Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 32 913
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Боже какви хора има....какво ще му гледат бебе като бебе

# 316
Аз имам лош опит с баткото беше ковид не исках никой да идва вкъщи след изписването не исках изобщо никой но се съгласих да дойдат до болницата навън за изписването и за няколко снимки и да видят бебчо но никой не го е прегръщал , после какво ли не чух по свой адрес, криела съм детето не съм го давала, пък таткото чак на изписването видя бебето за първи път и исках да сме сами. Не стига че имах тежко и трудно раждане и много шевове след това как ли пък не да дойдат всички вкъщи, сега може някой да дойде ако имам нужда от нещо иначе пак не искам никой да идва да се сърдят, колкото искат. После на погачата пак се разсърдиха малкия имаше силни тежки колики и спеше в ръцете ми и всички се обидиха че не съм го дала на никой.сутринта свекървата дойде с мен на молитвата трябвало и тя да дойде аз не исках но тя зор, от там от където съм чужда жена води майката и бебето и после тя става като баба на детето. Аз имам такава баба и ми е много мило. Но никой не се съобрази.  И пак аз не исках такава погача исках да минат на обяд за малко и толкова а не куп пари и подаръци за детето и после пак какво ли не чух… така че този път ще видим как ще протече всичко.

# 317
  • София
Имам си и разни съображения по отношение на адаптацията на големия ми син към новата му роля на батко - разни неуместни коментари "ти нали си батко, еди си какво направи" или пък насочване на цялото внимание към бебето и той да се почувства пренебрегнат, очаквам всякакви варианти...

Ох, това са и моите притеснения. Добре, че повечето от родата дето биха се изказали така, ги виждаме рядко. Пък и каката е на 2 и малко в момента, разчитам че ще влезе в едното ухо и ще излезе от другото и няма да си го слага на сърце. И без това очаквам трудничка адаптация за нея с новото бебе.

# 318
Радвам се да прочета мнения, кореспондиращи с моето, по отношение на изписвания, погачи, роднини и т.н. Изобщо не ме интересува кой какво ще каже за мене, бебето си е мое и аз и татко му решаваме как и какво да правим. От сега съм казала, че погачата ще е както аз реша (то в моя край основна е молитвата и без това), а по-нататък за кръщене да не ми се гласят 28534 близки и далечни роднини. Същото е и с това дали някой ще идва да ми помага - само ако и когато аз реша.

Вашите последни ФМ в кои седмици са насрочени? Мен ме искат между 29 и 31 г.с., но моето АГ каза, че е хубаво да бъде към 32 - 34 г., за да се направи оценка на плацентата, да се проследят кръвоток към бебето и не помня още какво.

# 319
Задух имам,особено след хранене.И киселините се върнаха,имам чувството,че стомаха ми се е качил в гърлото.
Днес моята АГ ми съобщи,че излиза до 25 отпуска и неможе да ме приеме Confused До тогава ще съм 32 гс,много ми стана криво.

# 320
Леле, колко страници сте изписали 😁

Аз вчера бях на преглед и за първи път на тонове. Бебето е седмица напред с главата надолу, ама си е с по-голяма глава, така че май отивам към секцио. Крачетата му преди бяха дълги на таткото, сега вече са къси на майка си (само те са в норма за 30+3г.с),странно ми стана как различните части на тялото се развиват различно.

Аз също не смятам да правя каквито и да било празненства, дори и за 40 дни, а на изписването само родителите очаквам, за сега друг не се е самопоканил.

За бременна фотосесия ми се искаше, но не ми се дават тези пари за снимки (пък и ММ не обича фотосесии). Чудя се да взема назаем от приятел професионален фотоапарат и да направим нещо сами.

И вече започвам да усещам как трудно ще се соравям със свекървата, очаквах, че ще е по-съобразителна - на 01.03 подари на мъжът ми мартеница "Супер татко", а това ни е първо дете и не смятам, че е подходяща и й го казах, даже му казах да не си я слага. Все пак близо 4 години борба за това дете, и тя го знае и съм си малко суеверна. Мама и тате ще бъдем май месец, до тогава сме бъдещи.

