Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 32 503
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Да там някъде беше🙂
Сега усилено пия биозин,че детето е болно

# 91
Не си давах сметка колко неща са (нетипично за мен), но пия желязо, магнезий, б12, вит.Д, абофолик мета и от време на време билкова кръв. Доктора ми беше казал и омега 3 да пия, ама ми свърши и повече не купих... Май ще взема пак. Както и започвам як пробиотик до края да видим дали ще има ефект върху коликите.

Това с комбинираните витамини е много интересно, защото в тях са комбинирани такива, които по таблица не са съвместими.

# 92
Pauly според мен ако имаше нужда лекаря щеше да те предупреди. Така че не си ги слагай присърце такива хора, отстрани всеки вижда различно. Има жени, които тренират до 9 месец и то доста усилено и не смятам, че не се пазят.

# 93
И на мен ми е чудно как се случват нещата с комбинираните витамини. Най-вероятно имат свързващи вещества, които си взаимодействат. Не знам обаче колко се усвоява от тях. Предвид и че са в малки дози. Винаги съм казвала, че е добре да се види къде да са липсите и да се набляга на тях. Комбинираните не са достатъчни, а и като цяло за мен са рекламен трик.

# 94
Не си давах сметка колко неща са (нетипично за мен), но пия желязо, магнезий, б12, вит.Д, абофолик мета и от време на време билкова кръв. Доктора ми беше казал и омега 3 да пия, ама ми свърши и повече не купих... Май ще взема пак. Както и започвам як пробиотик до края да видим дали ще има ефект върху коликите.

Това с комбинираните витамини е много интересно, защото в тях са комбинирани такива, които по таблица не са съвместими.

Би ли могла да обясниш повече за връзката между пробиотика и коликите? И какъв пробиотик си избрала🧸

# 95
Аз пия и магнезий и желязо, не са ми казвали да не се приемат заедно или пък с другите добавки. Единствено желязото (1т на ден) да е по време на хранене или веднага след хранене.

Аз питах за пробиотика доктора, но каза, че не вижда да има нужда при мен конкретно, тъй като на всеки преглед оглежда с ехограф бебето и нямало газове (ако помня правилно) в червата на бебето, т.е в момента дори да почна да го пия няма да навреди, но май няма да има ефект относно коликите.

# 96
И на мен ми е чудно как се случват нещата с комбинираните витамини. Най-вероятно имат свързващи вещества, които си взаимодействат. Не знам обаче колко се усвоява от тях. Предвид и че са в малки дози. Винаги съм казвала, че е добре да се види къде да са липсите и да се набляга на тях. Комбинираните не са достатъчни, а и като цяло за мен са рекламен трик.

На каква база смяташ, че са рекламен трик?

# 97

Би ли могла да обясниш повече за връзката между пробиотика и коликите? И какъв пробиотик си избрала🧸

На няколко места вече чета, че приема на пробиотик може да повлияе благоприятно коликите. Освен това, имайки предвид, че те са типични само за развитите страни, вярвам че има нещо, което може да ги предотврати и съм решила да пробвам. Не твърдя на 100%, че е така, експеримент ще бъде. Има 2 пробиотика, които смятам за ефективни. Първия го пиех доскоро, спасявал ме е в много ситуации като рота вирус например. Втория само инфо имам за него, но бих се консултирала с доктор тъй като броя бактерии е много сериозен на фона на масово предлаганите- визирам вида с 225млрд., останалите два варианта са по-сериозни състояния като улцерозен колит и др.. Пускам линкове:

https://www.iherb.com/pr/dr-mercola-complete-probiotics-for-wome … -purchase-options

https://www.visbiome.com/collections/all/products/visbiome-capsules

# 98
Каква омега приемате? Аз съм на диаспорал, сорбифер, витамини и фолиева, които редувам.

# 99
С малко закъснение се включвам към темата с коментарите от познати и непознати.. Много е важно на какво натоварване е свикнало тялото от преди бременността. Началната точка за всяка от нас е различна, но хората май не се замислят чак толкова. Ако си бременна трябва да лежиш по цял ден и грам да не се натоварваш, няма друг вариант (коментирам бременност протичаща без усложнения). Повечето ми познати ме мислят за изкукала, защото продължавам да тренирам във фитнес, пък ако тръгна да обяснявам какви тежести вдигам в момента сигурно ще ме обявят за супер безотговорна, въпреки че съм намалила натоварването с над 60% и продължавам да го понижавам с напредването на бременността. Тялото ни изпраща много ясни сигнали когато има нужда от почивка, та на леля Пенка й казвам да си спести коментарите и да си гледа работата.

