Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 32 912
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
И аз тъкмо се връщам от последната ФМ. Бебка продължава да си върви едра - 1980гр в 30+4. Но е и доста дълга, така че всичко си е в реда на нещата. Околоплодната течност също си е в норма, така че май ще ми се размине обременяването с глюкоза. Simple Smile Чак ми е малко нереално, че не останаха ФМ и бебетата вече са толкова големи. 🥰

Хубавото е, че засега няма предпоставки за секцио и бебка се е завъртяла главично. Според АГ няма да имам проблем да родя естествено, дори бебето да е голямо. Така че много се надявам това да не се промени. 😁 Шийката се е скъсила малко спрямо предния път, но пак я измери към 4см. Питах и за втвърдяванията, каза че на този етап са съвсем нормални и стига да не са прекалено чести или болезнени - няма проблем.

Общо взето всичко изглежда наред, само девойката ми е малко своенравна и обича да се крие, така че не успяхме да й направим хубав портрет.

Baby shower и аз няма за правя. Тук в София и без това почти нямам приятелки, а и не ми е много по-вкуса. За погачата съм намислила да се съберем вкъщи, но пак ще е с най-близките ми жени. Някои от тях най-вероятно тогава ще видят бебето за първи път. Представям си го не като някакво парти, а по-скоро лежерно и с хубава почерпка.

# 301
Супер доста сме на това мнение без пищни тържества

А и в началото на малко бебе да му се лигавят и пипат сумати хора ....

# 302
Супер доста сме на това мнение без пищни тържества

А и в началото на малко бебе да му се лигавят и пипат сумати хора ....

Точно онзи ден им заявих да не си правят илюзии, че ще ми целуват бебето в началото. 😁 Малко странно ме изгледаха, ама не ме интересува...

# 303
Точно така ясно си кажете🙂
Аз по напред май бях казала за една потна роднина която е копала и искаше да държи каката и беше на 6м.
Абсурд!

# 304
Аз си мислех, че аз съм странна Joy ..
Нито на изписване искам много хора, нито после да ми идват в къщи. Може би изписване пред болницата за няколко снимки да, но за първи път да заведа бебчето вкъщи и още 10-15човека зад гърба ми - не, мерси.
За погача - ако сме здрави -да, няколко приятелки на приказка и орисване на бебето. Но като знам, че близките ми приятелки са с малки бебета и деца, пак е леко рисковано с някой течащ нос. Има време, да видим тогава какви хормони ще говорят в мен.

# 305
  • София
За мен е common sense, че ако ти тече носа, или на детето ти, няма да ходиш при новородено. Но знам, че има и всякакви хора. Като цяло в моето обкръжение няма такива, дето ще довтасат болни или разболяващи се.

Погача ще правя, даже я чакам с нетърпение. Събирам само роднините от женски пол и може би 2-3 приятелки. На мен ритуалът ми харесва. Това, че всеки носи по нещо за хапване - също. Да е погачата я прави друг, от гостите. Аз реално трябва само покривката да сложа и да се изкъпя. Grinning
Имам топли спомени от предната погача. Събрахме се по женски, видяхме се за два часа и толкоз.
Baby shower със сигурност няма да правя, а пола на бебето роднините ще го разберат след раждането. И предния път така процедирах. Нито успяха да ми се месят за името на детето, нито нищо. На изписването бяха брат ми, родителите ми и дядо ми. И то защото нямахме кола тогава, а на дядо ми нямаше как да откажа. На това изписване вече няма как да дойде, не е между живите за жалост, така че не съжалявам, че е дошъл и е преживял тази емоция с нас. А след изписването никой не дойде у нас, така и исках. Този път пак така си то представям.

# 306
Аз малко да се отклоня от темата, но при вас как е задуха? При мен става все повече, дълбоката глътка въздух става все по-голяма рядкост. Не е ли много рано за толкова чест задух? Така ли ще я караме до Май ☹️

# 307
За щастие и моите приятелки са с деца и са съобразителни от гледна точка на кихавици и сополи, та не очаквам някоя да ми цъфне с болно дете Simple Smile Но и аз така си го представям, почерпка вкъщи с тях, без излишни показности.

А това за изписването многократно съм го коментирала, последния път в болницата докато чаках на регистратура сигурно бяха 20 души за едно бебе. На нашето ще дойдат само моите родители, после като мине време ще дойдат и тези на мъжа ми. Последното, което си представям, е с новородено бебе да имам и гости в нас, както мразя да ми се навлиза в личното пространство...

