Чакаме първите ритничета от СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ мъничета <3

• 30 925
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
Gelatto- благодаря ти 🌷
Спите ли вие добре ,аз нещо не ми се спи много късно лягам , ставам рано.  Нещо не е нормално, попринцип 23:00 вече сънувам 🤣 Тука няколко дни стоя до 2-3 работя си от скука и ставам в 7 да тренирам преди детето да се събуди 🤣

# 676
Ухааа, това е коя седмица Stm? Аз усещам прилив на енергия във втори триместър, но не чак на такива нива Grinning

# 677
Браво, Джелато, все така да расте девойката! Преполовихме, има няма още 19-20 седмици (при мен около 16-17) и ще се срещнем с малките.
Никаква енергия нямам аз, ама нямам избор Grin

# 678
Gelatto -17с.
Аз другата седмица съм на лекар да видим какво става с нашето бебче .
Марти ,ММ вика леле нещо не ти е наред 🤣

# 679
Аз вечер гледам само как да се добера до леглото. Grin

# 680
Минавам да дам отчет. Вчера бях на ЖК всичко е изглежда наред с девойката, даже ни се беше разклечила да покаже, че е момиче. АГ ме пита дали усещам вече, аз колебливо ѝ викам май понякога. Тя каза, че е нормално в момента да е слабо и щом се чудя дали е бебето, значи е то. Увеличи ми магнезия, защото ѝ споделих, че като походя повече ми се втърдява корема.

Другия месец на 8ми съм запазила час за втора фетална и затова следващия преглед го изместихме с една седмица да не са един след друг.

За момента за нямам проблеми с перисталтиката, но миналия месец пих пробиотик профилактично. Следващия ще пия пак. Аз тестени по принцип не ям. Понякога през уикенда ми се случва да хавам баница или палачинки на закуско-обяд. Но пък ям много кисело мляко и сирене.

# 681
Браво на всичко бебета, че са се справили чудесно на прегледите! Flowers Hibiscus
На мен също вечер ми се спи и съм изморена, легна ли и до 15 мин, уж нещо гледам на телефона и съм заспала. Било то и 10 часа. След работа също искам малко да почина, но детето това естествено не го интересува и на моменти се чувствам като на въртележка, а сега като съм болна съвсем.
Другата седмица съм на жк, за нови изследвания и по следващата на фм. Планирам и тези седмици да ида да видя  и тествам количката, която съм харесала.
Този път ще купувам от разтегаемите кошари, набелязала съм една, но ако някой с опит или гледал и харесал нещо може да предложи ще се радвам да разгледам.

# 682
Аз съм в търсене на количка за породени деца, и лятна сега за малката обикалям си по магазините . Нямам търпение да разбера и пола за да вземам вече и други неща (има време ама аз като си харесам нещо да то вземам на момента 🤣

# 683
Ние имаме супер базов модел от каката, за в провинцията.
https://visvitalis.bg/product/koshara-na-dve-niva-so-gifted-grey-2023 нещо такова беше, не точно същото.
Не ги харесвам аз, за основно легло, иначе има готини моделчета.

# 684
https://visvitalis.bg/product/chipolino-prenosima-koshara-s-pada … ape-kosimer0225fr
Такава е нашата, със сваляща се преграда и става реално next to me. Взех отделно люлеещ механизам за 30тина лв, но не сме го ползвали много.
Малкия е на 2,5 и още спи в нея и честно казано не мисля да го местя на голямо легло докато не стане наложително. Даже мисля някаква схема как да си я взема за малката есента, че е удобна за прилепване до спалнята, а малкия в друга кошара да го преместя. С хубав матрак преспокойно според мен детето може да си го отгледате в преносима кошара, ние сме с Пиер Кардин.
ПП. С първото, съвсем като новородено първоначално бях взела истинска Next to me, умаля му още на 3-4 месец, а беше към 300 лв..

