Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 32 962
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
И лекарката ми на ФМ и следящата ме казват, че нямам нужда от трета фетална. Мен ми се искаше да имам, защото само на тях таткото идва с мен, но щом няма нужда

# 331
  • Варна
При нас първия път на изписването бяхме доста хора Simple Smile 2 баби 2 дядовци и даже моята сестра. Сега незнам как ще е - то това не ме касае, защото мен ми е важно да изляза от болницата жива и здрава с много здраво бебе, другото ми е все тая.
За поначало много ме е яд, че не направих, но бях в следродилна депресия Sad мен ме изби на това да не пускам никого в близост до бебето и като луда не го пусках от ръце 😄😄😃
Сега ми е смешно, но следродилната депресия не е шега !! В този ред на мисли повярвайте ми някой път ИМАТЕ нужда от това някой по -страничен ( баба или друг, а не мъжа ви) да е около вас. И не винаги съветите са лошо нещо Wink
За първескините ще им кажа само едно: търпение! Към бебето, към мъжа, към майките/баби, към околните и към всичко!
Майка лесно не се става, но е най-хубавото нещо на света 🤗💗

# 332
Аз винаги си ходя сама на прегледи, само веднъж заведох мъжа ми, че му беше мерак, а на феталната в Оскар не го пускаха заради грипа. Гледам, че моята АГ не пуска татковците, та и това не го разбирам, висят пред кабинета, не ходят ли на работа 😅 Но това си е в моя телевизор.

За щастие нямам несъобразителни роднини, особено пък нашите. Но аз от много малка съм самостоятелна, никога за нищо не са ми се бъркали. Сега много се вълнуват, все искат нещо да купуват, да помагат финансово, но винаги питат или ако нещо съм харесала и споделя, ме питат искам ли те да го вземат.

Свекърва ми е в Русе, за огромно мое щастие. Уважавам я, но не е мой тип човек. За тях това ще е 3-то внуче, та изобщо не сме им интересни (и по-добре 😅).

# 333
Моят мъж пък никъде не са го пускали да влиза с мен на прегледи... нито при АГ, нито за ФМ. Относно дали ще идва някой... Иска ми се на изписването да няма никой освен мъжа ми... но до колкото познавам бабите мераклийки няма да е съвсем така. Laughing
След това съм говорила със сестра ми да дойде 1 седмица да ми помогне, тъй като ще ми е първо дете, а тя има две...
За погачата ще поканя бабите, сестра ми и 2-3 приятелки и това ще е... няма да е кой знае какво Blush
3тата ми фетална морфология беше преди 2 седмици и казаха, че мога да отида в 34 седмица, но по принцип няма смисъл, тъй като всичко е ок.

# 334
За първескините ще им кажа само едно: търпение! Към бебето, към мъжа, към майките/баби, към околните и към всичко!
Не трябва ли да е обратното и по-скоро търпение да се проявява към майката (изключваме от страна на бебето естествено Smiley), все пак ни предстои да преминем през изключително емоционален и нов период, с разбъркани хормони и нужда от физическо възстановяване.

# 335
Аз винаги си ходя сама на прегледи, само веднъж заведох мъжа ми, че му беше мерак, а на феталната в Оскар не го пускаха заради грипа. Гледам, че моята АГ не пуска татковците, та и това не го разбирам, висят пред кабинета, не ходят ли на работа 😅 Но това си е в моя телевизор.

Аз винаги съм била самостоятелна. Преди да се запозная с мъжа ми живеех сама. Винаги съм ходела сама на прегледи, шофирам, пазарувам. Нямам нужда някой да ме държи за ръчичка. Но откакто съм бременна, от първия преглед мъжа ми иска да идва с мен. При АГ не пускат посетители, но на феталните може. И съм му казвала, че мога сама да отида, но той държи да е до мен. И работи, много работи и в някои дни му в трудно излизането и постоянно е на телефона, но държи да идва с мен. По-загрижен ли е станал, не знам 😃 Честно казано ми харесва и ми е приятно след прегледа да му споделя веднага какво ми е казала докторката, да му покажа снимки. Мило е. Иначе май е станал прекалено загрижен, защото няколко пъти се случва да не вдигна телефона веднага (примерно съм в банята) и гледам за 15 минути - 6 пропуснати. Казах му да се успокои и че ако не върна до час обаждане, тогава да се шашка. Той иначе не е от досадните и ревниви мъже, просто явно и него го пере някакъв хормон 😃

# 336
След като се пребих пред блока на леда и моят мъж ме пита на следващия ден дали искам да ме изпрати до колата (която е на три метра от входа), нищо не ме изненадва и в мъжете 🤣

# 337
И моя мъж е станал много странен.Станал е много грижовен и много мил.Винаги е бил такъв,сега е повече

# 338
Аз от средата на декември не шофирам - напрягах се много, коремът ми се стяга, не гледах какво става наоколо. Та реших да спра да се мъча. И затова мъжът ми е с мен навсякъде. Общо взето е като такси милия 😂 Едвам си свършва работата от мен. Така или иначе вече му се вижда края и ще стана пак по-самостоятелна. Тогава пък ще се наложи бебето да гледа 😂

# 339
Моят мъж е на всеки преглед с мен, пък и ще ми е много изморително да шофирам до София и да се връщам в един и същи ден. Не ми дава нищо да правя, гледа да не се стресирам и почти всичко върши той, капнал е вече от умора. Ама дълго чакано бебе е и сме по-предпазливи.