Аз малко да се отклоня от темата, но при вас как е задуха? При мен става все повече, дълбоката глътка въздух става все по-голяма рядкост.
☹️

Аз съм с подобен задух цял живот, но сега да чукна на дърво не усещам често. Не знам, може би защото съм висока и не съм тясна в таза и корема, та бебето сигурно има къде да се намести ли...

# 308
  • София
Не съм забелязала да се задъхвам много, но определено вече ми е сложно обуването на обувки и панталони. Особено ако реша да го правя права, трябва някой да ме крепи. От вчера обаче ми се вие свят от време на време. Утре съм на преглед и ще повдигна въпроса защо е така и има ли какво да се направи.

# 309
Аз доста съм почнала да се задъхвам. Преди ден като оправях прането и звучах все едно съм катерила Мусала.
 Нормално е според мен. Вече гледам да посядвам често при разходки, за да не се уморявам толкова много. Сега чакам майка ми да дойде иска да види как върви ремонта на стаята и после ще се разходим някъде.

На преглед съм на 13.03, а вече ми се иска да идва. За ФМ не знам кога ще ми я назначат.

# 310
С първото и аз мразех да има народ. Сега, ако някой иска да дойдe- чудесно, трябва да е подготвен и да помага. Имам даже и къде да спят да ги сложа Хахаха. Ще има 3 деца, къща, двор и оранжерия. Избор от дейности бол Grinning Аз и след погачите не се срамя да ги помоля да ми помогнат да оправим, никой не се е сърдил. Нямаме нито братя и сестри с мъжа ми, нито бащи...

Кръщене направихме миналата година, аз нещо не съм ок бебе да се подлага на тая лудница. Децата големи и осъзнати вече ( 5+ и 7+) беше им интересно и хубаво, говориха си с попа, радват се, няма ревове и драми, направихме си снимки на спокойствие и така. Само ние, двете майки и кръстниците.

# 311
И аз така обуване,клякане изкачване на стълби малееее😁🫣🫣🫣
Ау мога всеки ден да ходя да ме гледат на ехограф 😁
Пак две седмици напред,дълго бедро30=32 гс 🌸1900🌸

# 312
  • Пловдив
Задъхване и аз нямам особено, освен ако нещо не се разбързам или вдигна малко кръвното. Усещам отвреме-навреме някаква тежест, но обикновено като сменя позицията всичко се оправя.

За празненствата - хич не съм по тази част, с баткото и погача не съм правила, сега също нямам такива планове.
От болницата планирам само мъжът ми и синът ми да ни приберат, даже много ми се иска и вкъщи никой друг да не ни чака. Някак искам четиримата да си ги изживеем тези първи дни и да си свикнем с новата обстановка. Имам си и разни съображения по отношение на адаптацията на големия ми син към новата му роля на батко - разни неуместни коментари "ти нали си батко, еди си какво направи" или пък насочване на цялото внимание към бебето и той да се почувства пренебрегнат, очаквам всякакви варианти... Засега се очертава да ми се получи така както го искам, освен ако не съвпадне с Великден - тогава вече гостите ще са неизбежни и най-вероятно доста ще се напрегна. Grinning

# 313
Изобщо не им се обяснявай, който иска да се цупи. Това си е твоето преживяване, първото ти дете и ще го направиш така, както ти се чувстваш комфортно.
Абсолютно съм съгласна. Трябва майката да отстоява себе си, за да може да отстоява и интересите на детето си. За мен най-важно е какво искаме аз, мъжът ми и децата ни, и дори някой да не е доволен от това - моите съчувствия, но това е положението.

# 314
По темата с цупенето.. миналия уикенд се видях с близкия кръг рода и като си тръгвахме леля ми хвана мъжа ми за ръка и му каза "Аз само да ти кажа, че ние тука нашата рода не я спазваме тая традиция с чакането на 40 дни преди да видим бебето, ще гледаме да дойдем възможно най-рано, така че да си знаеш отсега.." Joy Бях направо в ступор като го чух това, но майка ми бързо се намеси и заяви, че ще идват на гости когато са поканени, а не когато си искат. Как пък няма да ми се изтупкат 5 - 6 човека непосредствено след раждането. Направо недоумявам как е възможно да има толкова несъобразителни хора. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт