Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 32 809
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
В крайна сметка се спрях на скъпото - направих поръчка от Сгушени - нощница, халат и сутиен (нещо ме влече розовото...):

Да, малко по-скъпи са, но са памучни и прилично изглеждащи - нощницата изглежда на рокля, бих я носила и за вкъщи по-нататък. Хубавото е, че имат достатъчно описание на размерите, включително дължина.  Ще имам и време да върна каквото не ми става/харесва Sweat Smile

Ще споделя после дали съм доволна.

# 241
Аз си купих нощница за първи път в живота преди няколко месеца, защото ми стягаше пижамата. Ами много е удобно, само като си въртя през нощта ми се вдига нагоре, но просто ми е мега удобна.също ходих в пепко, тоест пратих мама за ония по 10 лева, ама няма и при нас в мола. Нощницата си я купих от едно магазинче на пазара в Младост като от едно време. Та в тях има много добри попадения за по 20-30 лева.

# 242
Аз си съсипах нощниците, които взех при първото раждане с Лансинох. Няма изпиране това нещо... Сега със сигурност ще взема нещо бюджетно и после заминават директно на боклука, защото никак не са ми удобни.

Благодарение на това, че обсъждахте приема на витамини, реших да ги изследвам при последната контрола и се оказа, че съм с жесток дефицит на желязо. Моят АГ така и не обърна внимание, че хемоглобина ми спада драстично...

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 18:11 от Denittsa

# 243
Аз в понеделник съм на преглед и също мисля да повдигна въпроса за желязо,защото моята АГ не ми е назначавала нищо друго от обичайните изследвания по ЗК.А тук постоянно се коментира и се замислям защо аз не съм направила повече изследвания за витамини.

# 244
  • Варна
От известно време се чудя какво ли стана с момчето от Сърбия, която лежа в Токуда. Струва ми се, че се позагуби. Дано всичко е наред.

# 245
Желязо/хемоглобин пия феро фолмагама 3х1

# 246
  • София
Малко ще ви отвея в друга посока, но някоя от вас да е планирала бременна фотосесия в София? На кой фотограф се спряхте?
Аз много се чудя. Предната бременност не правих, едно че нямах време и второ, че всичко ме болеше от бременността и просто не ми беше до това. Но сега се замислих, че може и да не се навия на трето никога и да не съм бременна отново, та защо да не се поглезя? Проблемът ми е, че искам да е фотосесия сред природата или по-непринудена, а не както масово виждам по сайтове и във фейса с голите кореми. А времето сега не предразполага баш за леко облекло сред природата.

Николая, не знам дали тя чете темата, но се обиди на тема майчинство и помощи в бг и Сърбия и каза, че напуска групата. И аз я мисля понякога. За мен излишно се обиди, но няма как да я убедим в притовното, нищо че момичетата тук се опитаха.

# 247
Аз няма да правя такава сесия,обмислям чак за Коледа с двете принцеси 😀

# 248
Аз няма да правя бременна, но ще правя сесия за новородени, още в първите дни, толкова са сладки 🥰 и вече за Коледа

# 249
Аз не мога да си обясня как може да има АГ, което да не изследва желязо по време на бременност, особено при спад в хемоглобина. И като цяло се убеждавам, че страшно много доктори пренебрегват съществени добавки. Аз също ако не си бях направила на своя глава изследване на Д и Б12 още в 4ти месец, сигурно в момента щях да съм с тежки дефицити.

Denittsa , какво ти изписа в крайна сметка? Чувала съм, че ако има голям недостиг, вливането на желязо помага да влезе в норма по-бързо. Но досега никога не ми се е налагало.

Относно сесията, и аз не мисля да правя. Струват ми се прекалено скъпи за това, което предлагат. Гледах на някакви места в София - 5 обработени кадъра за 200лв, което ми е малко абсурдно. А и двамата с таткото сме любители фотографи със сравнително добра техника, така че най-вероятно ще си спретнем нещо сами. Даже не знам защо още не сме, ами продължаваме да отлагаме. Преди време правих точно такъв тип пролетни снимки на една бременна приятелка и се получиха доста добре. Simple Smile

Най-вероятно ще процедирам по същия начин и с фотосесията за новородено. Следя профила на една американка в инстаграм, която се занимава само с това и дава доста добри насоки как да си направиш професионална сесия вкъщи с естествена светлина и подръчни средства.

# 250
С първото нещата бяха доста сложни финансово и не сме правили. Имам една докато бях бременна с второто, ще направим и сега. Имаме едно момче, което си го викаме и много ни допадат снимките, както и цените. За половин час ще направим някаква сесия, не съм измислила още къде само, но вероятно ще е навън.

Допълвам:
Имам си някакви лично мои подозрения, че проблемите на второто дойдоха от това, че никакви витамини не изследвахме и не съм пила.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 20:14 от LucyFord

# 251
Iffsy, ампули Тотхема ми изписа. За сега ще пробвам с тях и дано успея да го вдигна бързо. Б12 също не е оптимално, все още е в някакви прилични стойности, но започвам да приемам и него. Синът ми на 7 месеца беше с желязодефицитна анемия и като нищо аз да съм причината за това, при положение, че не се изследвах тогава.

# 252
Аз пак да кажа, че имам неотворена опаковка Тотхема, от която искам да се отърва (подарявам). Срока на годност е до ноември 2024. Не понасям течни добавки и лекарства, затова не ми трябва на мен.

А за фотосесията, не мисля да си правя професионална такава. Една сутрин докато си пийвах кафето, седнала до прозореца, ми хрумна идеята да си направя сама една аматьорска фотосесия, защото ми хареса ефекта, който се получаваше от преминаващите слънчеви лъчи измежду щорите и сянката на ленти, която се образуваше върху коремчето. Пък и точно този ден бях с бельо в един и същ цвят, та даже нямаше нужда от допълнителни приготвления. Smile Крайния резултат според мен е сполучлив, пък мъжа ми каза, че е малко криндж. Joy Но няма значение дали той одобрява, те са си за мой спомен. Relaxed

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 20:03 от zoya.

# 253
Аз също ще пропусна фотосесията за бременни. Много харесвам фотографа от сватбата ни, но той е от Пловдив и дори и да исках фотосесия нямаше да го викам.

Аз нещо много се напрягам в този седми месец. Само някакви лоши мисли са ми в главата и вече не знам как да ги разсейвам.

И аз чат пат се сещам за Мимс, наистина се обиди, а нямаше за какво. Беше коментирала нещо във фейсбук групата и се надявам всичко да е наред с нея и малката госпожица.

# 254
Аз също няма да правя фотосесия, не се възприемам изобщо в момента.

Мога да препоръчам обаче фотографите от сватбата ни, Veronica Lubenoff, правят и такива снимки, нищо че основно качват сватбени.

Общи условия

Активация на акаунт