# 100

Работила съм във фармацевтична фирма с медицински представители и знам как се изписват добавки, знам как се взимат бонуси, знам как се следят продажби по аптеки и с рецепти. Има бонуси и за фармацевти. Натискат се нещата с изтичащ срок с големи количества в склада. Всичко е “лъжем да те мажем”. За съжаление и на мен ми се налага да приемам добавки, но чета на кои да заложа и се допитвам до приятелка фармацевт, която няма да ме подведе.
Аз съм установила липсите си и витамините в комбинираните са ми абсолютно недостатъчни и ненужни. А, целта на рекламата е да ти продаде нещото, но дали имаш нужда от него и дали е за теб, то това няма значение. Комбинираните витамини ти дават едно фалшиво спокойствие, че приемаш нужното за своето бебе.

# 101

Работила съм във фармацевтична фирма с медицински представители и знам как се изписват добавки, знам как се взимат бонуси, знам как се следят продажби по аптеки и с рецепти. Има бонуси и за фармацевти. Натискат се нещата с изтичащ срок с големи количества в склада. Всичко е “лъжем да те мажем”. За съжаление и на мен ми се налага да приемам добавки, но чета на кои да заложа и се допитвам до приятелка фармацевт, която няма да ме подведе.
Аз съм установила липсите си и витамините в комбинираните са ми абсолютно недостатъчни и ненужни. А, целта на рекламата е да ти продаде нещото, но дали имаш нужда от него и дали е за теб, то това няма значение. Комбинираните витамини ти дават едно фалшиво спокойствие, че приемаш нужното за своето бебе.

Предвид че споменах, че пия pregnacare max по-нагоре и ми стана интересно дали визираш тях, защото не съм съгласна. Ако се визират други - нямам мнение и не бих задълбавала. Но генерално ако човек има дефицит не се изписват комбинирани витамини.

# 102
та на леля Пенка й казвам да си спести коментарите и да си гледа работата.
Като цяло е неприятно някой да ти дава непоискан акъл с назидателен тон.
При мен този път протича по-тежко третия триместър, имам дни в които едва се движа от болки в тялото и прекарвам главно в леглото. Други пък се чувствам пълна с енергия (поне за няколко часа сутринта), но като цяло доста полежавам. Наистина е важно да слушаме тялото си, за мен болката често е сигнал за "спри се малко".

# 103
Скрит текст:

Предвид че споменах, че пия pregnacare max по-нагоре и ми стана интересно дали визираш тях, защото не съм съгласна. Ако се визират други - нямам мнение и не бих задълбавала. Но генерално ако човек има дефицит не се изписват комбинирани витамини.
Не визирам конкретни витамини. Като цяло мнението за комбинираните ми е отрицателно. Или може би по-скоро към самите лекари, защото масово не пускат витамини, а по презумпция се изписват комбинирани, защото сме бременни. Пример: рядко срещано, но приятелка като беше бременна имаше високо желязо. Тя не трябва да го приема под никаква и минимална форма дори. Също така високите нива на витамин Д могат да бъдат токсични. Рядко срещано е в нашата страна. Като цяло народът ни е с липса на витамин Д, но се случва. За това за мен без тестове не се приемат никакви витамини, защото при липси не са достатъчни, а при резултати в норма или над, са излишни и дори опасни.

# 104
[Аз пък не пия никакви витамини,поне засега.Пия разни други работи,които са по-скоро за задържане.Може сега последните месеци да започна да вземам,знае ли човек.

Общи условия

Активация на акаунт