Чакаме първите ритничета от СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ мъничета <3

• 33 545
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
При мен излезе резултатът от пренаталния тест, всичко е наред. Вчера бях и на преглед, развива се нормално, с предна плацента съм. Надявам се и гаденето да започне да намаля. Намалихме дуфастона по едно на ден, а вчера каза да спра и другото. Малко ми е притеснено да го спра, но и имам доверие. Започвам да разглеждам за кремове против стрии.

# 166
Айде и аз ще се разпиша, първа фетална мина добре, чакам резултат от БХС. Най-вероятно момИче. Термин за след 19.09 за сега.

# 167
И моя пренатален излезе вчера - всичко е наред. За пола двете ми най-близки приятелски ще ми правят парти изненада, та обещах да не го гледам. Много са развълнувани, чак им се чудя, но се радвам на всеки повод да се съберем всички, защото все по-рядко ни се отдава такава възможност.

# 168
Аз днес се прибрам в България.  Мина добре почивката , на 21 съм на преглед да видим как са нещата . Гаденето ми намаля ,надявам се да не става по зле . 🫶 Поздрави на всички

# 169
Отчет от мен - две здрави бебета, по 130-40 грама (доста големи). Едното риташе другото в главата, таа момчето се видя, момичето си кръстоса краката 🤣 вече приемам, че няма да има изненади, 3 пъти едно и също казаха 😁
Иначе имам стягания от едно известно време, та започвам магнерот и но шпа. В понеделник ще звъня за втората фетална.
Няма да казвам колко кг съм качила, ама вече започнах и да се задъхвам. Пулса ми също взе да скача напоследък, АГ каза, че е нормално, организма се опитва да навакса.

# 170
Здравейте момичета, термина ми е за 29.09, но бебчето върви с една седмица напред и преди няколко дни се промени за 22.09
За първи път стигам до тук, имах няколко спонтанни аборта преди това. Вчера бях на БХС и ФМ, другата седмица чакам резултати.

Бих искала да споделя, че снощи, докато се къпех забелязах подуване колкото орех под едната мишница. В сравнение с другата - има очевидна разлика. От началото на бременността напипвах разни неща под двете мишници и реших че е нормално и че това са млечни жлези, все пак гърдите ми също се променят почти всеки ден. Бихте ли ми казали дали на някоя от вас се е случвало подобно подуване и дали е повод за притеснение?

Ако трябва ще постна снимка в коментар.

Чудя се дали да се обадя на АГ (да изчакам следващия преглед) или трябва да ида на мамолог/рентген? Благодаря предварително на отзовалите се.

# 171
Привет, totolitka - стискам палци това вече да е твоя опит и до финал Simple Smile
На мен ми се е случвало подобно подуване под мишниците без да съм бременна. Беше врастнало косъмче в моя случай, но доста се беше надуло. Категорично не ходи на рентген докато си бременна. Ако бременността е инвитро, пиши на АГ да видим какво ще те посъветва. Ако е естествена бременност съветвам да изчакаш до следващия преглед, предполагам че ще си спадне само.

# 172
Благодаря, Джелато!
Естествено забременях (4 бременност и се моля на Бог да е с успешен финал)!
Другата седмица се разбрахме с АГ като излязат резултатите от БХС да ѝ ги пратя и може би ще изчакам до тогава и ще кажа за подуването. Все пак ако се е случвало на друга дама - моля споделете.

За фетална морфология мисля да звъня в понеделник и да пробвам да запиша час при д-р Чавеева за края на април, началото на май. Може ли някой да сподели опит как е успял да запише час при нея, ако не се е следил в клиниката?

# 173
Здравей, имах подобно топче в долната част на дясната гърда, много се изплаших, но честно казано за 2 дни се разкара. Реших да изчакам до следващия преглед при АГ, защото познати казаха, че е нормално. Докато дойде прегледа, вече нямаше и помен от топчето Simple Smile

Стискам палци да отмине бързо!

Здравейте момичета, термина ми е за 29.09, но бебчето върви с една седмица напред и преди няколко дни се промени за 22.09
За първи път стигам до тук, имах няколко спонтанни аборта преди това. Вчера бях на БХС и ФМ, другата седмица чакам резултати.

Бих искала да споделя, че снощи, докато се къпех забелязах подуване колкото орех под едната мишница. В сравнение с другата - има очевидна разлика. От началото на бременността напипвах разни неща под двете мишници и реших че е нормално и че това са млечни жлези, все пак гърдите ми също се променят почти всеки ден. Бихте ли ми казали дали на някоя от вас се е случвало подобно подуване и дали е повод за притеснение?

Ако трябва ще постна снимка в коментар.

Чудя се дали да се обадя на АГ (да изчакам следващия преглед) или трябва да ида на мамолог/рентген? Благодаря предварително на отзовалите се.

# 174
И аз съм имала такова, така и не разбрах какво беше, предполагам враснал косъм.
За Чавеева не мога да помогна.
Аз в понеделник ще звъня на д-р Галева за втора фетална.

# 175
За доц. Чавеева тъкмо се е освободил един час за 25 март в Щерев (вчера нямаше) Тя не си дава графика за много време напред, но предполагам по телефона в делничен ден могат да ви ориентират кога излизат новия график. В супердок гледам че също няма за Фемиклиник. Там не знам как процедират, но също бих звъннала в делничен ден да питам.

# 176
Ние избистрихме имената на децата! Алелуя!
Голям проблем ми беше, защото за малката го решихме в последния момент и пак с уговорки, а аз не обичам всичко да е в последния момент. За момчето се колебаем за две имена, едното от които банално за мен, но пък е хубаво. С буквата на моята майка е, чак ме очуди,че ММ го предложи. Другото е това, което исках. Grinning Дано не се отмята само.
И да питам - имате ли болки в срамната кост? И кога мерят шийка?
Аз ще съм другата седмица пак при АГ за микробиология и цитонамазка и ще я питам де.

# 177
Аз бях в сряда (13.03.) на преглед с бебчетата изглеждаше всичко наред взеха ми кръв,урина, влагалищен секрет и цитонамазка измериха ми и шийката чрез вагинален ехограф беше 3см и ми каза, че най- вероятно ще избутам до раждането и няма да се налага да ми правят серклаж! След 2 сед съм на фетална и там пак ще ми я измерят.

# 178
При мен имаше инфарктна ситуация, и сега ще пазя леглото.
В четвъртък ме приеха по спешност с обилно кървене ей така от нищото. Нямах никакви болки. Попаднах на една лекарка която ми каза че всичко приключва и текат околоплодни води. За щастие не се оказа така. Имам значителен хематом които изтича. Сега съм за задържане в болницата на антибиотик и коктейл от спазмолитици.
Бебчето е добре, прегледаха ме пак преди малко и дори ми помаха от видеозона. Шийката ми е 4см казаха че няма проблеми там. Ще поостана още в болницата и после явно ще "мътя" вкъщи.

# 179
Ей Марти ,браво! От вчера до днес голям напредък 😀
Миналия път ми я мериха около 20 гс. Предполагам сега на прегледа ще ме предупреди за другия път да си знам.
Цитонамазка имам от юли и сега надали ще правим нова. Микробиология пуснах ,излезна чиста. Само кръвни трябва тази седмица да пусна,че много се замотах.
Гелато пожелавам бързо да те пускат и всичко да е наред! Радвам се, че няма нищо сериозно ❤️

Общи условия

Активация на акаунт