Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 32 850
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Ето за това говорех преди няколко страници, как нямам доверие на всички лекари. Недопустимо е да не се пуснат важните витамини на една бременна жена. И се ядосвам на ето такива доктори. Много от нас четат допълнително, а и в разговор тук сами пускат, каквото е нужно и виждат, че положението им не е розово. Но и много жени не са наясно какво е нужно, какво трябва да изследват, не влизат в групи, не следят форума. Особено, ако става въпрос за момичета, които са по-малки като години и не са се сблъсквали като цяло с много доктори и изследвания.
Сестра ми е по-малка от мен, роди преди почти 5 години, в Стара Загора, не е в някоя дълбока провинция и като й обяснявам, че имам скъсена шийка, тя ме гледа като полезно изкопаемо. Даже няма идея до какви опасности може да доведе това. Казва ми: ами сигурно са ми я мерили. Не съм я питала, но съм убедена, че не е пускала толкова много и толкова чести изследвания като мен. Тя е от тези, които не ходи много по лекари, не се интересува от тая тема и се доверява, каквото й кажат. Сигурно и по-лесно се живее така. Аз не мога така. Винаги - двоен чек (и сега с тази двойна верификация не мога да влезна във фейсбук, заради техен бъг 🤣🤣🤣)

Мислех и аз да повдигна темата за бременна фотосесия. Гледам някакви безумни цени по 200-300 лв. Хем ми се иска, хем ми се свидят толкова пари, хем не съм убедена, че ще се харесам с голям корем на снимките. Пък това е красив период от живота на жената, който е хубаво да бъде запечатан. Не се знае дали ще имам още едно дете. Още се колебая. Ако ще правя фотосесия искам да е студийна и фотографа да има облекла. Харесват ми нежни и женски рокли. Не ми допадат снимките с гол корем, разкопчани дънки и по сутиен.

# 256
Аз няма да правя такава модерна фотосесия,но говорих в едно студио да отидем с моя мъж да ни направят 2-3 снимки.Просто да имам хубави  снимки като бременна,че нямам никакви още.Но мисля още малко да порасне корема,в 8ми месец може би.Като станат,ще споделя Blush

# 257
За препоръката на mokka и аз бих дала +1. Имат страхотно портфолио, но бяха заети за нашата дата.

Тези модерни фотосесии за бременни не са ми по вкуса. Студийните пък са ми прекалено режисирани и някак си пак ми се губи емоцията.

Днес влизам в 29 седмица, времето си минава.

# 258
Чувала съм, че и прекален прием на желязо въобще не е ОК. При изследванията за дефицит се следи и се има предвид не само желязо, а феритин, хемоглобин и т.н. Мисля, че повечето лекари са доста наясно с цялостната картинка на потенциална желязна анемия. Не е толкова прост процес, като да си качиш някой друг витамин. 

# 259
Да, и високо желязо не е ок. За това трябва да се назначи терапия след изследвания и консултация все пак с лекар. Въпроса е, че някои лекари изобщо не назначават разширени изследвания и бременната не подозира, че може да има дефицити или ниски нива на важни витамини.

# 260
Да, и високо желязо не е ок. За това трябва да се назначи терапия след изследвания и консултация все пак с лекар. Въпроса е, че някои лекари изобщо не назначават разширени изследвания и бременната не подозира, че може да има дефицити или ниски нива на важни витамини.

Да отбележим все пак, че и разширени изследвания по ЗК няма. Та това също е една от причините жените да не знаят и да не се изследват. Ако не се лъжа доскоро и фетални не се полагаха, та какво си говорим изобщо...

# 261
  • Пловдив
То и сега мисля, че само първата фетална се покрива, но и колко са феталните специалисти, работещи с НЗОК…

Та би било хубаво платено или не, поне да информират какво е желателно да се изследва и вече жената да си преценява има ли възможност. Когато си няма и идея за подобни неща, няма как и да го направи този избор.

# 262
То много изследвания не се покриват от ЗК. Това не е причина да не се правят. А, не са някаква космическа сума. Поне еднократно да се изследват, за да се види какво е положението. Вече за контролни всеки месец или през два ще излезе солено, защото не е само това като разход. Но поне първоначално да се пуснат е желателно.

# 263
Поръчала съм си ей това за проба. Дано не пропускат.

Някой от вас да е пробвал или решил да пробва с многократни пелени? Не ми е стискало досега и се чудя 🤔

# 264
С първото правих фотосесия и бременна и после на 2/3 месеца, после още няколко - на 6 месеца ( с бабите) , за кръщенето и на годинка с мазане на торта. Някои на вън бяха, някои в студио. Страхотен спомен са ми и не съжалявам грам и част от снимките са закачени в стаята на малкото и често той показва и обяснява къде е той в корема, после коя е баба и как се казва, къде е той като бебе 😅♥! А и винаги снимахме и кучето и ставаха много яки ♥😅! ( показвам таз фотогенична звезда, нас ще ни отрежа😅)
Правих ги като съм редувала две фотографки - photo studio nana и студио мир мар. Цените са си скъпички, но съм напълно доволна и от двете!!!
И сега мисля да направя вече с малкия и нас, другият месец и още не съм решила външна или в студио.

И идея за който има животно у тях- аз го “ползвах” и за месечните снимки които правех на малкото 😅♥! Вместо предмети или други неща, всеки месец един до друг и станаха много сладки и се виждаше как расте и става голямо голямо детето♥!

# 265
Аз съвсем случайно попаднах скоро на тези многократни пелени,въобще незнаех,че има.А аз се замислих,но незнам.Попринцип доста е добре финансово,може да пробвам.Майка ми ми е разказвала как денонощно е прала пелени като съм била бебе.Цялата къща била в сушене на пелени Grinning Свекървата пък ги и гладила. Като си представя лошо ми става

# 266
Добро утро, момичета, извинявайте не е по темата, но малко се притесних. Кръвната ми захар сутрин на гладно е 5,5. Струва ми се висока. Не съм правила обременяване. Дали тази стойност е притеснителна? Някоя от вас помни ли референтните?

# 267
Моята беше 4,6 на гладно.След глюкозата ми се качи до 5,6 и накрая падна на 2,9.Твоето е в норма,на гладно трябва да е 3.60-6.10

# 268
Разбира се няма по-хубаво от професионални снимки😇
Аз имам само от първата й Коледа  всички си изкарах още при фотографа, а сега се мотам албум нямам все причини и ако не е от градината нямам изкарани🫣😞🫥

# 269
Mariya26,
При бременни се целят други стойности на кръвна захар на гладно - 5.3 или 5.1 според някои.
 Аз съм с гестационен диабет (а може би не само гестационен) и миналата седмица се консултирах с ендокриноложката, защото почнах да вдигам захарта сутрин често до 5.7, 5.6. Тя ми каза, че чак над 6 имаме основание да включим инсулин, въпреки че са над пожелателните. Но останалите стойности (след хранене и преди останалите хранения за деня) успявам горе-долу да ги контролирам с диетата и ги следя непрекъснато.
При теб може да е инцидентна тази висока захар, ако имаш възможност, провери пак, като гледай да си имала поне 12 часа гладуване след вечерята и да не си лягала веднага след нея.

Общи условия

Активация на акаунт