Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 32 883
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Иначе, ако съм Анджелина Джоли, може би ще направя парти за разкриване на пола. Но не мисля, че светът трепне аз какво отроче ще родя 🤣🤣🤣

# 286
Не бих и аз, малко ми е странно 😁 То и погачите в последните години станаха такава патаклама, преди са били доста по-лежерни. Майка ми даже не помни дали ми е правила 🤣

Аз пък от сега се чудя къде ще събера толкоз народ за погача. Била съм на 14 погачи (тези дни ги броих!!!) и в дома, и в заведение, но май като е вкъщи е по-добре. Не че у нас е тясно, ама като дойдат всички с децата ще стане цирк 😂

# 287
Аз да ви кажа съм доста против тези погачи тип парти. Не ми допадат нещо, губи се смисъла на традицията. Даже гледахме един влог за погачата на бебето на една инфлуенсърка и ММ ми вика, че организацията наподобява тази на сватбата.
Не съм мислила в тази насока, но може би ще сме вкъщи. Като му дойде времето бих ударила една по-сериозна мисъл, но няма да е с някакви украси, арки с балони, триетажни торти и пр.

# 288
И аз харесвам по скромно в тесен кръг ....че някои се изхвърлят с украсата.
Всичко за каката беше така скромно погача,прощъпулник и кръщене.

# 289
О да, ужасно абсурдни са. То само за украсата парите не си заслужават да се дадат, колко неща можеш да купиш на бебето с тях... Айде инфлуенсърките да кажем, че се изхвърлят доста и го правят за показност.

Затова смятам, че вкъщи е по-добре. Ние сме голяма компания момичета, но никоя не го е превръщала в Мулен Руж това събитие Simple Smile

# 290
Аз не бих, но защото мисълта да празнувам преди да се роди живо и здраво ме кара да се чувствам неприятно. Погача ще направя вкъщи, но или ще е само семейно или с близки приятелки. В нашия кръг на погачи ходим без децата 😀, децата с татковците в близкия парк си организират и те събиране. Украса едва ли ще правя(може някой банер), а съм много против арките с балони, защото ми е излишна употреба на пластмаса.

# 291
С първото правих фотосесия и бременна и после на 2/3 месеца, после още няколко - на 6 месеца ( с бабите) , за кръщенето и на годинка с мазане на торта. Някои на вън бяха, някои в студио. Страхотен спомен са ми и не съжалявам грам и част от снимките са закачени в стаята на малкото и често той показва и обяснява къде е той в корема, после коя е баба и как се казва, къде е той като бебе 😅♥! А и винаги снимахме и кучето и ставаха много яки ♥😅! ( показвам таз фотогенична звезда, нас ще ни отрежа😅)
Правих ги като съм редувала две фотографки - photo studio nana и студио мир мар. Цените са си скъпички, но съм напълно доволна и от двете!!!
И сега мисля да направя вече с малкия и нас, другият месец и още не съм решила външна или в студио.

И идея за който има животно у тях- аз го “ползвах” и за месечните снимки които правех на малкото 😅♥! Вместо предмети или други неща, всеки месец един до друг и станаха много сладки и се виждаше как расте и става голямо голямо детето♥!
Това е Робин, нали? Познавам ви от инстаграм. ❤ Колко е малък света!

# 292
Днес бях на третата ФМ. Девойката си върви 10 дни напред, 2100 я мерят. По календар съм 31+6гс. Още две седмици ми каза повече почивка и след това мога да започвам с разходките. Предвид предното ми раждане в 34гс, сега каза че надали ще се задържи вътре след 36-37гс, а и тя върви голяма. Няма предпоставки за секцио засега. Така че лека полека стягам багажа. Ще си слагам утрогестан поне до 34гс. Магнезий каза, че повече от 300мг на ден няма смисъл да се приема. Излишното количество се изпишква. За момента оставам в Тина Киркова с избор на акушерка.

# 293
  • София
Тези партита за разкриване на пола са ми абсурдни. Без да искам да обидя никого. Кой го интересува освен мен и мъжа ми, какво ще е бебето. И погача няма да правя. Не ми допада идеята с цялото орисване от чужди хора и прочие. На 40 дни ще го заведем да му четат чиста молитва. Ще раздам за здраве и това е.

# 294
Погача ще правим ние, ще поканя 2-3 приятелки, бабите и няколко дами-роднини. Имаме двор в комплекса с барбекю, мисля да го направим там - ще взема кетъринг - някакви сладки неща и някакви хапки и така.
Не ми се струва като повод, на който да събирам голяма шумна компания и да черпя и аз не знам за какво, важното ми е да събера свестни жени, които да орисат бебчето ми и ще ги почерпя със сладичко и така.

Относно партитата за разкриване на пола - дано не се засегне никой, но много са ми нелепи. На кого му пука? Всеки ходи по тези партита за да яде и да пие, на никой не му пука какво ще е бебето ми.

А за baby shower-а - на мен също ми е малко некомфортно да празнувам нероден Петко. На погачата ще си получа пдоаръците (които са основната причина да се прави baby shower според мен) Grinning

# 295
Аз да ви кажа хич не обичам струпване на много хора и като знам какво ме чака с бебето,ужас.Изписвания,събирания,погачи ала бала.Нещо ми се цупят всички,като им казвам,че неискам сбирки.Пък какво ще стане незнам.

# 296
А, украси, кви украси?!  Да има нещо вкусно за хапване и това е. В заведение не бих отишла обаче.
Предните 2 пъти до вечерта пихме вино, смяхме се, говорихме си, по едно време и бащите се присъединиха. Ама то зависи от обкръжението, аз се чувствам комфортно с тях, не ми е задължаващо. Имала съм по 2 приятелки, другото бяха роднини. И без това достатъчно самотни нощи се прекарват Grinning

# 297
Нещо ми се цупят всички,като им казвам,че неискам сбирки.
Изобщо не им се обяснявай, който иска да се цупи. Това си е твоето преживяване, първото ти дете и ще го направиш така, както ти се чувстваш комфортно.

Аз от сега казах на всички да не чакат и за кръщене като на сватба, че всички кръщенета, на които аз съм присъствала са били с по 50+ човека, ядене, пиене, музика и ала-бала.
Не искам да се показвам колко имам или какво мога да организирам, а след това да се чувствам като парцал. Който иска да се сърди.

# 298
  • София
Мен близките ме знаят, че съм малко серт и не смеят много да се бъркат и коментират. Хич не обичам някой да ми казва какво трябва да правя за моето дете. Правя каквото чувствам и искам, не за да угодя на другите. Отделно, че съм интроверт. И това оказва влияние.

# 299
И аз това им казвам.Едно време са правили с по 200 човека сватби.А бебето няма да избяга,ще си е вкъщи и всеки може да идва да го вижда когато иска.От какъв зор цялата рода на изписването,после в нас,след месец погача,после кръщене,прощъпулник и какво ли още не.Ай сиктир

Общи условия

Активация на акаунт