# 340
Аз по принцип не шофирам, а болницата не ни е много близо, така че таткото почти винаги ме кара на прегледите. Но присъства само на феталната морфология, на редовен преглед не е влизал с мен. Той самият изяви желание.
Като цяло иска да присъства и на раждането, за което се радвам, но все още не съм сигурна колко ще ми е спокойно да е там, понеже е малко сприхав в социални ситуации. Ще видим как ще се развият нещата. Simple Smile

Иначе много завиждам за разбраните роднини. Моите родители са практични и обикновено питат от какво имам нужда, а и никога не са се намесвали в решенията ми. Но преди няколко седмици бях пред нервна криза заради свекървата. Принципно е душичка, но има някаква ужасна мания да купува непотребни неща. Оказа се, че е накупила един куп неща за бебето, а половината от тях дори не съответстват като размери и не отговарят на сезона. И то след като изрично я бях предупредила да не купува нищо без да се съгласува с нас. Рязко ми вдигна кръвното..

# 341
Първата бременност е идвал на почти всеки преглед включително и първите вагинални, изпусна накрая прегледи заради Ковид. Все пак и той става родител и много се вълнува, сега е идвал на металните и само веднъж на ЖК, сигурно ще дойде на още една с баткото, но или е бил в среща/командировка или е гледал баткото. Сега се надявам и на раждането да присъства Simple Smile
Първата бременност имаше повече опции да идва, защото си записвахме вечерни часове, сега обаче баткото трябва да вечеря и да спи и няма как да си отвисим пред кабинета 😀
Моите роднини не знам дали са разбрани, но аз не давам да се мешат така или иначе. Даже предният път свекървата ми каза"Ама нищо ли няма да приемеш от мен", относно съветите и си ѝ казах Не 😂.
За меда особено може да е толкова опасно преди годинката, че бих внимавала, когато е покрай детето. На погачата не дадох също да се маже с парче хляб и мед, а обърнахме парчето питка от страната без меда.

Аз малко със закъснение, но исках да посъветвам дамите, които са решили да не кърмят да видят за опция за спиране на кърмата без медикаменти, може и с консултант да се обсъди, защото достинекса са си хормонални хапчета. Разбира се има ситуации(хиперлактация особено), когато не може без тях.

# 342
В моя случай майка ми е по-нахалничка така да го кажем Grinning Тя ме изнервя повече,свеки не е такава,а мислех че ще е обратно.Майка ми ме разпитва къде ще раждам и като тръгна да раждам да и се обадя.Ако ММ го няма,тя да ме закара.Казвам и,че жена като тръгва да ражда не се казва на никой.Не било вярно.С такива фрази ме ядосва.Ако ММ го няма,отивам си сама в болницата.Няма да бия тъпана на всички,че отивам да раждам Grinning

# 343
Мъжът ми няма желание да наблюдава раждането. На мен ми се искаше. Естествено няма да е наврян там отпред, но поне можеше да е до главата ми.

За непотребни вещи не знам какво ще ги правя. Свекърва ми е голям плюшкин. Всеки път ми дава покривка, чорапки, чехли, кърпа, всевъзможни глупости. И аз естествено ги бутам в някой шкаф. Майка ми е същата. Все иска нещо да ми даде. И ми вика: да си имаш, виж колко място имаш. Казах й, че имам защото не купувам като нея в несвяст, защото “можело някога да ми потрябва”. Като ми потрябва жизненоважната 10-та на брой кърпа за ръце, ще отида и ще си я купя. С някакво остаряло мислене ли са, че едно време не е имало такова изобилие и сега да има, да има. Таааа съм сигурна, че и за бебето ще са така и двете. Поне моята майка я спирам и не взимам всичко, каквото е накупила, ама със свекървата не знам какво ще правя. Ще подарявам и това е. То няма измъкване.

# 344
Аз също съм доста самостоятелна, според близките ми даже саможива. Предпочитам да си правя рутинните неща сама - все още си шофирам и си пазарувам сама, въпреки постоянните напъни на ММ да ми помага. Какво има да ми помага - от рафта в количката, от количката в багажника, от багажника в асансьора и вкъщи...
Все пак на няколко прегледа и втората ФМ дойде с мен, даже на единия взехме и доведената ми дъщеря. Беше ми приятно да са с мен, защото много се вълнуваха и бяха сладки. Иначе си ходя сама основно и не мисля да го взимам повече. На следващия преглед обаче майка ми иска да дойде с мен и ще ѝ позволя - ще пътува 400км. за рождения ми ден и ще е тъпо да ѝ откажа

Общи условия

Активация на акаунт