Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 32 873
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря за съвета. Имам глюкомер и ще меря утре сутрин пак. Чудя се дали да звъня на АГ или да изчакам до понеделник, когато съм на преглед, тъкмо да проверя още един два пъти как е сутрин на гладно.
Диета - до колкото разбирам е черен хляб вместо бял, бобови, зеленчуци и бяло месо. Сладкото ще го спра, макар че аз основно ям ябълки и банани за сладко, понякога си позволявам парче шоколад или вафла. Уф, притесних се. Започнах да я меря, защото изпитвам сутрин една лека сухота в устата и това ме наведе на мисълта за кръвна захар. Друго като симптом да чукна на дърво нямам.

# 271
  • София
Мария, бананите е хубаво да ги изключиш. Вдигат захарта, поне при мен. Ябълки може, цитруси също. Диня, пъпеш и грозде също не се препоръчват. Сега, при теб може да е инцидентно нещо, но за всеки случай.

# 272
Моята също беше 5.5 при последните кръвни изследвания, но вечерта бях прекалила със сладките неща. На следващата сутрин си е измерих с глюкомер и беше 4.3.
Аз също доста се притесних, защото имам и фамилна обремененост (баба с диабет, майка с новооткрит такъв).

# 273
Не се притеснявай предварително, може да се окаже, че нямаш основание. Дано е така!
Особено ако досега на прегледите не са ти казвали, че виждат нещо притеснително с околоплодните води или размерите на бебето.
Щом имаш глюкомер, проверявай как ти е захарта час след хранене (трябва да е под 7.8 .
Храненето трябва да е по Зоната, максимално малко въглехидрати, позволени са в ограничени количества полезни такива. Плодовете не се препоръчват също, може по 2 с размерите на топка за тенис като междинни хранения. Виж кои са с нисък гликемичен индекс. Иначе това как ти влияят някои храни пак е индивидуално, но месо плюс салата винаги е безопасен избор.

# 274
Аз съм ползвала многократни пелени над година. Беше много удобно, главно липсата на следене дали не ти свършват памперсите. Имам пералня и сушилня, затова у много бройки не ми трябваха. Сега като отрасне малко бебока живот и здраве пак ще мина на тях. Simple Smile Единственото неприятно, което ми се случи беше, че след един ДМски препарат за пране се вмирисаха и трябваше усилия, за да ги изпера.

# 275
Благодаря момичета и се извинявам, че отвлякох темата в тази посока. Ще си измеря и час след хранене и утре сутрин на гладно пак. Дано да е нещо временно, че и без това ям 5 неща на кръст заради чернодробните. Ако пак се притесня, пак ще пиша за морална подкрепа! Simple Smile

# 276
А от колко месеца е подходящо да се включат тези многократни пелени?

# 277
Може и от раждането, просто първите 40 дни акат поне 6 пъти на ден и не ми се занимава 😅, а и си трябва комплект за новородено. Сега ще тествам универсалния размер от кой размер ще му е ок.
Има библиотека за пелени, от която може да се наеме пробен комплект, за да се види коя марка е подходяща и удобна за детето. Аз се надявам тези от баткото да стават.

# 278
Момичета, бихте ли направили нещо като Baby Shower преди раждането?

# 279
Аз не бих. С gender reveal събиранията са ми еднакво безсмислени.

# 280
И аз не бих. Какво празнувам? Нероден Петко? Ще има погача, то ми е нещо като бейби шауър. Пак се събират приятелки, има подаръци, хапване и всичко е розово или синьо 😃
Не разбирам и партита за разкриване на пола? По-малко ли ще се радвам, ако не е момиче, а е момче и обратното?

# 281
Нямам с кой Grinning Малко сме саможиви с мъжа ми хахаха. Иначе бих направила някакво събиране-парти на двора, вероятно обаче не бих ги събирала после за погача, или едното или другото... Абе трябва да се празнува всичко хубаво в тоя кратък живот, нека има положителни емоции Simple Smile

# 282
Аз няма кой да поканя, с моя тесен кръг от приятелки... Joy

# 283
😅 всички явно сме с тесен кръг на приятелки 😅

На мен не ми харесва и идеята за тези партита, както някой по-горе каза то това си е погачата.

# 284
Аз няма кой да поканя, с моя тесен кръг от приятелки... Joy
Същата работа 😀
А и ми е малко американско това.
Даже за каката за 40 почерпих навън приятелки нищо особено да ви кажа,нямаме място вкъщи и така.Качиха се видяха бебето подариха нещата и излязохме .
Иначе си бях поръчала разни сладни нещица за вкъщи

Общи условия

Активация на акаунт