Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 30 902
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Привет, момичета! Днес ми правят ОГТТ, много се притеснявам от резултата. Вече ми взеха кръв на гладно и изпих течността (не беше свръх гадно). Казаха ми да изляза навън, можело да се разходя, ама да не бързам много.

Аз знам, че не трябва да се движа изобщо, но в същото време не ми се седи там при болните, та се върнах в колата да изчакам до следващото боцкане. 220 метра са, ходих мега бавно…дано не е проблем.

Гледай да не се движиш, защото ще се изкривят резултатите. Вода само в краен случай и то 1 глътка.

Дано всичко е наред. Стискам палци.

# 586
Да не и да е за дете до 22 кг 😁тежка е иначе да 😰🫥веднъж пробно бутах лорели може да не съм оцелила,но ми се стори тежка и тромава,винаги има изключения сигурно и моята не е голяма марка пак е Чиполино

# 587
Коя е тази количка 22кг 😳😳😳 Това е цял танк
Наистина голяма разлика в тежестта. Интересното беше, че като я бутах не се усещаха килограмите, по-скоро би било проблем ако трябва да я вдигам по стълби ежедневно, но ние живеем в къща и няма да ми се налага. Все пак се замислих дали да не разгледам повече преди да купувам.. Иначе количката е Lorelli Rimini.

Да не би в описанието това да е общото тегло на шасито и двата коша? И така да е - пак идва 13-14кг, което за мен е много. Отделно бебето, чанта и целият багаж в багажника.

Силно се надявам малката ми количка да е удобна на бебето още от началото, по описание е 0+. Единствено коланите ме притесняват. Изобщо не ми се занимава с голямата количка. Отделно съм се нагласила и за повече бебеносене.

# 588
  • София
Привет, момичета! Днес ми правят ОГТТ, много се притеснявам от резултата. Вече ми взеха кръв на гладно и изпих течността (не беше свръх гадно). Казаха ми да изляза навън, можело да се разходя, ама да не бързам много.

Аз знам, че не трябва да се движа изобщо, но в същото време не ми се седи там при болните, та се върнах в колата да изчакам до следващото боцкане. 220 метра са, ходих мега бавно…дано не е проблем.

Гледай да не се движиш, защото ще се изкривят резултатите. Вода само в краен случай и то 1 глътка.

Дано всичко е наред. Стискам палци.

Амии по 200 метра правя преди и след боцкането. Дано не даде изкривяване. Благодаря! ❤

# 589
Скрит текст:
Коя е тази количка 22кг 😳😳😳 Това е цял танк
Наистина голяма разлика в тежестта. Интересното беше, че като я бутах не се усещаха килограмите, по-скоро би било проблем ако трябва да я вдигам по стълби ежедневно, но ние живеем в къща и няма да ми се налага. Все пак се замислих дали да не разгледам повече преди да купувам.. Иначе количката е Lorelli Rimini.

Да не би в описанието това да е общото тегло на шасито и двата коша? И така да е - пак идва 13-14кг, което за мен е много. Отделно бебето, чанта и целият багаж в багажника.

Силно се надявам малката ми количка да е удобна на бебето още от началото, по описание е 0+. Единствено коланите ме притесняват. Изобщо не ми се занимава с голямата количка. Отделно съм се нагласила и за повече бебеносене.

Ами честно казано не си спомням дали това беше общото тегло, защото я гледах преди доста време, но консултантката ми обясни, че е по-тежичка по принцип. Сега като гледам из интернет също не е уточнено. Но така или иначе пак ще се ходи по магазините, та тогава ще попитам. Просто ми се видя огромна разлика като прочетох тук снощи 10кг и тези 20+, които ми казаха в магазина. Joy Може ли да споделиш каква е твоята малката?

Mimi9999, за дечица до 15кг е количката, което е уж до към третата година.

# 590
zoya., Maclaren Techno XT е, но старият модел - от преди 6-7 години. Тогава беше на мода, сега гледам е Cybex.

https://kasida.bg/product/48703/maclaren-lyatna-kolichka-techno-xt-cardinal.html

# 591
Ние след много проучване и четене на мнения, взехме количка Babyzen Yoyo 2 - Тегло на кош за новородено и шаси - 8.1 кг. Исках хем да е стабилна, хем да е максимално лека. Но ще ми е първа количка, та нямам база за сравнение от личен опит. Надявам се да е била правилния избор.

Знам, че много хора къпят бебетата всяка вечер. Аз съм от Пловдив обаче и много ме притеснява качеството на водата - тя не става за пиене, прекалено варовикова е. Когато се преместихме в града изпаднах в ужас какво остана по чашата ми след като изсъхна водата по нея - буквално минах с пръст и обрах насъбралият се варовик все едно прах върху мебел Flushed Още имам съмнения дали от това не се опъпчих цялата около година след като се преместихме в града.
Та не знам колко често да къпем бебето - може пък ако израсне на такава вода, да му понесе  по-добре Rolling Eyes

# 592
Гласувам и аз за лека количка, не намерих предимство на големите гуми в София. Важното е да е маневрена, не знам как са я утроили Либеле на Сайбекс, но качваше всичко.
Къпех веднъж седмично, дупе миех всеки ден, но не на всяка смяна, защото моето бебе беше с много суха кожа. Сега като е голям пак душ тегли всеки ден само лятото, иначе през ден и косата веднъж седмично.
Някои препоръчват банята като ритуал за заспиване, но за нас не работеше.
Ползвах твърда подложка за повиване, като я монтирах върху кошарата. Взех си 2-3 непромукаеми текстилни подложки да подлагам отдолу и за навън.

# 593
Нашата количка е 8.9кг. и е за деца до 22кг.

За къпането и аз не смятам да го къпя всяка вечер, за да не му пресушавам кожата, ще мием само дупето, а за къпането ще преценя в движение. Бях решила да е през вечер, но сякаш пак ми се струва доста...

# 594
  • София
Ох, добре са изследванията, май нямам диабет Innocent много съм щастлива.

# 595
Аз откакто затънах в киша с един Бритакс, не искам да чуя за малки колела. Едва се измъкнах, бебето реве, не мога да мръдна, всички тротоари непочистени. Оттогава повече не излезнах зимата с количка, продадох я и започнах да бебенося. Затова за второто и за сегашното взех XLander въпреки, че не живеем в София вече.

# 596
Страхотни резултати. Браво.

Нашата количка е cybex 11kg със седалката  +/- с другите два коша. Определено ми беше маневрена като я тествахме. Живот и здраве ще видим как се държи през м.май.

# 597
Аз откакто затънах в киша с един Бритакс, не искам да чуя за малки колела. Едва се измъкнах, бебето реве, не мога да мръдна, всички тротоари непочистени. Оттогава повече не излезнах зимата с количка, продадох я и започнах да бебенося. Затова за второто и за сегашното взех XLander въпреки, че не живеем в София вече.

Май само xLander-a минава безпроблемно в сняг 😁 Няма такива гуми като неговите. Аз нямам спомен голямата количка да съм я бутала в снега, носех го в раницата.

# 598
Може ли с кошарките тип Next to me да се използва стандартен бебешки матрак (120/60/12) или са много високи и тежки?

# 599
Мм по-скоро не. Самите кошари са с по-малки размери и за по-малък матрак, нашата е 88/55/3

Общи условия

Активация на акаунт