Аз си поръчах две еднакви нощници от Astratex, имаше един модел намалена на 30лв, всички останали бяха над 100лв. Днес пристигна и съм приятно изненадана.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 15:38 от Lilly_7

# 321
Моята фетална ще бъде на 15 петък,а събота  влизам в нова гс
Та сега съм в 30 ..значи 31-32 гс  ще бъда

Вие с мъжете си ли ходите на преглед..не стига че не може да дойде,а и един телефон не звънна да пита как е положението стана ми тъпо...

# 322
И вече започвам да усещам как трудно ще се соравям със свекървата, очаквах, че ще е по-съобразителна - на 01.03 подари на мъжът ми мартеница "Супер татко", а това ни е първо дете
😳😳😳😳😳

Лелеее, като ви чета направо съм в ступор.
Аз нямам толкова несъобразителни хора в обкръжението, за мен най-голямата борба е да спра майка ми и свекърва ми да целуват бебето

# 323
Не очаквах, че ще имам такива проблеми с нея, но се започва от сега. А тя е при нас в града, докато майка ми е на 300км. Поне само с едната баба ще се справям. Вече обяснява как ще взима бебето, а ние да си ходим по походи, да излезем за Нова година, ама аз мисля да си правя тези спомени с детето, не да се чудя как да се отърва от него 😀 Много изкъсо трябва да я следя, че като чух, че няма лошо да потопи само първия път биберона в мед, ако отказва бебето да го засмуче, при положение, че аз й казах, че има проучвания, че това разваля зъбите на бебето, ще има и други остарели разбирания за бебето.

Ама след изцепките на лелята на ММ - "не е ли редно да се ожените преди да се роди бебето"
"няма ли да пратите някъдето кучето"
Съобщихме, че е момче и отговора беше "е то за момиче има повече какви подаръци да се купуват".
Така че надявам се свекървата да не е толкова зле.

# 324
Аз най-много се борих - преди да го гушкат, да си измият ръцете. Като малките деца са 🙄

# 325
Това за ръцете ....🫣
Свекърва ми беше много съобразителна,лека й пръст...никога не попита за пол, име ....за нищо не е любопитствала.Никога не е идвала непоканена.
Майка ми е мн любопитна и пита за име аз пък не й казвам,ще разгласи на всички,аз не искам.

# 326
Аз до сега не съм ходила сама на преглед. Не мисля, че ще има хора около мен, които да си налагат мнението, но все пак докато не се появи бебето нищо не се знае. 😀

# 327
Радвам се, че не съм сама относно празнуванията и събиранията, стоплихте ми сърцето! Въпреки, че аз съм още по-тежък случай, интровертна съм и като цяло хората ме изморяват, особено ако са много на едно място и шумни.

Трудно ми е да си представя изписване от болницата с много хора, ако ще и най-близките - за мен това би било правене на сеир, а после и с хора вкъщи - както се казва, аз няма да знам къде се намирам и ако трябва за други хора да мисля в този момент - не, мерси... Въпреки, че май ще трябва да се прежаля за изписването, добре поне, че вкъщи място за преспиване на хора няма.

Не съм и по фотосесиите, нито погачите или кръщенетата - далече съм от такива традиционни и религиозни ритуали. ММ е атеист, а аз съм агностик. На мнение съм, че когато детето стане пълнолетно, ако желае - може да отиде да се покръсти, но ще е защото то иска, а не защото му е натрапено нещо, от което не разбира. Ако имах момиче, даже нямаше да му пробия ушите - ако/когато то поиска, тогава.
Може би ще има някоя и друга непрофесионална снимка от телефоните, колкото да остане нещо, но дотам.

Моят нероден Петко ще си има кака - една мъркаща госпожица, та моите притеснения са тя колко ще ревнува и кога и как ще свикне с него.

# 328
Ох, с тия ФМ всеки си приказва нещо... Решението е отиваш в 29-30 и  после в 34 да гледат пак кръвоток и плацента. Аз така ще направя, защото и мен ме викат 29-30 за ФМ.

И аз нямам такива несъобразителни хора в обкръжението. За целуването са напълно наясно и знаят, че могат да му навредят. Майка ми не дава на децата да я целуват по устата. Вчера свекърва ми ме пита даже дали може вече да му купи нещо, което беше доста мило от нейна страна имайки предвид, че съм 27г.с. вече.

# 329
Леле като слушам какви “съобразителни” хора има около вас и се стряскам. За сега нямам индикации за такива, но никога не се знае…

Общи условия

Активация на акаунт