Кралски работи и клюки - март 2024

• 148 322
  • 1 193
  •   1
Отговори
# 600
На Максима мъжа ѝ се бъзика с Катрин.
По време на кралски ангажимент в Зутфен, един от най-старите градове в страната, монархът говореше с тълпа ученици, облечени в хартиени корони, когато едно младо момиче го попита за негова снимка с цялото му семейство.
Кралят се засмя, казвайки: „Поне не го фотошопнах!“  под кикота на тълпата.

https://twitter.com/RickEversRoyal/status/1767524600831750543?re … -photo-gaffe.html
Изключителна проява на лош вкус, изненадана съм!

# 601
Според мен не е подозирал, че ще бъде записан.Бъзика му е неподходящ ако има някакво уважение между кралските семейства, както се предполага да е.

# 602
Ето и клипче с хари, Меган и д-р Джой Буоламвини.
https://twitter.com/TvKhaleesi/status/1768375147814170865

И да си припомним 2022 г., когато Хари и Меган получиха Президентската награда на NAACP, за публичната им служба, свързана с правата за гласуване и анти- расизъм. Тогава обявиха и предстоящата колаборация м/у Арчуел и NAACP

# 603
Недостойно поведение. Изключително низка постъпка!

# 604
  • София
На Максима мъжа ѝ се бъзика с Катрин.
По време на кралски ангажимент в Зутфен, един от най-старите градове в страната, монархът говореше с тълпа ученици, облечени в хартиени корони, когато едно младо момиче го попита за негова снимка с цялото му семейство.
Кралят се засмя, казвайки: „Поне не го фотошопнах!“  под кикота на тълпата.

https://twitter.com/RickEversRoyal/status/1767524600831750543?re … -photo-gaffe.html

Бъзика? Открито и се подиграва. И, това на кралски ангажимент? Проява на много лош вкус.

# 605
Много съм разочарована от Вилем, харесвах го, изглеждаше ми приятен и възпитан човек. Сега след тази открита подигравка един ден ще застане срещу нея и ще и се усмихва. Без думи съм!

# 606
Не намирам, че е нещо различно, от "намигване" към Катрин.

# 607
Вилем за пореден път разочарова с открито неуважение Sad

Първо беше с почивките в Гърция по време на най-лютия, докато народът нямаше право да ходи на домашни събирания дори. После шумното парти в двореца по случай рд на дъщеря му, в пълен разрез със забраните. Сега и този недостоен бъзик.

# 608
Вилем бързо забравя как ги бъзикаха, че семейните им портрети през 2018 са силно обработени на програми, все едно са постер на някой филм.

# 609
Абе, че е грозно - няма да споря. Ама драмата с фотошопнатата снимка си е поредната буря в чаша вода, разигравана от медиите.
Защото тази снимка си е качена в личен профил, а не е подавана официално на медиите - така че, може с реакцията на "мисирките" да се подиграва кралят. Един вид майтап тип: "добре, че не е коригирана, че ще ме разпънат на кръст"

# 610
  • Разпиляна във въображението
Каквото и да е е проява на изключително лош вкус.

# 611
Как разбрахте, че снимката не е направена от Уилям миналата седмица? Това че има пипнато на няколко места не я прави неактуална.

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 14:21 от Април

# 612
  • София
Не го ли пише в поста, който цитираш?

Не. От поста разбрах, че от 2022 си партнират с Арчуел, а не кога е основана наградата. Тирамису е постнала после, за което благодаря!
Самата организация е основана през 1909 г., в Ню Йорк. Самите награди започват през 1967 г.
Това е доста преди 2022.

Не ставаше ясно също, че NAACP е организация не просто за "цифрови и граждански права", а специално за правата на чернокожите. От линка по-горе:

NAACP се застъпва, агитира и води дела за гражданските права, дължими на Черна Америка.

Затова попитах за подробности, няма нужда от заяждане.

# 613
The Sun – една от публикациите, посочени в трейлъра – пусна историята на първата си страница под заглавието „Съсекс, лъжи и видеокасета“. Въпреки че някои от манипулациите са малки – снимка на Хари, заобиколен от папараци, беше изрязана от стара снимка с бившата му Челси Дейви, а не с Меган – някои са по-необичайни. Две части от кадри, показващи сблъсък от камери, са взети от много различни истории. Едната е от магистратския съд в Съсекс, където камерите чакаха да уловят бляскавия модел Кейти Прайс, друга е кадри на личния адвокат на Доналд Тръмп Майкъл Коен, напускащ апартамента си в Ню Йорк.
Друг кадър, показващ десетки фотографи с камери с дълги обективи, които се борят за позиция, в действителност е направен извън премиерата на филм за Хари Потър през 2011 г.
Робърт Джобсън, кралският редактор на Evening Standard, разкритикува поредния драматичен кадър на обектива на фотограф, взиращ се в двойката с новороденото им дете Арчи. Джобсън настоя, че е направено с тяхното одобрение от акредитиран прес-фотограф в резиденцията на архиепископ Туту в Кейптаун. Той туитна: „Само трима души бяха на акредитирана позиция. H & M [Хари и Меган] се съгласиха с позицията. Аз бях там."
Крис Шип, кралският редактор на ITV, подкрепи Джобсън: „Заснемането на Арчи в резиденцията на архиепископ Туту беше строго контролирано. И камерата на ITN Productions, заснемаща документалния филм за Африка от Съсекс, беше там с тяхно разрешение. Това не беше медийна битка. Те говориха с [водещия на новините на ITV] Том Брадби вътре.“
Тъй като шоуто се прави за Netflix – а не за британски телевизионен канал – то не е обвързано от кода на стандартите за излъчване на Обединеното кралство. Съгласно британските правила, които се контролират от Ofcom, реалистичните програми „не трябва съществено да подвеждат публиката“ или да рискуват да бъдат нарушени.
Не е ясно дали използването на стокови изображения на схватки от камери за илюстриране на проникване в пресата би се считало за съществено нарушение на тези правила. Но ръководителите на британската телевизия живеят в страх да не повторят грешката на BBC от 2007 г., когато подвеждащ трейлър очевидно показа как кралица Елизабет II излиза от фотосесия с Ани Либовиц и инцидент, който доведе до оставката на тогавашния контрольор на BBC One, Питър Финчам .

# 614
  • София
Аз намирам за странно това недоизкусуряване на снимка, особено ако е с цел гигантска заблуда- ако искаш да създадеш нещо, което да заблуди публиката, че е истинско, стараеш се повече. Наистина изглежда на някои места като сглобявана снимката, има странни и недобре напаснати елементи. Обаче ако е сглобена от различни други снимки, все да можеха да се обърнат към експерти в областта за да не стават за смях. Както снимката на датските близнаци- идеално изрязани са телата на децата, сложени са един до друг, допълнени са дупките тук-там, при добро увеличение не изглежда точно перфектна модификация, но все пак е доста близо. Тоест когато искаш да мине за истинско и да излезе по официалните канали на Двореца, стараеш се. Когато си снимаш и си постваш на личната страница, очевидно проспускаш.
И това ще мине и замине, точно както минава всеки един скандал, включително за манипулирани снимки, за който само таблоидите и  ние в темата се сещаме да вадим на светло.

Общи условия

Активация на акаунт