# 685
Здравейте и от мен! И аз съм на 20.05 на ФМ и следящия ми каза след това да отида при него, но аз ще отида преди това 😅 той каза, че щом така ще ми е по-спокойно, няма проблем (знае си ме, че съм паника 😅).

Относно тоалетната - аз от както забременях, напук на всички приемания, всяка сутрин съм редовна без никакъв проблем, дано така си остана докрай. Но пък аз преди да забременея винаги съм ходила по няколко пъти на ден де, та май не съм фактор 😅
Когато имам проблем обикновено пия пробиотик Ентеросан основен, много съм доволна, може и през бременността да се приема по едно сутрин.

Енергия си имам аз, не колкото преди, но се чувствам добре. Следя си и нивата на витамините да са ми в норма, за да съм добре. Но ако имам по активни 1-2 дни, после задължително имам ден, в който пазя дивана вкъщи хаха. Ходихме миналия уикенд на разходка на една екопътека, геройски я изкарах почти цялата, но после спах следобед 1-2 часа 😅

Единственото ми притеснение е влошен кръвоток от едната артерия, въпреки Клексана, но пък бебо върви напред, така че лекаря каза, че няма повод за притеснение. Освен това от другата артерия бил чудесен кръвотока и това компенсирало. Дано всичко е наред .. а пък кръвта ми е свръх разредена, нямам какво повече да направя според лекарите.

# 686
Аз съм се спряла на тази: https://kinderkraft.bg/koshari/212-bebeshka-koshara-s-aksesoari- … 902533917952.html
Основно поради причината, че моя приятелка ползват 1 година + такава вече и казва, че е здрава.
С първото дете бяхме с дървена, тогава всички ме убеждаваха да си взема сгъваема, но аз си имах мерак и не съжалявам. Но я продадохме и сега вече предпочитам нещо по-леко и местещо се, че дървената ни беше голяма с шкафове. Детето спа в нея до 2г и половина почти, когато го преместихме в негова стая на голямо легло. Живот и здрав, брат му ще е по същия начин, дори може би и от по-рано ще бъде преместен при брат си, стига да има спокоен сън, разбира се.
Матрак не помня точно какъв модел бяхме взели, та наново ще проучвам сега за кошарата, че реално не самото легло, а то е най-важно за съня.

# 687
Момичета така като ви чета, май не е много желателно да се вземат от тези, но някой ползвал ли е кошара тип next to me като тази  https://visvitalis.bg/product/chipolino-koshara-s-podvijna-stran … rafit-kosmm0201gt
Питам от гледна точка на това, че аз до леглото нямам място за голяма кошара, а мислех да взема такава за начало после ще си има отделно легло в нейната стая.  Все се надявах, че тези могат да се ползват поне до 6 месеца. Thinking

Последна редакция: вт, 16 апр 2024, 12:01 от Kitana666

# 688
Не сме имали ние, но май зависи колко е едро бебето. На моя приятелка се роди над 4 кг и беше като двумесечно на 1 ден. На годинка беше колкото моята на две и половина. Няма гаранция, че ще може да се ползва до 6 месеца.

# 689
Kitana, моята беше такава, но на друга марка. Разликата с обикновените сгъваеми е дължината, на ширина са почти еднакви.
Но няма как да знаеш с какви темпове ще расте бебчето. Моето се роди мъничко, но на три месеца вече беше буренце и му теснееше. Не е невъзможно да се събере в нея до 6тия месец.
Аз първия път до към 6-7 месец държах кошарата до спалнята и като прецених, че е готов го отделих със същата кошара в неговата стая. Може твоето да спи от ден 1 дет се вика по цяла нощ и да си спокойна към 4тия месец да го отделиш, може да реве и да се кърмите по цяла нощ до годинката.. Мисли го в перспектива и измери дали няма да се събере стандартна кошарка някъде, ако размените половинките с мъжа ти...?

Общи условия

Активация на акаунт