и всеки ден вече се надявам да дойде момента 😀 Успокоявам се, че причината най-вероятно е,че съм с предна плацента
Нашата девойка си рита стабилно всеки ден, чак леко ми повдига корема, когато го прави. 17 г.с., но я усещаме от 16та още, задна плацента.

# 879
  • Sofia
_Marley_ Според всичко с + различно от 0 означава, че си в следващата седмица т.е си в 15-та.
Аз не тренирам нищо понеже след зацапването в 11-та се стреснах и реших, че няма да си поставям рискове по ред причини, но благородно завиждам на трениращите по време на бременност.
Може би много ме е страх.

Относно усещанията  - усещам дори и днес сутринта толкова странно беше, но трябва да свикваме.

# 880
Аз преди да забременея тренирах, най-много ходих на пилатес реформър последния месец, сега не съм тренирала нищо, от време на време правя леки разходки, но при мен имаше яко гадене и повръщане всеки ден и изобщо не ми беше до трениране или излизане. Обмислям да започна да правя йога за бременни от приложението Feya, не знам дали го използвате доста е готино. И сега лятото мисля да увелича малко повече разходките. Иначе не съм качила много точно заради повръщането, но според мен тепърва ще започвам да качвам и ще внимавам, АГ каза за мен здравословно 13 килограма 😄 165см съм и съм около 50-52 кг, ще видим дали ще успея да изпълня заръките му😅

Иначе последните дни имам някакви странни усещания аз, но не знам дали е бебо 😄аз съм с предна плацента и уж няма да усещам толкова осезаемо.

# 881
Бях много активна преди да забременея (пилатес реформер, фитнес и/или йога вкъщи).
Първите 3 месеца съм тренирала може би 2 пъти, то от гадене и неразположения какви тренировки... Но сега в 4тия месец си пускам през ден и си тренирам вкъщи по 20 мин. И ако някой ден не ми е добре, просто не тренирам. Нямам график, както го усетя, когато се чувствам добре. Гледам да не се преуморявам, движа се бавно, внимателно, и задължително хапвам една филийка с нещо преди това (въглехидратно!). Пускам си в ютуб клипчета с тежести за бременни. Не искам да пореръчвам канали, има много, трябва да си усетите ритъма дали е вашия, гласа на водещия, упражненията.... Но тежестите ми са 3кг гирички и всичко е обсъдено с АГ-то. Интересното е,че ми казаха да не клякам с тежести, само собствено тегло. И никакви упражнения за корем не правя.
Нямам и не съм имала зацапване, болки, ако имам не бих си позволила да тренирам сигурно.

# 882
Нашето момче започна направо с резки ритници, то чак се стреснах 😂 аз съм в 18 седмица. И понеже каката се опитва да прохожда и съм почти постоянно наведена, кръста ми замина.

# 883
Не знам дали е само при мен, но се усещам когато ходя малко повече и веднага започва като една тежест ниско долу и кръста да ме боли. Не е като да върша и много физическа работа. Заради това за момента не си и помислям за някакъв вид тренировки Confused

# 884
И аз съм си харесала някакви онлайн тренировки и мисля лека-полека да ги започна вече, сега се чувствам доста по-добре.

Аз по принцип съм с дискова херния точно на кръста, и сега гледам да не се натоварвам много, защото предполагам, че коремът като нарасне и без това ще ме боли. Иначе не съм имала кървене в ранните седмици, но и заради първата загуба си ме беше страх и се пазех доста.
Но смятам, че трябва да си го усетим и да не се насилваме, ако има някакъв дискомфорт. Разходките и леките упражнения са достатъчни.
Иначе мисля и въпросните упражнения на Кегел да започна да правя вече 😄 ще има с какво да се занимаваме със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт